Tugbadrsn bunun bi yolunu yöntemini ben de bulamadım. Kendi kızımı anlayamadım da. Ek gıdaya geçtik, 10 aylık olana kadar hiç blender kullanmadım. Sadece 2 kez çorba verdim. Ya çatalla ezdim ya da blw yapıp eline verdim haşlanmış sebze mücver vs. Dolayısıyla çiğnemeyi biliyo. Ama işine mi gelmedi bilmiyorum 4 ay boyunca 2-3 lokma sonrası hep bağırdı ağladı istemedi. Artık kilosu biraz düşük çıkınca mecbur 10 aylıktan sonra blender yapmaya başladım. Şu an 13 aylık. Bahsettiğiniz gibi yoğurt çorbasının içindeki pirinçler yüzünden yemezdi asla. Bugün yedi. Pilav, dolma ya da bulgur pilavı yemezdi. Az az yemeye başladı. Haşlanmış yumurta beyazını yemezdi artık yiyo şükür. Yani çiğnemeyi bilmesine rağmen yemek istemiyodu. Biraz biraz aşıyoruz sanırım. Kendinizi sıkmayın. Ben “tamam kabul ettim napayım benim çocugum da püre yesin, büyümüş de çiğnemeyi bilmeyen insan yok sonuçta” dedikten sonra rahatladım. Ve sanırım bu rahatlıgım kızıma yansıdı. Zorlamıyorum. Saldım. O mutlu ben mutlu 😅 bakıyorum ki zamanla düzeliyo