_Zeynep_bebek dolaba domates koymak istiyorum ilk defa koyucam sizce nasıl koymalıyım sizler nasıl koyuyorsunuz
Mrv23 _Zeynep_bebek geçen sene konserve yaptım pişman oldum zahmetli çünkü. Onun yerine yemeklik doğrayıp domatesleri buzluğa atıyorum. Biberleride öyle yapıyorum. Yemeğe koyuncada buzunu çözdğrmeden içine atıyorum mis gibi oluyor hiç öyle konserveyle de uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum
UmitBusraAysima _Zeynep_bebek domatesi bütün halde yıkayıp buzluğa koyuyorum, kışın çıkarttıgımda suya koyduğum gibi kabuğu soyuluyor ve yemeklere doğrayıp koyuyorum annemde o şekilde yapıyor yıllardır tadında da bi bozulma olmuyor hic😊
limonlukarpuzzz _Zeynep_bebek doğrandiginda çok sulaniyor canim ben bütün bütün koyuyorum cikartip suya koyuyorum peşine dogruyorum.
Deletedmom413 Tuba 4 e dilip et makinesinde cektik daha sonrada pisirip kavanozladik canin Oncen dograyip piserken blendrlyoduk o zor oluyordu.
Mrv23 _Zeynep_bebek ya valla cnm ben geçen sene ilk defa konserve yaptım açıkçası değmezmiş arada bozuk çıkan oldu döktüm ama diğer şekil buzlukta hiçbişey olmuyor. Ben yeşil fasulyeyi bile doğrayıp buzluğa atıyorum çiğ halde inan halen vardı geçen senenin müthiş oluyor fasulye de dene derim. Kapta biber domatrsyeşil biber ve fasulye bunları bu sene doğrayıp buzluğa atacam inşallah
1prensannesi_ Mrv23 çiğden bozulma olmuyormu sonuçta buzlandigi zaman bi sulanma oluyor rengi değişiyor
Mrv23 Nurtalib fasulyeyi normalde hazırladığımız gibi soğanı kavuruyorum salça ekliyorum kavurunca içine buzlu halde fasulyeyi atıp bide öyle çeviriyorum üstüne suyunu ilave ediyorum baharatlar müthiş oluyor
Annesizanne _Zeynep_bebek önce suda haşla sonra kabuklarını soy sonrada doğra ve buzdolap poşetlerine paketle çok güzel oluyor bu sene dolabında yer olmadığı için konserve yaptım