AyseAvan Merhaba arkadaslar kızımın kontrolü vardı 2 aylık bebeğim doktor kalpte üfürüm olabilir kardiyoloji ye göstermem gerektiğini söyledi yaşayan var mı korkmalı mıyım yardımcı olabilir misiniz
[silindi] AyseAvan benim oğlum 35 haftalık doğdu ve normalde doğum anında kapanması gereken delik kapanmadı. Bizde de üfürüm var 2 aylık oldu. 3 ayda bir doktoru kontrolüne gidiyoruz. Sadece takip ediliyor. Herhangi bi tedaviye gerek duyulmadı. Deliğin boyutu çok önemli mutlaka kardiyologa muayene olsun. O yönlendirir zaten. Endişelenmeyin 🌸
DenizAlpinAnnesi AyseAvan oglumun var 3 aylikken götürdüm ilk delik vardi 1-2 mm lik . Gecen hafta kontrolü vardi kapanmis cok sükür ama üfürüm hala var o olabilirmis büyüdükce gecermis.
seydaac AyseAvan bebekliğimde bende varmış canım. Çoğu kendi kendine düzeliyor diye biliyorum. Ben gebelik döneminde iken kızıma bakılmıştı anne karnında. O zaman üfürümü olabilir demişti. 5 günlükken ve 6 aylıkken kontrolleri vardı kendiliğinden geçmişti. Umarım sizin bebeğinizin de öyle kendiliğinden geçer🙏
AyseAvan [silindi] benim geç doğum oldu biraz canım 40+3 gözle görülür bir rahatsızlık yok gibi çok geçmiş olsun sizedr Rabbim şifasını versin inşallah
[silindi] AyseAvan amin nerde varsa 🙏🏻 biz de de morarma tıkanma olmuyor. Hayat standartını etkilemediği sürece sıkıntı olmaz
Dilser Benim oğlumda da vardı doğuştan bir yaşına kadar bekleyelim kapanmazsa açık kalp amelyatı yapıcaz demişlerdi çok şükür kapandı geçti korka korka gittiğm doktor odasından sevinerek çıktım en son şimdi 6 yaşında:) işallah sizinkide geçer.
AyseAvan seydaac ultrason da iyi görmüş doktorun canım şükür inşallah kardiyoloji ye gitcez yarın bizde Rabbim çocuklarımızı korusun
seydaac AyseAvan evet canım benim üfürümden ayrı olarak ritm bozukluğu problemim var o yüzden çocuk kardiyoloji uzmanı bakmıştı. Gebelikte belli aralıklarla gittim kontrole. İnşallah sizinki de basit bir şeydir. Çevremde de birçok bebekte görüldü ve sonrasında kendiliğinden geçti.
UraSsmom AyseAvan Yoğun bakım doktoru oğlum küvözden çıkarken 3 aylık olduğunda çocuk kardiyoloji gösterin demişti. Gösterdik kapanmış çok az kalmış dedi, 1 yaş da kontrole gelin tekrar bakalım dedi. Mutlaka gösterin içiniz tahat etsin
Ssemass AyseAvan bizimde doktorumuz cok kücük üfürüm duyduğunu söylemisti canım erken dogudugu icin her bebekte olan delik ve vsdsi varmış 2 deligi vardı 3. Ayda her ikiside kapandı bazen delik olmadanda üfürüm olabiliyor ama yinede siz ihmal etmeyin.
Aras-ve-annesi AyseAvan benim de bebeğimde vardı ve sanırım her bebekle ilk 3-4 ay oluyor. Sonradan kendiliğinden geçti çok şükür.
strongMom AyseAvan canım bana da öle dedi erken dogum bide benimki belki kansızlıkdan da olabilir yine de bi götür dedi. Başka doktora gittim öle bişe yok dedi kan ilacını kullanıyorum sade bi aylıkken demişti bana hatta
elif-emirinannesi AyseAvan kızımda vardı ama üfürüm değil açıklık. Şimdi 4 yaşında 2 mm açıklık ameliyat olmasına gerek yok dedi. Yılda 1 kontrolü oluyor. Oğlumunda açıklık var 2 aylık iken 3mm açıklık vardı. 1 yıl sonra getirin dediler sanırsam kapanmayacak ama ameliyatlık bir durum yoktur dedi. İnşaallah olmaz. Büyümediği sürece sorun yok dedi. Üzülmeyin kapanır inşallah
Kaganbaby AyseAvan benm bebeğimdede varmış çocuk kardiyolojiye götürdük bir yaşında gene getirin dedi şimdi 10 aylık 2 ayımız kaldı inş kapanmıştır. Mutlaka götürmelisin kardiyolojiye