hosgeldinbebek yazdığımın yanlış anlaşılmasını istemem, amacım bilmişlik yapmak değil ama bu forumda çok sorunu birbirimizle dertleşecek, fikir alışverişinde bulunarak çözmüşüzdür. Ben kızımda gözlemleyip işime yarayan şeyi yazayım. Öncelikle, ben de sab simplex kullandım. Doktor 3 öğün 10 ar damla vermişti, ben çocuğun huzursuzlanacağını anlıyorsan 3 gibi 10 damla verip yetmiyorsa 23-00 gibi bi 8 damla daha veriyordum ve bebeğimin gazını biraz daha kendi çıkarmasını sağlamaya çalışacak masaj vs yapıyordum. Son 1 haftadır biraz kendi çabasıyla çıkarmaya başladığından hiçbirine ihtiyacımız olmadı.
memede ağlama bizde şu şekilde oluyor, gayet güzel emmeye başlıyor (ama benim kızım çok hava çekerek emiyor cuk cuk diye) bi ( dk sonra memeyi ağzına alıp bırakıyor hızlı hızlı. Kafasını sağa sola falan sallıyor ağlamaya başlıyor. Ve vücudu cenin gibi c şeklinden bir anda ok gibi dimdik oluyor rahat hareket edemiyor. Ben bunun gazdan olduğuna emin olduktan sonra hemen o anda emmeyi bıraktırıp koltukaltlarından tutup 3-4 defa yavaşça kaldırıp sonra omzuma alıyorum ve gııık diye çıkarıyor. Sonra memede ağlama veya sırtüstü yatamama geçiyor. Eğer ağlıyor veya sırtüstü yaramıyorsa haz çıkmamıştır, tekrar pıtpıt yapıp sıvazlıyorum. Bi de bize anakucağı gibi salıncağın titreşimi çok iyi geldi, daha güzel gaz çıkarıyor bilginiz olsun. Hoş kalın ☺️