[silindi] A_y_can34 emzirirken makas şeklinde tutup biraz bastırın süt akışını azaltacaktır. Gaz içinde beyaz gürültü sıcak duş ve gaz masajını deneyin. Giderek artacaktır gaz sorunu o zaman da doktorunuzdan damla isteyebilirsiniz
[silindi] hosgeldinbebek gazını kolay çıkartıyo gibi görünse de gazı yine de olabilir. Evet tazyik dediğimiz olayda o parmaklarınızı makas yaparak göğsünüzü o şekilde tutup biraz sıkın süt akışı azalacaktır
[silindi] yakup_kubra son çareye kadar fitili önermiyoruz bu sefer bağırsaklar tembelleşiyor. Masaj yapmayı sıcak suda oturmayı deneyin
Nehirsy [silindi] çok sağolun bir şey dha sorucam çökelek gibi kusmaları bebeğin ne anlama geliyo acaba
Nehirsy [silindi] birşey daha. Kızımın popo üzerinde kuyruk sokumu diye tabir edilen yerde tam kıpkırmızı çıban gibi sivilce gibi sert bişey çıktı şimdi dün ve bugun oranın patladığını hafif kan akıntısı ile seyir ettiğini gördüm korkmam gereken bi durum var mı sizce bastırıyoeum hani ağrısı gelan barmı tahatsoz ediyomu dye yok normal gözüküyor herşey napmalym
Nehirsy [silindi] merhaba birşey soracm bebeğimin meme ucunda sivilce gibi beyaz bi nolta var sebebi nedir lütfen cvplayın
[silindi] Gul34 göbek düştükten sonra hafif kanama akıntı olması normal. Devamlı kanamadığı sürece bir kaç damla kanamanın olması normal
Uzgunanne-- [silindi] kızım 4 ay 26 günlük idarini çok az yapiyr ,hastaneye götürdüm idrar tahlili ultrasn ve kan tahlili verdimller, eve gelip idrar torbasini taktım ama yapmiyr su verdm süt verdm bı an önce yapması lazım ne yapabilirm?
[silindi] Uzgunanne-- maalesef eğer güzelce karnını doyurduysanız beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok
TospikOglusum [silindi] merhaba çok.guzel bir post olmuş öncelikle onu belirtmek.isterim😊2ay 6gunluk.bebegim var gece bi yada iki kez mama veriyrm gündüzleri ise anne sütü peki şu vermeli miyim?verirsem her yedrmeden sonra mi vermeyin dersinizde böbereklerine herhangi bir zarari olmaz mı?birde kafa yapısı ile ilgili birşey merak ediyrm bebeğim çok hareketli her yoneyatryrm fakat kendi.iatedigi pozisyona dönüyo kafa yapısı bozuk olur mu ?
[silindi] TospikOglusum mama alan bebeklerde mamadan sonra bir iki yudum su verilmesi önerilir oda ağzını temizlemek için mama dilinin üzerinde kalırsa pamukçuk yapabilir o yüzden. Mamadan sonra verebilirsiniz. Kafa yapısı ise sürekli bi tarafa yatıyor ise bozulabilir siz farklı pozisyonlarda yatırın gözetiminiz altınayken de kafasını düz yatırmaya çalışın
Mslina Ozgetskn merhabalar bende 2 ay once sezeryanli dogum yaptim surekli emzirmeniz gerekli mesela doktorlar 2saatte bir emzirin diyorlar ama ben 1 saatte bir emziriyordum suan yarim saatte bir emziriyorum
[silindi] Mslina sürekli emzirmek bebeğin ayı dolana kadar gereklidir artık bebeğiniz acıktığı zaman bunu hissedip uyanacağı döneme girmiş. Sizin sürekli emzirmenize gerek yok o istedikçe verin yeterli
OzgeUyg [silindi] merhaba , 2 ay 11 günlük bebeğim sadece emziriyorum. Yarın 20 lik diş çekimine gideceğim. Süte geçer mi bu süreçte ne önerirsiniz? Çekimden hemen sonra emzirebilir miyim?
[silindi] OzgeUyg diş çekiminde size anestezik madde verilmesi gerekecek. O yüzden bi kaç saat emzirmemeniz hatta sağıp dökmeniz gerekiyor. Bunu diş doktoruna sorun. Hangi ilacı verecek kaç saatte sütten temizlenir. Ona göre sağıp o sütü bebeğe vermeyin.
Tugce6767 [silindi] merhabalar bebeğim 1ay 20 günlük 3-4 gündür kakasını yapmadı,kaç güne kadar normal emmede çiş yapmada ve gaz çıkarmada sorunumuz yok aslında.gün içinde genelde kusuyor lor peynir gibi neden olur kusma ve gaz çıkardığında kokmaya başladı hiç böyle değildi
[silindi] Tugce6767 karnına ve poposuna zeytinyağı ile mesaj yapın kakasını yapamadığı için gazı kokuyordur
[silindi] edamlaguzel olabildiğince emziriyorsanız ve emdiğinde göğsünüz boşalıyorsa sağmanıza gerek yok
[silindi] Ebrarliva12 gazını çıkartsa bile hala gazı olabilir. Gaz masajı yapın ve beyaz gürültü dinletin. Sakinleşiyorsa gazdan dolayı o hareketleri yapıyordur
Ebrarliva12 [silindi] sabahtan beri sadece 1 kere kakasını yapmıs sanırım kakasinı yapmaktada zorlaniyor
[silindi] Mlscrn evet sızlaması sütün indiğini gösterir. 50 dk emmesi aktif bir şekilde hiç durmadan emiyor değil mi? 10 dk emip 15 dk meme ağzından uyuyorsa sonra uyanıp emmedeye devam ediyorsa olmaz. mutlaka uyandırıp aktif bir şekilde emzirmeniz gerekiyor
durukizinannesi10 [silindi] yaa çok iyi oldu bu🤗 Merhaba, kızım 23 günlük emerken uyuyakaliyor uyuyunca gazini çıkaramıyorum bazen o şekilde uyuduğu oluyor rahatsız da görünmüyor yine de uyandirip gazini cikartmalimiyim? Uykudan uyandirildiginda da çok zor uyuyor🤦♀️
[silindi] durukizinannesi10 mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkartın şu an rahatsız görünmeyebilir. Ama ilerleyen günlerde gaz problemi başlayabilir. Uyurken kusup kusmuğunu akciğerlerine kaçırabilir. Reflüsü başlayabilir. Yani bunların olmaması için çıkartmak gerekiyor🌸
[silindi] Minik12 bebeklerin damak ve çeneleri çok güçlüdür o yüzden ondan sütü memeden çok iyi çeker. Sizin sağdığınızda çıkan sütten daha daha fazlasını bebeğiniz aslında emiyor. Kilosu iyiyse sorun etmeyin