KahramanAnne Oğlum 1 aylık bugün kontrole gittik kilosu 4750 hemşire mamayı kes alması gerekenden fazla almış dedi bu arada doğum kilomuz 3200 . Ama sütüm yetmiyor aç kalıyor ağlıyor mama artı anne sütü gidiyoruz. Sizce ne yapmalıyım sizde durumlar nasıl?
prenses3509 KahramanAnne anne sütünü yetmediğini nereden anladınız benım bebeğım prematüre doğdu 1835 gram 45 gün kuvezde kaldı sütümü sağarak veriyorum mama hiç vermedıgım halde su an baya baya kilolu ama ne doktorumuz ne sağlık ocagı hemşiremiz diyete sokulacak bır durum görmedı. Anne sütüyle doymuyorsa da mama alacak sonucta bu doktorları anlamakta cok zor gerçekten . Bebeğinizin durumunu en iyi siz bilirsiniz eğer yetmedıgını düşünüyorsanız bence mamaya devam etmelisiniz.
AybarsMomy KahramanAnne mamayı kaç kez veriyorsunuz sütünüz yetmediğini nasıl anladınız. Bende mama ve anne sütü veriyorum ama emmiyor sağıyorum içermesi gerekenden az çıkıyor sütüm . 2 öğün mama veriyorum kalan öğünlerinde süt veriyorum. 1300gr almış bu ay 2 aylık şuan. Doktor mamayı kes falan demedi bize.
KahramanAnne prenses3509 Doymadığını sürekli ağladığından ve arandığından anlıyorum ağlıyor karnı tokken asla alamaz mesela sütümü verdim alıyor aranıyor emiyor süt gelmiyor sayıyorum sağdığını ve süstünün gelmediğini görüyorum tekrar emziriyorum hala ağlıyor ve aranıyor bu sefer mama hazırlıyorum mamayı içtikten sonra sesi solu kesiliyor o zaman anlıyorum ki şimdi doydu
sedaaff96- KahramanAnne aynı sorunu yaşıyoruz malesef 🙄2900 doğdu 1 ayda 4500 oldu kilosu aynı kiloyu almışlar. Bizde anne sütü artı mama gidiyoruz. Oğlum mamaya alıştığı için bırakmıyor doyamadığı için değil kesinlikle seninkide öyledir meme emdiğinde yarım saat geçmeden aranmaya başlıyor sonra ağlıyor bende mama veriyorum o zaman susuyordu. Banada sağlık ocağından sana dediklerini dediler. Şuan mamayı azaltarak veriyorum aşama aşama ilerledim 120 veriyordum 90 a sonra 60 a düşürdüm şimdi günde 1 kere veriyorum onuda kesicem inşallah çok zor 1 haftaydı benim için ağladığında hep kucağıma alarak avutmaya çalıştım 1 saat ekstra oyalayıp emzirdim sonra
bir-minik-defne KahramanAnne mamanın içeriği gayet sağlıklı aslında. Bebeğiniz maşallah iştahlı sanırım keşke benimki de öyle olsaydı 🤦🏻♀️ Zor olacak ama aşamalı olarak cc oranını düşürmeye çalışın, oyalamaya çalışın o arada da. Baktınız olmuyor çocuk gastroentoloji bölümüne bir gösterin bebeğinizi.
BombastikTurta KahramanAnne bende mama anne sütü gidiyordum ilk ay 1500 gr almis doktor bana saatleri uzat dedi dediğini yaptım mamayı 4 saatte bir vermeye başladım aralarda emziriyordum emme refleksi yoktu benim oglumun doğduğunda ertesi gün aşısı vardı daha aşi olmadan ağlamaya başlamıştı doktor açlıktan ağlıyo dedi bende doktorun bana söylediğini söyledim mama zehir değil Sen devam et aynı şekilde dedi
KahramanAnne BombastikTurta Gerçekten de öyle anlamak güç yani bu çocuk doymuyorsa bir şekilde doyacak ya memeyle ya mamayla şimdi süt gelmiyorsa ağlatayım mı bende 2 saatte bir doyuruyordum şimdi 3 buçuk saate çıkardım
KahramanAnne bir-minik-defne Sizin bebeğiniz de inşallah zamanla alışacaktır. İnanın benim için okdar zor oluyor ki yetemiyorum 😔
BombastikTurta KahramanAnne yapma canım aynı beslenme devam et. Yoksa yok sütün ne yapalım yani biz vermek istemez miyiz çocuğumuza süt
bir-minik-defne KahramanAnne annesi öyle düşünme. Her anne bebeğine yeter. Rabbim onun annesi olarak seni seçmiş bak. Allah sağlıklı uzun ömürler versin kuzularımıza 🤲🏻
KahramanAnne BombastikTurta Gerçekten de öyle bir de en çok sinir olduğum şey bol bol emzirir bol bol emzirir sütün gelecek yahu zaten emzirenmediğim için çocuk memeyi almadığı için mama takviyesi yapıyorum ya da sağarak veriyorum ben de keyfimden böyle yapmıyorum bol bol emziği lafından nefret ettirdiler zaten bol bol emziriyorum emzirmeye çalışıyorum ama olmayınca ne yapayım yani
bir-minik-defne KahramanAnne aynı şeyleri ben de yaşıyorum canım. Birisi emzir dediği anda sinirlerim zıplıyor. İnsanın başına gelmedikçe anlamazlar maalesef
sedaaff96- KahramanAnne İnan çok zor hele ilk gece asla uyumadı diyebiliyorum gözlerimi resmen elimle yukarı kaldırıyordum uyumamak için 😀 Ama isteyince bi şekilde oluyor sende İnan kendine 😊
DemirAlpMom KahramanAnne ben de meme ve mama gidiyorum gögüslerimi sağınca 50-60 cc ancak geliyor ikisi toplam bebeğim 1.5 aylık 90 cc mama veriyorum diğer öğünde anne sütü sağıp veriyorum böyle gidiyor ama 3 saatte bir besleniyor benimki aralarda arandıkça emzik veriyorum yoksa sürekli aranıyor ona yapacak bir şey yok 3600 doğdu 1 aylıkken 4400 dü doktor herşey normal demişti bir süt bir mama gidebilirsin sen de belki cc yi fazla veriyorsundur ayına göre çünkü bebekler mamayı aldıkça alıyorlar ben de 90 değil 120 versem yine içer yani benimki de
KahramanAnne DemirAlpMom 90 cc veriyorum bende mama kutusunun üzerinde ki miktarı uyguluyorum . 70 cc verince doymuyor 90 cc den bir gram fazla içmiyor. Bir 90 cc mama bir 90 cc anne sütü şeklinde gidiyoruz . Bazen sütüm hiç gelmiyor emiyor doymuyor sağıyorum yine gelmiyor ozaman iki mama bir anne sütü.