Gokcenipek [silindi] merhaba benim kızım 5 ay 8 günlük sürekli kusuyor emziriyorum gazını çıkartıyor kusuyor yatırıp biraz bekleyip gazını çıkartıyorum yine kusuyor emzirdikten yarım saat bi saat sonra yine kusuyor çocuk ne zaman kucağa alınsa kusuyor desek daha doğru. Ve bu durum doğduğundan beri var ve kızımda göbek fıtığı da var. Sorum şudur göbek fıtığı kusma yapar mı ? Sarılmalı mı göbeği yoksa sarılmadan da geçer mi ? Teşekkürler 🤗
Gozdekuzey17 Gokcenipek sürekli kusuyor sa bebek reflüsü olabilir bizde de sureklı kusma var dogfugundan beri biz 8 ay 8 günlük olduk kusmamız hala devam ediyor
[silindi] Gokcenipek kusma için reflüsü varsa ilaç başlanabilir mutlaka doktor kontrolünde. Fıtığıda sarmak çok tehlikeli doktorunuz zamanı geldiğinde onu opera edecektir
[silindi] MerVefa büyük ihtimalle ondandır annesi. Çok zorlamamak gerektiğini düşünüyorum. Az bir miktar yese bile yemek istemediğinde zorlamayın. Tekrar beslenme saati geldiğinde yada kendini yemek istediğinde yedirmeyi deneyin
Nurcnr123 Merhabalar bnm bbgm 1.5 aylık hem bni emio sütüm yetmediğinden mama da veriorm aptamil fast kabız oldu kabızlığı nasıl onleyebikirz
[silindi] Meralmirayy çıkardığı sesler için mutlaka doktor kontrolü gerekli prematüre bebekler çok hassastır muayene etmeden bir şey diyemem. Bacakları içinde kalça ultrasonu yaptırdınız mı ?
Sakirebzc Yagmur-75 bebeğinize duş aldırın yüz üstü yatırıp sırtına gaz masajı yapın çok rahat edersiniz
Yagmur-75 Sakirebzc çok teşekkür ederim ancak onunda faydasını artık göremiyorum yaklaşık 3-4gundur cok gazlıyız
HBK [silindi] Meraba teşekkür ederim öncelikle böyle bir post açtığınız için bebeğim 6 aylık 5 gün kaka yapmadı doktora götürdük lağman verdi ilaçla yaptı .Şuan 5. Gün yine yapmadi ebe ek gıda verme poposuna zeytinyağı sür dedi ama hala yapmıyor ne yapmam gerekiyor. Kayısı suyu veriyorum sadece
[silindi] HBK karnına ve popsuna zeytinyağıyla masaj bir de sıcak suda oturma banyosu yaptırın. Ayrıca kabızlık problemi varsa bunu 5. Güne bırakmayın kaka bağırsaklarda ne kadar çok durursa o kadar zor çıkar bunları her gün tekrarlayın
Gokcenipek Gozdekuzey17 deme ya Peki bi ilaç vs kullandınız mı ? Hergün geçecek diye bekliyorum İnan’ın kıyafet değiştirmekten ve kokmaktan bunaldım artık ve aç kaldığını düşünüyorum emdikçe çıkartıyor çocuk 😬
Symynk [silindi] merhaba buse hanım ben hünüz taze anneyim 🙈 bebeğim 5 günlük 👶🏻 İdrar rengi kiremit kırmızısı gibi bunun nedeni ine olabilir endişe etmelimiyim Dr ile görüşmeli miyim ⁉️
anur [silindi] Benim 2 aylik bebegim var cok sukur gaz ve uyku sorunumuz yok denilecek kadar az fakat geceleri hic uyanmadigi zamanlar oluyo mesela 7 saat falan normal mi acaba ayrica kilo alimi cok iyi 2 ayda 4 kiloya yakin kilo aldi
Miracc2420 [silindi] bebegim dogdugunda sorun yoktu 1 aylik olunca hırıltılar başladı kulak burun bogaza goturdum kamera soktular burnuna ses tellerinde yumsama var dedi 5 aylik oldu daha bitmedi hiriltilari doktora tekrar goturmem gerekiyomu şimdiden tesekkur ederim
[silindi] Miracc2420 sorun hala düzelmediyse tabiki götürmeniz gerekiyor. Üzerinden 4 ay geçmiş uzum bir süre 🧐
Gozdekuzey17 Gokcenipek bebelac gold kullanıyorum canm süt tozu şeklinde eczaneden aldım mamasına 1 ölcek katıp çalkalıyorum biraz daha koyu kıvam yapıyor
[silindi] Ozgetskn öncelikle hayırlısı olsun. Göğüsleriniz sertse sütünüz inmiştir ama kanallarınız açılmamış olabilir. Mutlaka bebeğinizi emzirin çünkü onların damakları o kadar güçlü ki en iyi sağma pompasından daha iyi çekerler sütü kanallarınızın açılması lazım yoksa mastit olursunuz. Öncelikle sıcak bi duşa girin göğüslerinize suyu tutun sonra bebeğinizi emzirin. Sonra sağmayı deneyin. Bunu her beslenme öncesi yapın. Her seferinde duşa giremezseniz sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu koyup bu basamakları her seferinde uygulayın
LadyMarmalade [silindi] 2 aydır geçmeyen konakla uğraşıyorum. kafasının tamamında yok ama bölge bölge şeklinde. Zeytinyağı, bebe yağı, zeytinyağı+karbonat denedim geçmiyor. Azalıyor gibi oluyor bakıyorum 2gün sonra tekrar çoğalmış. Ne önerirsiniz?
[silindi] LadyMarmalade zeytinyağı vs sürüp tarıyor o kabukları alıyorsunuz değil mi? Banyo temizledikten sonra mutlaka o bölgeyi nemlendirin 👍🏻 Sık sık uygulayın en kısa sürede geçer
Glstnkrtl Deletedmom16 biz karbonat ile gecirdik karbonatı biraz suya koyup bir tülbent yardımıyla bebeğin dilini temizleyin sonrada gögüs ucunuzu temizleyin sık sık tekrar ederek gecer
Ikrazumra19 [silindi] ben de mama kullaniyorum ama ben formul mamadan bahsetmedim pirinc unu ari mama filan 🤗
NicoRobin [silindi] merhabalaar. Bebeğime laktoz intoleransı teşhisi konuldu ben de süt diyetine başladım. Laktozsuz sütle yoğurt yapıp yedirebilir miyim bebeğime. Ve benim bu sütlerle yaptığım tatlı vb şeyleri tüketmemde bir sakınca var mı acaba? Teşekkürler şimdiden
5858g [silindi] merhaba 🤗 bebeğimin 2 aylık aşısından sonra tek bacağında aşı yerinde elleyince ufak bi sertlik hissediyorum kızarık yada dışarda şişlik yok normalmi böyle olması?