anur [silindi] Benim 2 aylik bebegim var cok sukur gaz ve uyku sorunumuz yok denilecek kadar az fakat geceleri hic uyanmadigi zamanlar oluyo mesela 7 saat falan normal mi acaba ayrica kilo alimi cok iyi 2 ayda 4 kiloya yakin kilo aldi
Miracc2420 [silindi] bebegim dogdugunda sorun yoktu 1 aylik olunca hırıltılar başladı kulak burun bogaza goturdum kamera soktular burnuna ses tellerinde yumsama var dedi 5 aylik oldu daha bitmedi hiriltilari doktora tekrar goturmem gerekiyomu şimdiden tesekkur ederim
[silindi] Miracc2420 sorun hala düzelmediyse tabiki götürmeniz gerekiyor. Üzerinden 4 ay geçmiş uzum bir süre 🧐
Gokcenipek Gozdekuzey17 deme ya Peki bi ilaç vs kullandınız mı ? Hergün geçecek diye bekliyorum İnan’ın kıyafet değiştirmekten ve kokmaktan bunaldım artık ve aç kaldığını düşünüyorum emdikçe çıkartıyor çocuk 😬
Gozdekuzey17 Gokcenipek bebelac gold kullanıyorum canm süt tozu şeklinde eczaneden aldım mamasına 1 ölcek katıp çalkalıyorum biraz daha koyu kıvam yapıyor
[silindi] Ozgetskn öncelikle hayırlısı olsun. Göğüsleriniz sertse sütünüz inmiştir ama kanallarınız açılmamış olabilir. Mutlaka bebeğinizi emzirin çünkü onların damakları o kadar güçlü ki en iyi sağma pompasından daha iyi çekerler sütü kanallarınızın açılması lazım yoksa mastit olursunuz. Öncelikle sıcak bi duşa girin göğüslerinize suyu tutun sonra bebeğinizi emzirin. Sonra sağmayı deneyin. Bunu her beslenme öncesi yapın. Her seferinde duşa giremezseniz sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu koyup bu basamakları her seferinde uygulayın
LadyMarmalade [silindi] 2 aydır geçmeyen konakla uğraşıyorum. kafasının tamamında yok ama bölge bölge şeklinde. Zeytinyağı, bebe yağı, zeytinyağı+karbonat denedim geçmiyor. Azalıyor gibi oluyor bakıyorum 2gün sonra tekrar çoğalmış. Ne önerirsiniz?
[silindi] LadyMarmalade zeytinyağı vs sürüp tarıyor o kabukları alıyorsunuz değil mi? Banyo temizledikten sonra mutlaka o bölgeyi nemlendirin 👍🏻 Sık sık uygulayın en kısa sürede geçer
Glstnkrtl Deletedmom16 biz karbonat ile gecirdik karbonatı biraz suya koyup bir tülbent yardımıyla bebeğin dilini temizleyin sonrada gögüs ucunuzu temizleyin sık sık tekrar ederek gecer
Ikrazumra19 [silindi] ben de mama kullaniyorum ama ben formul mamadan bahsetmedim pirinc unu ari mama filan 🤗
NicoRobin [silindi] merhabalaar. Bebeğime laktoz intoleransı teşhisi konuldu ben de süt diyetine başladım. Laktozsuz sütle yoğurt yapıp yedirebilir miyim bebeğime. Ve benim bu sütlerle yaptığım tatlı vb şeyleri tüketmemde bir sakınca var mı acaba? Teşekkürler şimdiden
5858g [silindi] merhaba 🤗 bebeğimin 2 aylık aşısından sonra tek bacağında aşı yerinde elleyince ufak bi sertlik hissediyorum kızarık yada dışarda şişlik yok normalmi böyle olması?
[silindi] ephy emzirme işi sadece beslemek için yapılmaz yenidoğanlar duygusal tatminiyet içinde emmek isterler. O yüzden memeniz de durabildiği kadar dursun annesi. Onlar sevgiyi emerek alıyorlar☺️ Ne kadar mucizevi değil mi?
