Drkfdm Hanımlar daha öncede yazdım ama hiç cevap alamadım oğlum 9 aylık ve ufacık bile olsa katı şeyler yediremiyorum hemen öksürüp kusuyor haşlanan havuç falan da işe yaramadı ne yapmam lazım çok mu geç nasıl alışıcak 🤦♀️
Eminetavsan Drkfdm ek gıdaya 6. Ayda başlamadınız mı? Hiç bi şey için geç değil ama Bi şekilde yedirmeniz gerekiyor.
ZuZu97 Drkfdm benim oğlum 8 aylık yoğurt,patates püresi,süzme peynir ve muz dışında hiç bişey yemiyo🙄🙄sebze çorbası falan yapıyorum ama yemiyo çıkarıyo ağzından ağlıyo kafasını falan çeviriyo🤦🏻♀️acaba benmi yalnış yapıyorumda sevmiyo anlamadımki🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Drkfdm Eminetavsan Başladım püre ile başladım ama püre dışında birşey yemek istemiyor katı şeyler verince öksürüyor kusuyor korkuyorum boğulcak diye müdahale edemiycem falan diye
Drkfdm [bilinmeyen] Başladım 6 aylıkken başladık çorbasına şehriye falan koyuyorum ama dediğim gibi kusuyor doktor ilerde alışır dedi ama ben pek tatmin olmadım 🙄
Drkfdm ZuZu97 Yok canım yanlış yapmakla alakası yok bazı bebekler böyle galiba yani damak tadı yeni gelişiyor yemesi lazım tadını alması gerek herşeyin ama bakalım 😕
Crazybabyismom2 [bilinmeyen] çocuktan çocuğa değişiyor o ben 5 ayda vermeye başladım 9 buçuk oldu hala yemiyor kaç kere yedirdik zamanla alakası yok kimi çocuğun yapısı bu
Janss Drkfdm Zararın neresinden dönülürse kâr annesi . Alışacak ama biranda da olmaz . Ben de bebeğime hep püre veriyordum . Önce sevdiği şeylerden başladım çatalla ezerek pütürlü vermeye . Sonra tümüne uygulamaya başladım . 2 gün falan öğürdü ama ilk 10/15 kaşıkta sonra normal devam etti . Çok büyük bir parçacık gelmesiği sürece öğürmüyor şu an . Hemen hemen 1 haftada pütürlülere geçiş yaptırdım,şimdi hafiften parçalıya geçeyim istiyorum . Yaparsınız yani ❤️
Teslimevera Drkfdm canım benim hiç geç değil bende 9 aydan sonra bişeyler verdim ilk ev yapımı yoğurt ile başladım iki üç gün zorladım yemedi tavsiye üzerine yoğurt içine buğday ruşeymini karıştırarak verdim ve günde bi dolu kase yemeye başladı bi kaç ay böyle devam ettim yoğurtlu karışım olarak
Drkfdm Teslimevera Bizim süt alerjimiz var maalesef yiyebileceğimiz şeyler de kısıtlı o yüzden böyle oldu zaten 🤦♀️
Teslimevera Drkfdm elmayı rendeleyip içine bi çay kaşığı harnup pekmezi ile karıştır yedir çok faydalı yer inşallah şifa olsun bal olsun
Janss ZuZu97 Sebze ile başlanıldığında tatlı besinlere sonradan geçildiğinde bebeğe damak tadı oluşturmuş oluyormuşuz . Alışana kadar en azından ağırlıklı sevdiği şeylerle karıştırın o zaman da mı yemiyor ? Mesela muzu seviyorsa içine biraz haşlanmış yeşil kabak ekleyin ?
Janss ZuZu97 Öyle öyle tadına alışır zamanla sade de yani tatlandırmadan da yiyebilir . Bence deneyin,hiç yememesinden iyidir . Pekmez/avokado yapabilirsiniz mesela . İçine irmik ya da tam pirinç unu . Gibi gibi ♥️