tugbamomy 2 ay 5 günlüğüz hanımlar. Bebeğim tam 00.00da uyudu evde böyle uyumuyor resmen kayınvalideme geçmiştim de. Rahat da edemedim şimdi uyanır diye saat başı kalktım kontrol ediyorum. Saat tam 04.04 olmuş hala uyuyoor. Uyandırmalı mıyım ? Burada okuduğum bir çok posta göre hayır ama neden emin olamadım dört saattir emmiyor resmen….
MinnieMouse tugbamomy ortam degisikligindendir belki. Sicaktan serine, serinden sicaga gecince bebekler boyle yapabiliyo. Daha once sarilik gecirdiyse ve hala farkedilen bi goz sariligi varsa onun da etkisi olabilir bazen 3 aya kadar devam edebiliyo anne sutu sariligi. Bence sen uyanmasa da alip emzir kan sekeri dusmesin. Ayilmadan da emer.
Minik1anne tugbamomy canım uyandırman gerek daha çok küçük 2 saate bir emmesi lazım sarılık gibi bi sorunu yok dimi benim kızım ilk doğduğunda sarılığı biraz yüksekti sürekli uyuyordu saatlerce zorla uyandırıyordum emzir geri uyusun benim fikrim
tugbamomy Seraap27 Uyandı gaz çıkardı kendi kendine ve tekrar uyukluyor 🙄 bırakıyorum o zaman uyusun…
Deletedmom329 Ayni soruyu bnde sordum. 8de uyudu. 12de kalkti. Simdi kalkti :) kaliteli uykuda onemli
tugbamomy Deletedmom329 Ay normal demek ki kesin şimdi ben dalınca uyanır 🤦🏻♀️ Ölüyorum uykusuzluktan resmen ufacık harelet etse uyanıyorum hareket etse de uyanmıyor ama
tugbamomy MinnieMouse Aaa 3 ayı bulduğunu bilmiyordum. Sarılığı çok önceden baya düştü tekrar hiç sıkıntı yaşamadık şükür beni endişelendiren kan şekeri olayı dediğiniz gibi. Burada birkaç posta göre uyandırmayın diyen insan çok fazla ama neden bilmiyorum bi emin olamadım. Sağolun yorumunuz için
Deletedmom329 tugbamomy uyandirinca emmiyor oglum zaten. Saat 6dan sonrada 1,5 - 2 saate besleniyor. Acliktan sekeri dusme durumu 1 aydan sonra olmazmis.
MinnieMouse Canim cunku bebegin daha kucuk, 4 saat uzun bi sure. 2 saati asmadan sık sık emzirmek gerekiyo hala. Bırak uyusun demek kendi rahatini dusunmektir. O zaten kaliteli uyuyo sen merak etme, emzirmeyi dene. Gece deliksiz uyuyacagi aylara gelmedi henuz.
MinnieMouse tugbamomy facebookta emzirme akademisi diye bi grup var. Orda danismanlarin onerilerini takip ediyorum. Ilk aylarda bebegi surekli emzirmekle ilgili tavsiyeler var. Bebeginiz ilk 3 ay sizin bi uzvunuz diyolar 🤭 anne karninda 9 ay + disarda 3 ay daha size tamamen bagimli olsun diyolar. Alistirmalar gelistirmeler duzenler 4.aydan itibaren.. o yuzden 2 saati gecmemekte fayda var. Hem sutun icin hem bebis icin. Rica ederim 🌺
tugbamomy Deletedmom329 Ayy anladım uyanınca da açlıktan çok hırslı olabilir belki. Bilemedim bakalım nasıl olacak ediniyoruz yavaş yavaş tecrübe
tugbamomy MinnieMouse Anladım 🙏🏻 İl tecrübem insan herkesi dinliyor sormak istedikleri oluyor bu anlamda burası çok güzel ama tabiki her anne gibi kendi içine sineni yaparım muhtemelen. Bir çok postta dediğim gibi uyandırmayın uykusunu da almalı tarzda yorumlar görünce yinee de sormak istedim. 🌸 amacım uykuya alıştırmak değil aslında bebeğimin aşırı huysuz zor bir bebek olduğunu da düşünmüyorum.İnşallah bu 3. Aydan sonra da devam eder.. bir soru daha sormak istiyorum emme süresi gündüz emmeleri gibi mi olmalı? Az önce uyandırmadan emzirdim ama fazla değil tekrar uykuya daldı 🤷🏻♀️
MinnieMouse tugbamomy bebisler buyudukce emme sureleri kisalir, ceneleri kuvvetlendigi icin daha cabuk doyarlar. Gunduz uyanik oldugu icin belki keyfini cikara cikara emiyodur, gece de hemen mideme bisey gitsin uyuyum diyodur 😅 az da olsa emzirmekle iyi yaptin canim uykusu bolunmaz merak etme. Emzirirken zaten bebek icin de anne icin se uyku hormonu salgilanir.