Slcn42kurt Merhabalar bebeğim 13 günlük iki gün önce göbek bağı düştü hafif kanama vardı düşmeden önce , düştükten sonra kanama fazlalaştı hastaneye gittik göbeğini yaktı doktorumuz ama şimdi sıvı ve kan fazla geliyo ne yapmalıyım enfeksiyon olabilirmi tekrar götürmelimiyim 😔😔😔😔
[silindi] Slcn42kurt evet mutlaka tekrar götürmelisiniz kolulu yeşile çalan renkli bi akıntı varsa enfeksiyondur 👍🏻
Nurcnr123 @[silindi] merhaba 1.5 aylık bebeğim var bni emio fakt yetmediğinden mama veriom ama kabız oldu ne yapmaliyim
minnakmommy Merhaba 3 ay 28 günlük bebeğim var geceleri yarım saatte bir bazen 1 saatte bir sürekli uyanıyor yaklaşık 20 gündür bu şekilde neden dolayı olabilir akşam 2.30 3 saat uyanık tutuyorum 6.30 7 den sonra uyutmuyorum ama hep öyle birde emzirme artı mama ile gidiyoruz ama zorla yiyor mamayı emmede uyanınca 5 6 dk emmiyor sadece ne yapabilirim ? birde Bizler yemek yerken çay içerken sürekli takip ediyor ağzını elini götürüyor yemek görünce çok heyecanlanıyor bi yerele okumuştum bebeklerin hareketleri ek gıdaya hazır olduğunu belirtir diye daha erken değil mi ?
[silindi] minnakmommy evet daha çok erken ek gıda için. Gece uyanmalarında dediğiniz gibi 5 6 dk emdiği be doymadığı için mutlaka uyanık tutup emzirmelisiniz konuşun topuklarına hafif hafif vurun sıkın uyutmayın tamamen doysun ondan sonra uyutmayı deneyin
[silindi] Dua bulunduğunuz ortamı nemlendirmeyi deneyin. Yenidoğanların odaların da nem oranı %50 olmalı. Bir derece alın ve neni kontrol edin annesi
Dmtsrbdk [silindi] merhaba, bir aylık bebeğim var. Mama ilke besleniyor. Bu sebepten gaz ve kabızlık sıkıntısı yaşıyoruz. Bitkisel gaz damlalarının bebeğe bir zararı olur mu? Önereceğiniz bir marka varmı? Çok teşekkürler.
[silindi] Dmtsrbdk bunun önerisini doktorunuzun yapması daha doğru olur. Eğer mama kabızlık yapıyorsa değiştirmeyi deneyebilirsiniz
[silindi] KardelenT bu gibi takviyeler için doktorunuzu dinlemelisiniz. Doktorunuz kaç damla diyorsa.. Gaz damlası kullanmanında bir zararı olmaz. Ben de maalesef bebeğimde kullanıyorum 🤗😌
Elif-Lena Merhabalar 8 günlük kızım var sütüm az yetmiyor mama takviyesi yapıyorum mecburen yoksa sürekli ağlıyor ve uyumuyor bir taraftan sürekli sütümü sağıp veriyorum kendi emdiği zaman az geldiği için yorulup bırakıyor ek mamanın bir zararı var mı ve başka yapabileceğim bişey var mı? Teşekkürler
[silindi] Elif-Lena sağmak yerine emzirmeyi deneyin. Emdikçe çenesi güçlenecek ve sütünüz artacak. Emzirmek ten teması sağlar ve süt yapan hormon harekete geçer 👍🏻
Nurrrr54 Bebeğim 1 aylık, sütüm geliyor fakat doyup doymadığını anlayamıyorum doymadığını düşünerek sadece geceleri mama veriyorum mamayı verdikten sonrada gaz olduğunu fark ettim, bebeğin doyduğunu tam olarak nasıl anlayabilirim?
[silindi] Nurrrr54 eğer uyku süresi 2- 3 saatten fazlaysa günde en az 5 6 kez dolu dolu bez alıyorsanız. Be aylık tartı alımın 500-1000 gram arasındaysa sütünü yetiyor bebeğiniz doyuyor demektir
Kumsal3 [silindi] merhaba 20 günlük bebeğim var emdikten sonra kusuyo tekrar emmek istiyo sütmü yaramıyo dıye düşünüyorum neyden kaynaklı olabilri sizce ?
[silindi] Kumsal3 mutlaka beslenme arasında gazını çıkartın yani tamamen doymasını beklemeden gazını çıkartın emzirmeye devam edin. Beslenme bittikten sonra tekrar gazını çıkartın hafif eğimli yerde yatırın. Örneğin reflü yatağı. Bunlara rağmen kusuyorsa reflüsü olabilir doktorunuza danışın