minicin Merhaba arkadaşlar benim bebeğim 21 günlük. Okuduğum ve araştırdığım kadarıyla bebeklerde gece ve gündüz kavramını öğretmek için gece konuşmayın ve mümkün olduğunca alt değiştirmeyin diyorlar. Ben gece iki saatte bir bezini değiştiriyorum. Yapmamam mı gerek bilemedim. 🤷 Sizde durumlar nedir? Nasıl yapıyorsunuz?
Hasand minicin ben bez çok dolu olmadıkça ve bebeğim de huysuzlanmadıkça değiştirmiyorum bebeğim 1 aylık oldu bugün
inismona minicin uyanana kadar değişmiyorum 3 aylık olacağız. Diğer türlü uykusu müthiş açılıyor. Zaten uyku problemimiz var🤦🏻♀️ Bi sorun olmadı şimdiye dek. Zaten uyurken kaka yapmıyor
busraerdi minicin ben cok huzursuz olduğunda değiştiriyorum. ve sunu farkettim değişirken uyanıyo bidaha uyumuyo bende ya değiştşrcdm ya değitirmicem bilmiyorum bakalım. değişmeye alısıncada hep istiyo o saatlerde mızmız oluyor
minicin inismona bende aslında uyandırmak içinde açıyorum bazen. Topuğuna vur, çenesine dokun bizimkinde fayda etmiyor
dodo Ben beslemeden önce çabucak altını değiştiriyorum. Yaklaşık 3-4 saatte bir. Sonra içerken yine uykusu geliyor. Islak bir donla uyuduğumuzu bi düşünsenize. Evladıma kıyamam ben. Bu arada geceleri altını değiştirirken silmiyorum. Bezi çıkarıp temiz bezi bağlıyorum o kadar. Islak mendil.. vs kullanınca uyanıyorlar
Marufffff Yatarken değiştiriyorum birde bu saatlerde başka uykusunu açmıyorum zaten uyumuyor alışıyor sonra hep istiyor
minicin Ebruelcin baş ve işaret parmakları miskete vurur gibi dedi hemşire . Başlarda uyanıyordu ama ona da duyarsızlasti artık
Ebruelcin minicin gece iki saatte bir bez degistirmek miiii, gerçekten ihtiyaç oluyor mu buna, eminim ilk cocuktur ikincide böyle birşey yapmazsiniz, bebekler zaten bezleri doluyken uyumazlar
minicin Ebruelcin her defasında dolu oluyor sadece çiş olsa belki bırakılır ama kakali olunca değiştirmeden olmuyor
Ebruelcin minicin ahh canım ikinci çocukta hemen öyle değiştirmezsin 😀, iki saat cok kisa bir sure bez değişimi için
Mltmela minicin ilk zamanlar bende yapardım sonra ıslak mendili her hissettiğinde uyanıp daha da uyumadıgı ve zaten uykuya hasret kaldığımız için bıraktım ama kaka hariç onu zaten değiştirmek zorundayız Eğer uyandırmak istiyorsanız en iyi yöntem soyun benm kızım da ole topuğuna dokunmak böle küçük vurma ile falan uyanmaz dı altını açtığımda uyanır dı.
Cekuli minicin tabikide değiştirmelisin bence pişik olur ayrıca derin uyumasına engel olur olabildiğince karanlık bi odada hiç kontak kurmadan hızlı bi şekilde altını alıyorum ben uyku eğitiminde zaten gece uykusu bu şekilde olmalı ben senin karnını doyuruyorum altını alıyorum bütün ihtiyaçların karşılanıyor sen uyu yani herşeyi tamsa uyanmasını gerektirecek birşey kalmıyor elin hızlanacak zaten zamanla benim oğlumun altı gece 4 kere değişiyor o uyumaya devam ediyor uyansa bile memede geri uyuyor zaten gazını çıkartıp yatırıyorum gaz çıkarmadımı yarım saat sonra sancıya uyanıyor yada altını değiştirmedimi ıslaklığa uyanıyor benimde altım ıslak olsa derin uyuyamazdım şahsen
deleted2310 minicin eğer bezi çok doluysa değiştiriyorum kaka durumu hariç tabi yaptığı an alıyorum onu yoksa uyumaz benimki 🤦🏼♀️😂