asyali Sebat321 ya bende bunu merak ediyorum bizde yastık kullanıyoruz ondan mi oluyomus sivrilik ama yastık çok ince
mermik Kızım hep sol tarafa yattı epey yamuktu kafası. Çocuk nörolojisi hocası endiselenmememi 1 yaşına kadar toparlayacagini soyledi
BusraG mermik Duygusm benimde sallamaktan sağ yamuldu. 7.aya giricez. Yamukluk güzeldi ama arka taraf hala oval değil. Düz. 1 yaşına kadar düzelir mi gerçekten
ogrtmnannee mermik bizm de yamuk sağ tarafa yattığı için sağ tarafı düz alnı da yamuk :/ düzeldi mi sizin nasldı
ayla2424 Sdnrruznn kaçıncı ayda yastık kullanmaya başladınız acaba benimde ilk bebek etrafımda soracağım kimse pek yok
Ayaf Sebat321 evet canim kafa yapisida oyle ola biliyor..doktora goturdum ben kizimi normal dedi cunku..ortopedik yastiklar kullandim ilk 3ay.donme falan olmadigi icin kendim donduruyordum..su an 6ayligiz ve normal minik bir yastigi var ve hep onunla uyur.
Duygusm Sebat321 Bizim doktorumuz bebekken ne şekil alırsa alsın beyin ve kafatası geliştikçe genetiğine göre kafa şekli olacak diyor. Ben de bebekken ısrarla tek tarafa yatarmışım ama kafa şeklim yuvarlak.
MerveTugramm Duygusm bende bu konuyu arıyordum. Bebeğimin kafasının arkası duzlesti diye çok üzülüyordum. Şu an nasl sevindim :)
Bilge_ Sebat321 Düzeliyor sonradan canım benim meleğimin kafası zorlandığımdan baya düz kafayla doğdu korktuk düzelmeyecek falan sandık ama kimi bebekler normal olarak da öyle doğuyormuş, sonrasında genetik olarak kafa şeklini alıyormuş şuan meleğimin kafası da yüz şekli de oval 🥰
Yenianne98 Sebat321 şahsen ben yastık almadim kendim düzeltim sürekli bir tarafa yatırmadım her emdirmede almamda başka tarafa yatırdım ve o şekilde yuvarlak çok şirin kafası var bazen elma kafalim diye severim ama bir zaman sonra sürekli bir tarafa yatırdım baktim öne uzamış az anıl kısmı sonra diğer tarafa yatırdım eşit oldu yamukluk gitti kiz çocuğuysa anlı öne doğruysa bandaj tak kulakları da açılma yapmaz hem
pazartesisendromu Yenianne98 bandajın faydası var mı?Estetik açıdan söylediniz sanırım.Kızımında alnı diğer tarafa göre bombeli de
demiradaam Sebat321 merhabalar bebeğinizin kafası düzeldi mi acaba ? Benim bebeğimde şu an dört aylık ve kafasının arkası düzleşti çok üzülüyorum
SeydaDuru demiradaam benm benegımde 2,5 aylık bende e bebek tenin kafa yastığı almayı düşünüyordum arkası dümdüz yukarı dogru bombeledı gıbı. Reflusu gar hep yastıkla yatırdım ve hep sırt üstü yattı dondersemde kendı gerı sırt ustu oluyor
MugeAtlas Sebat321 canım ben de sırt üstü yatırdığım için düzleşmişti. 3 aylıkken düz kafa yastığı aldık ama hareketli olunca hiç yatmadı onda. Yüz üstü yatırdım hep toparladı baya ama yuvarlak olmadı, 7aylık şu an. Yüz üstü yatır sen de hep, yastık kullanma
Sebat321 MugeAtlas bizimki durmuyor canım ya hep dönüyor filan artık kendi haline bıraktım 😅şimdi normale dönüyor
Nelf28 SeydaDuru merhaba bende aynı şekilde hep sırt üstü yatırdım yan yatmak istemedi. Şimdi de dönmüyor 5 buçuk aylık oldu. Sizinki neler yaptı kafası düz mü oldu? Vaktinde döndü mü? öğrenmek istiyorum