senemyavas Benim bebeğim 9 10 gibi uyuyor gece 3 4 gibi kalkıyor. (tam ayıkamıyor kıpırdanıyor mırın kırın ediyor acıktım beni uyandır diye destek istiyor tabi. Bende güzel güzel konuşarak başını yüzünü okşayarak sakin bir şekilde uyandırıyorum) Sonra saat başı emziriyorum
tugbamomy senemyavas Normalde uyumuyor dört saat asla doğal olarak küçük yani. Şaşırdım ben de öncesinde uzun süre uyuyamamıştı en son emzirip uyudu güzelce uyanmayınca şaşırdım işte. Kıpırdanması da yoktu korktum nefes alıyor mu diye 😂 🤦🏻♀️ Ortam değişikliğinden olabilirmiş cidden. Sonrasında kaldırıp emzirdim zaten
tugbamomy Sidal Ya normalde kesinlikle uyanıyor iki saati geçmiyor inletiyor yanii memeyi alana kadar. Sonrasında hemen geri uyuyor gecelerii dediğim gibi böyle oluşu 1-2dir yani. Farkındayım ben de çok küçük şaşırdım uyumasına haliyle. Emzirdim sonrasında hemen
tugbamomy Minik1anne Sarılık doğduğu ilk hafta görülmüştü sınırdaydı doktor tedbir amaçlı gözetim altında tutmuştu sonrasında baya inmişti değeri. Gözlerinde de hiç görülmedi. Ya emmesi felan iyi normalde o kadar saat asla durmuyor acıktı mı ağlıyor takipteyim tabiki. Böyle bir durumla karşılaşınca yazmak istedim buraya. Bir anda sarılık belireceğini düşünmüyorum şahsen de şaşırdım uyumasına 😅 Çok şükür şuan etrafa gülücükler saçıyor mutlu görünüyor kendi kendine uyandı ağlamadan.
Arasannesi tugbamomy o aylarda benım bebegım 7 saate kadar uyurdu.acıkırsa uyanır uykusunu bölmeyin artık zorla kaldırmanıza gerek yok 1 ayı geçmiş
Bom Arasannesi benimde bebegim 2 ay 5 gunluk ayni sizin ki gibi 7 saat 6 saat uyuyor geceleri cok kararsiz kaliyorum napsam diye kilo alimida normal keyfide yerinde
Sidal Arasannesi 1 ayı geçmiş olması bebegin gece beslenmıycegi anlamına gelmez daha çok küçük bebegi ve gece beslenmesi çok önemli
MinnieMouse Arasannesi neye dayanarak soyluyosunuz bunu? Ani bebek ölüm sendromunu duydunuz mu hic? Gece uykusunda ani bebek ölümlerini? Kimseyi korkutmak icin degil de hayatimizin gercegi bu, boyle bi durum varken risk varken nasil uyandirma diyebilirsiniz? Ilk 3 ay cok onemli. Buyumus be demek o hala dis dunyaya alismadi, anne karni 9 + disarda 3 ay gelisim anneye bagimlidir. Gece o kadar uzun uyumasina goz yummanizi hicbir doktor veya danisman soylemez. Soyleyen varsa bi daha gorusmeyin onunla.