[silindi] Busraygt hepatit b aşısından sonra yıkamak sorun olmaz önemli olan 2. Ay aşılarından sonra yıkamak. 2. Ay aşısı canlı aşılardır o yüzden yıkanmaz
[silindi] Tuana1808 bol bol emzirip her saat gerekirse emzirin. Bol bu için stres yapmayın ve ber fırsatta dinlenin. Bunların yanında süt yapıcı çaylar içebilirsiniz humana rezene vs dereotu incir bulgur yiyebilirsiniz süt arttırdığını söyleyenen besinler bunlar
[silindi] T-1234 tek memeyle doymadığı içim ağlıyordur. Diğer göğsünüzü de emzirin mide kapasitesi arttığı için daha çok sütü ihtiyaç duyuyor. Gece uyanmalarıda bu yüzden. Siz su içmeyi ve bol bol dinlenmeyi ihmal etmeyin beslenmenize de dikkat edin.
T-1234 [silindi] Süt üretimini artırmak için emzirdiğim göğüsü tekrar emzirsem ve bol su içsem artar mı?
[silindi] Yeniann3 duygusal açlığınıda emerek giderdiği için sizinle ten teması kurmak istiyor olabilir bol bol bebeğinizi sevin. Doyduğundan emin iseniz sürekli meme de tutmanıza gerek yok kucağınıza alın konulun öpün koklayın 🥰
[silindi] ephy evet verilebilir ancak şöyle bebeğinizin karnı tok olduğuna eminsiniz ama hala emmek istiyorsa o zaman uykuya geçiş sırasında verebilirsiniz. Emzik kullanımı ağzının kenarları açık olduğu için kusma durumun da ani bebek ölümlerinin önüne geçtiği kanıtlanmış bir gerçek.
[silindi] Nagi kusmaktan kastınız sızıntı şeklinde mi yoksa fışkırır tarzda yedeğinin hepsini çıkartır tarzda mı?
ephy Mrv1234 benimde bebeğimin öyle suan 11 günlük doğumdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama sorunuzun cevabını merak ettim, sizin bebeğiniz ne kadarlık ?
[silindi] Mrv1234 bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama yenidoğanlarda kırmızı lekeler olabiliyor. Büyüdükçe rengi açılıyor. Belki çok çok az bi ton farkı kalabilir
MerveN55 [silindi] 68 gunluk bebegım var dılınde sarımsı leke var beyazla karısık neden oluyor emme problemi yok
ephy [silindi] merhabalar, 11 günlük bebeğim var. Yenidoğanlar genelde uyuyor evet ama acaba ben gündüz çok uyuttuğum için mi gece çok zor uykuya dalıyor? Gazını cıkartıyorum, karnını doyuruyorum ama 12 den önce uyumuyor.
[silindi] ephy henüz gece ve gündüz ayrımını yapamadıkları için uyanık kalma saati o saattir. Şu an herhangi bir şey yapmanız bir işe yaramaz zamanla o ayrımı yapacak.
Hasret51 [silindi] Merhaba ben yeni doğum yaptım 17 gun oldu doğum hanede çok üşüdüm acısı yeni çıktı grip oldum ben atlattım ama bebeğime geçti burun akıntısı yok ama hapsurunca oluyo akıntısı doktora gitmelimiyim şuanki ortamda da pek götürmek istemiyorum 😔
[silindi] Hasret51 burnunu sık sık temizleyin. Öksürük ateş hırıltı devamlı burun akıntı olursa hemen doktora götürün. Bol bolda emzirin
BrcnBlgn [silindi] Merhaba oncelkle boyle bir post actigin icn tsk ederm .) 39 gunluk bir bebegim var son 20 gundur mememe koydugumda domates gbi kizario ikinio meme ucumu cekio birakio kendni yay gbi arkaya itio toplam zar zor tdk kavga dovus halinde emzriorum bazen aglio ama cogunlukla savas halindeyiz 20gun oncesinde bole bir sorunumz yoktu ve surekli aglio uyanik oldugu heran aglio aglamaktan sesi kisilmis durumda dogdugundan beri siddetli gaz problemimiz var 3gunlukken hemen damlalara basladik suan bu mememdeki hareketleri bnide kendsnide kan ter icinde birakio bu hareketler ne anlama gelio meme reddimi yasiorum sureklide midesi agzna gelio bi kac gundurde kusmasi artti dunden beride zar zor emio zaten ustune agiz dolusu fskirtmaya basladi…idrar ve kan rahlilleri temiz cikti napicagmi sasrdm ..yaniltlarsan Allah binturlu razi olzun
[silindi] BrcnBlgn öncelikle geçmiş olsun. Bebeğiniz emmek istiyor aç ama karnı ve bağırsakları gaz dolu olduğu içim midesini de doldurmak canını yakıyor. O yüzden bi kaç emişten sonra o hareketleri yapıyor. Kusmasıda reflüsü doktor tarafından değerlendirilip yok dendiyse kendini sıktığı ve emerken çok hava yuttuğu içindir. Beslenmesinin bitmesini beklemeden kendiniz ayırıp beslenme arasında gazını çıkartın. Emzirme yöntemi olarakta pilates topunun üzerinde zıplayarak emzirmeyi deneyin. İçerdeki gaz hareket edeceğinden o şekilde emecektir
Efeninannesiii02 [silindi] merhaba ben 33 haftalik doğum yaptım bebeğim 10gun yeni dogan yogun bakımında kaldı şuan eve çıkardık ve 19 gunluk oldu normalde sık sık kakasini yapıyordu ama dünden beri nadiren yapıyor yani 19 gunluk bebegin günde kaç defa kaka yapmasi normaldir acaba bide alttan gazını nasil çıkarabilirim???
[silindi] Efeninannesiii02 gaz masajı yapabilirsiniz kendini gazını çıkartamıyorsa. Kaka sayısı da zamanla azalması normal
Zynpark [silindi] merhaba, 15 günlük kızım var 2 gündür aksam 6 dan gece 12 ye kadar sürekli huzursuz aglıyo. Karnı yumusak bacaklarını cekmiyor gazı yok gibi. Altını her actıgımda cis ya da kaka da yapmıs oluyor. Doyuyor diye düsünüyorum. Sıkıntısı ne olabilir sizce ?
[silindi] Zynpark eğer doyduğundan eminseniz gazdır. Çünkü kolik ağrılarının başladığı saatler o saatler. Gazını çıkartabiliyor olması hala gazı olmadığı anlamına gelmez. Beyaz gürültü ve gaz masajı deneyin karnına vs masaj yapın eğer rahatlıyorsa gazdır
BrcnBlgn [silindi] Cok tsk ederm cok mutlu oldum ocimi rahatlattin evet aranio emmek istio ama emmeye basladigi an kivranmalar baslio ben kendmce alerjimi acaba die sut urunleri dietine bile girdim cok tsk ederm meme reddinden korkuodum