CigdeminMevasi 1 buçuk aylık kızımı geceleri 2,5 saatte bir kaldrıp emzirmeye çalışıyorum ama uyanmıyor yada uyansada azck emip uyuyor sizce acıktğında kndi kalkarmı ne yapmam kaç saatte bi kaldrmam lazm?
Linaidilmom CigdeminMevasi Adminlerden yenidoğan hemşiresi buse hanım soru cevap yapmıştı. 1.ayından sonra siz kaldırmayın gece uyku kalitesi için o acıkınca kalkar demişti. Benim kızım da öyle 2 saat arayla alarm kuruyorum kalkıyorum ama emmiyor 3 saat arayla kendi uyanıyor 😊 50 günlüğüz bizde
Serife_ozen0 CigdeminMevasi sarılık varsa o yüzden zor uyanabilir bi de genelde o zamanlar fazla uyuyorlar ben oğlum uyanınca emziriyordum
Snmtt CigdeminMevasi kendi uyanır artık eğer kilo alımı iyiyse uyandırmayın. Uyku da çok önemli büyümesi için
nurtalay CigdeminMevasi bebeğin kırkı çıktıktan sonra sarılığı da geçmişse artık uyandırmana gerek yok canım kendi düzenini kuruyor o bırak uyusun acıktığı zaman zaten uyuyamaz ağlar mutlaka
CigdeminMevasi Serife_ozen0 uzayan sarılık var sanırm tahlil yapmk için 2. Ayını bekliyor doktorumzda
Serife_ozen0 CigdeminMevasi anne sütü sarılığı olabilir oğlumda da vardı sık sık emzirmeyle geçecektir İnşaAllah 🌺
nurtalay CigdeminMevasi hayır bence değil dönem dönem değişiyor zaten saat aralıkları özellikle ilk gece uykusuna yattığı zaman 5 saat bile uyuyabilir bende ilk başta hasta falan gibi düşünmüştüm ama kendi düzenini kuruyormuş
Snmtt CigdeminMevasi çok iyi o zaman hiç gerek yok. Oğlum 5 aylık oldu ilk 15 günden sonra hiç uyandırmadım kendi uyandı hep. Uyku düzenleri de bu şekilde oluşuyor yoksa alışkanlık yapıyor emme isteği bir süre sonra. Tabi benim fikrim bu yine de doktor en iyisini bilir
CigdeminMevasi Serife_ozen0 teşekkr ederm szin kaçncı ayda geçti doktrm genelde 3. Ayın sonunda gçeiyor demiştş
Premsesliya CigdeminMevasi Bizde anne sütü sarılığı vardı kızım 2,5 aylık olana kadar 2 saatte 1 kalkıp emzirdim. Kilo alımı vs çok iyiydi doktorumuz mutlaka uyandır kan şekeri düşer demişti. Sizde uyandırın bence emzirmediğini takdirde sarılık değeri yükselir
CigdeminMevasi Premsesliya doktorumz son 25 gğndr ölçüm bile istemedi çok az görünğyor çok hafif dedi ama dediğinz gbi anne sütğ sarılğıda olabilir bazn sararıyor yüzğ bazn hiç bişeyi yok doktr açılıp kapanan sarılıkta olabilir dedi 15 gğn snra tahlil yapılcak
Ftrhn CigdeminMevasi canım benim oğlumda da uzayan sarılık var ilk çıktığında 20 di ve bir gün hastanede kaldı. Sonra 14 oldu doktor gerek duymadı hatta bir kaç hafta sonra yine götürdük yüzüne gözüne baktı bir şey kalmamış bebeğin canı yanmasın boşuna dedi. Aynı sorun bende de var gece zor uyanıyor kendisi yani genelde gazı olunca mızlıyor yoksa uyanacağı yok ben de en geç 3 saate mutlaka karnını doyuruyorum 2 saat olunca bazen uyanmıyor ama 3.saatte olunca emiyor acıkıyor uykulu da olsa gidiyor mideye biraz 😊
Premsesliya CigdeminMevasi Günde 1 kere 15 dakika güneş gelen camın önünde yatırın isterseniz. Ben çok faydasını gördüm bu şekilde bilginiz olsun
Serife_ozen0 CigdeminMevasi 3 buçuk gibi geçti hatta bazılarının ki 6 7 ay sürebiliyormuş endişelenmeyin 😊
Baloglum93 CigdeminMevasi CigdeminMevasi doğduğundan beri ben hiç uyandırmafık hep kendisi acıkınca uyandı bi kere uyandırmaya çalıştım kesinlikle uyanmadı o yüzden kendine bırakıyorum
Sule_defne01 CigdeminMevasi bende 37 günlüğüm ilk yirmi gün e yakın ben uyandırmaya çalışıp emzirdim ama artık kendisi uyaniyir acıkınca üç defa kalkıyor m gece tabi 3. Saat 6 veya 7 ye denk geliyor