Seymayzclar0 Merhaba, benim bebeğim 2 ay 20 günlük gündüz uykumuz yok ne yazık ki uykuya geçmesi 1 saat uyuduğu 15 dk, gece uykusu güzel bütün çözümleri denedim ama daha fazla uyumuyor, acaba uyuduğu uyku yeterli mi ne yapmak lazım?
[silindi] Seymayzclar0 eğer uyanık kaldığı süre de keyfi yerinde ağlamıyorsa uykusu yetiyordur. Bir de gündüzleri sessiz sakin ve biraz da serin bir ortamda uyku kalitesini arttırmayı deneyin. Hava sıcak olduğu içinde uyuyamıyor olabilir
nrnyrk Merhaba . 1 ay 2 günlük bebeğimin Kakasının rengi bazen turuncuya dönük ve sulu bir kıvam oluyor . İshal ya da alerji belirtisi mi acaba ?
[silindi] nrnyrk yediklerinize dikkat edin belki yediğiniz bir şeyden geçiyordur. Sürekli böyle oluyorsa doktora gitmelisiniz alerji testi net bir cevap verecektir
345834 [silindi] [silindi] [silindi] merhaba hemşire hanım.2 aylık bir bebeğim var ve gözünğn içine kirpik kaçtığını gördüm onu ordan nasıl alabilirim acaba ? Bir sorum daha olacaktı emziren bşr anneyim ve bebeğime su vermeli miyim yoksa süt içtiğinden gerek yok mu ? Şimdiden teşekkrüler
[silindi] 345834 kendi kendine kaçan kirpiği çıkaracaktır. Siz bir müdahelede bulunmayın enfeksiyon kapabilir. İlk 6 ay sadece anne sütü 👍🏻 Sütünüz bebeğinize yetecektir suya gerek yok
delibirhatun [silindi] iyi günler postunuz çok yararlı olmuş ⚘ 6 ay 20 günlük oğlum var ağız kenarlarında pütür pütür şeyler var çenesinde kırmızı alerji gibi yada isilik gibi değil başka neden olabilir acaba ?
[silindi] sapling huzursuzluğu var mı durduk yere ağlamak vs gibi Yada kulak akıntısı ? Orta kulak intihabı olmuş olabilir
Sakirebzc Ozgetskn bende senin gibiydim çok sık emzirdim yeni doğduğunda sarılık vardı azdık sütüm çok değildi ama sonradan açılıyor sık Sık emzir göğüslerin şişse sağ çoğalır
[silindi] AntikSokrates Aslında bildiğimiz mantarın ağızda oluşmasına pamukçuk diyoruz. Önce medikal tedavi yani dokturumuzun verdiği ilaçı kullanmalısınız.Sonra göğüs ucu temizliğinize dikkat etmelisiniz. Evdeki mutfak sodası ve suyla göğüs ucu temizliğinizi yapın her beslenme öncesi. Bebeğinizin ilacını da düzenli bir şekilde kullanın en kısa süre de geçecektir.
OzgeOzkan [silindi] gece uyurken sesler çıkarıyor bebeğim bu normal mi ? Sterimar ile burun temizliği yapıyoruz yine de tıkanık olabilir mi ?
[silindi] PrensesimDuru bebeğiniz sütü genzine kaçırırsa öncelikle sakin oluyorsunuz. Eğer bebeğiniz bu sırada öksürüyorsa herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. O, kaçan sütü öksürerek dışarı atmaya çalışıyor demek. Sadece başını hafif yükseltip kafasını yan çevirip öksürmesinin bitmesini bekleyin 🌸
Miniknehir [silindi] kızım 3 ay 21 gunluk ilk iki ay mama takviyesi yapiyordum bi aydir doydugunu fark ettim kestim mamayi bu bi kac gundur yine ac oldugunu doymadigini fark ettim onceleri aptamil veriyordum dün aldigim bebelac cunku aptamil aşırı gaz yapiyor mama degistirmemde bi sakinca olurmu her hangi bi zarari varmidir?
Deletedmom418 [silindi] peki öksürmeyip tıkandıysa ne yapılması lazım acaba. Çok korkutucu bi durım 😖
[silindi] Azrazerin o zaman makas şeklinde tutarak emzirmeyi deneyin yada emzirme öncesinde sütünüzü biraz sağın. Bir diğer yolda siz biraz sırt üstü yatar Pozisyonda durup emzirmeyi deneyin
[silindi] Bahar33 covid hala ne olduğu çözülebilmiş yetişkinler de bile hala soru işaretleri dolu bi hastalık maalesef bu konuda size yardımcı olamayacağım
nejdetberk [silindi] yeni doğan bebeklerde vücütlarında döküntü oluyor neden acaba ? Bir de tek ayağını kaldırmaya çalışıp titriyor?
