Deryamira
Herşey düzelecek zamana akışına bırak! Kendini hırpalama böyle bana doğumda bebek doktoru sütüm geldiği halde ilk 10 gün ilaç niyetine mama ver sabah akşam zaten en geç 10 günde süt iner bebekte sonra yeterli çeker demişti!yani bir zararı olmaz herşey normalken bile verebilirdin! Mamayla başlamış olman hep mamayla devam edeceğin anlamına gelmiyor, biberon kullanma kaşıkla ver bebeğin çok küçük biberon rahatına gelip memeye hiç bakmaz sonra ve göğüs ucu sıkıntılı meme reddi yaşama! Şırıngayla meme ucu çıkardıklarını biliyorum anlatanlar olacaktır, belkide olmuştur yorumlarda ama ağlama üzülme, kendini sıkma, sen olumsuz bir düşünceyle kendini sıktıkça o olumsuzluk uzayıp gidecek ve üzülüp ağladığın için bebeğinde üzülecek çünkü hissettiğimiz duygularıhormonlar salgılıyor adrenalin gibi, korku gibi mesela, üzüntüde böyle... bu hormonlarda sütten bebeğe geçiyor sen emziremiyorum diye üzülürken bebeğinde senin üzgünlüğünü alıyor ve huzursuz bir bebek olarak hayatına başlayacak, zaten tanımadığı bilmediği bir dünyaya geldi senden başka güveneceği kimse yok şuan tek güvendiği insanın annesinin çaresizliğiyle karşı karşıya bırakma meme ucun emdikçe çıkacaktır yada yolu var bunun, ayrıca ilk zaman bebekler doğru ememediği için yara oluyor kısa sürede geçecek göğüs ucu kremlerinden kullan bu dönem sıksık lansinoh çabuk iyileştiriryor, hemde pamukçuk olmuyor. lütfen artık ağlama bunu aşacağını düşün bebeğin mutlaka sağlıkla kilo alacak hepimizin bebekleri ilk günler kilo kaybı yaşadı! Annesin sen artık herşeyin yolunu bulacaksın bunun için programlısın! Sakin kalıp düşünmen yeter bebeğinin bütün ihtiyaçlarına yetecek gücün var gerçekten! Lütfen kendini motive et.