Hafsa_islam 12 aylık allahım inşallah dmd hastalıgı degildir zor Bi durum kendini güclü tutmaya calış bende gectim bu yoldan Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin bu hastalık genetik Bi hastalık anne baba akrabalıgından kaynaklı veya anne baba tasıyıcı olup bebek hastalıklı doguyor bu hastalıgın malesef tedavisi yok dmd hastalığı cocuklar normal de 8 ila 10 yasına kadar yürüyor ama cok cabuk yorulur allahım göstermesin 20 25 yasların da solunum cihazına baglı kalıp vefat ediyor bu Kas hastalıgı tüm organları etkiliyor sakın umudini kesme benim oglum hiö hareket etmezdi 7 8 ayına kadar basını dahi tutmuyordu ve fizige gide gele havuz aldım evime hergün yarım saat 40 dakika havuza giriyor suyun cok faydası var kaslarını güclendiryor ek gıda alıyorsa siyah üzüm suyu içirin kaslara cok iyi geliyor inşallah dmd degildir. Belki de sadece hipotonik bebekte zamanla güclenir bu yol cok uzun testler cok uzun süre sonra cıkıyor sormak istedigin Baska sorular olursa yardımcı olurum dmd demeleri doktorların Sma ve Dmd cok sık görülen hastalık öncelik onlardan baslayıp sonra sırayla gidiyorlar uzun Bi yol dedigim gibi güclü olun gerekirse psikolojik destek alın yoksa bunalıma kadar gidiyor ben 9 ay falan oldu daha yeni yenğ alışmaya calışıyorum