[silindi] nejdetberk döküntü tarzı nasıl o önemli. Bu sıcaklarda en büyük etken isilik maalesef. Ayak hareketi de bana gaz gibi geldi annesi. Gazlı bir bebek mi ?
Rukita [silindi] merhaba bebeğim 31 günlük gündüz neredeyse hiç uyumuyor. Karnı tok gazı yok altı temiz… ne yapacağımı şaşırdım ancak memede onbeş yirmi dakikalık kısa uykular yapıyor. Lütfen yardım edin 😟
[silindi] dsp1s bebek doğduktan 6 8 hafta içerinde yapılmalı yani zamanınız çok az bir an önce yaptırın. Genelde 1. Ayın sonunda yapılıyor. Doktorunuz bilgilendirmedi mi?
Sumy3565 Merhaba 42 günlük bir kızım var. Emerken çok ses çıkarıyor sonradan oldu bu şekilde. Doğru emdiğinden eminim çünkü ilk birkaç dakika bu ses olmazken sonradan ses çıkarmaya başlıyor. Birde sağdığım ve buzdolabında 2 gün bekleyen sütü buzluğa koyabiliyor muyum?
[silindi] Sumy3565 burnu tıkalı olmadığından emin olun. Emerken burnu mutlaka açık olsun doğru ve zamanında nefes alabilsin. Sağdığınız sütü de sağdıktan hemen sonra dondurucuya koymanız gerekiyordu
Ebubekirim-61 [silindi] merhaba öncelikle teşekkür ederim.bebeğimin nötrofilleri düşük çıktı sebepleri nelerdir öğrenebilşrmiyim
Baby_ Bebeğim 2 gün annemlerde kaldı süt sağıp biberonla gönderdim asla göğsümü kabul etmiyor ne yapabilirim :(
[silindi] Baby_ beslenmeden önce mutlaka emzirmeyi deneyin asla ilk önce biberon vermeyin . Tekrar memeye döndürmek biraz zor ve uzun bir süreç olacak. Sabırlı ve ısrarcı olmalısınız. Devlet hastanelerinde emzirme poliklinikleri var oradan profesyonel destek almayı deneyebilirsimiz
HulyaDuru [silindi] merhaba, bebeğim 42 günlük fakat kakasini yapamiyor, 5 gunde bir yapiyor bu normal mi ? Bir de hırıltısı oluyor sabaha karşı burnu tıkalı gibi otribebeyi kullaniyorum ama birsey gelmiyor.
[silindi] HulyaDuru sadece anne sütüyle mi besleniyor. Sadece anne sütü alam bebeklerde kaka sıklığı az olabiliyor. Yaparken zorlanmıyorsa sorun olmaz. Burnu da kuruyor olabilir o yüzden çekince gelmez. Burun yıkama sıvılarıyla(serum fizyolojik vs) yıkayıp ondan sonra çekmeyi deneyin
OzkanEfeMerve Merhabalar dün sabah doğum yaptım bebeğim şuan solunumu 80-82 olduğu için yoğun bakıma alındı film çekilip kan tahlili yapıldı sonuçlarını bekliyoruz ama sizce sebep ne olabilir yenidoğan taşipnesi olabilir mi
[silindi] OzkanEfeMerve solunumunun 80 82 olması zaten takipne dediğimiz olay. Yapılan tetkikler nedeni söyleyecek. Bazen enfeksiyon kaynaklı olur. Bazen de akciğerlerinin içindeki sıvıyı doğum sırasında atamadığından olur takipne. Sonuçlarını mutlaka bana da söyleyin. Çok geçmiş olsun
Bebibebi [silindi] merhaba bebeğim 3 aylık kakası mukuslu ve kaşlarında kuruluk var süt alerjisi teşhisi kondu fakat hala kaka mukuslu ve kaşları aynı başka neye alerjisi olabilir
[silindi] Bebibebi süt alerjisi demek süt be süt ürünlerinden kaynaklanır buna dikkat ediyorsunuz değil mi. Peynir yoğurt ayran vs