Forumda çok görüyordum yaptırmıyorum-yaptırmıcam diyen anneleri ama bakın bu çocuklarımız-geleceğimiz- için büyük bir risk her yaptırmadığınız aşıyla çocuğunuzu daha çok riske atıyorsunuz ve aşı sayesinde korunan çocuklarıda riske atıyorsunuz evet belki zararıda olabilir ama bir çocuğun ölümünden büyük bir zarar olabilir mi? Hepimiz olduk bu aşıları şükür iyiyiz sağlıklıyız. Yaptırmamak ne kadar doğru sizce? Ayrıca bi kaç sefer aşıların barkodu, kaydı vs yok diye duydum ama öyle bişey yok daha yeni 2 aylık aşılarını yaptırdım kızımın 2saate yakın bekledim sırf merkezde aşılar barkodu okutulsun sisteme girip kayıt altına alınsın diye. Yapmayın arkadaşlar çocuklarınızı hastalıktan başka nasıl koruyacaksınız? Heryer salgın hastalığı kaptıktan sonra ne yapacaksınız? Ben size söyliyim hastane hastane gezmek hiç kolay değil ben gezdim ilk ay biliyorum. Bakın aşı hakkında kulaktan duyma bilinen YANLIŞLAR-
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN "AŞI" AÇIKLAMASI
BU YANLIŞLARA DİKKAT
Aşı ile ilgili doğru sanılan bazı yanlışlar bulunuyor. İşte o yanlışlar:
YANLIŞ: Bebeklere gereksiz yere çok erken aşı uygulanıyor. Anne sütü onları korur.
YANLIŞ: Bir çocuğa, bir kerede birden fazla aşı verilmesi zararlı olabilir ve çocuğun bağışıklık sistemine aşırı yüklenilmiş olur.
YANLIŞ: Aşıyla önlenebilir çocukluk hastalıkları yaşamın bir parçasıdır.
YANLIŞ: Aşılar güvenli değildir.
YANLIŞ: Aşılar faydalı değildir.
YANLIŞ: Aşılar otizme neden olur.
YANLIŞ: Aşılanan çocuklar aşılanmamış çocuklara kıyasla daha fazla alerjik, otoimmün ve solunum yolu hastalıkları ile karşılaşırlar.
YANLIŞ: Aşılar zararlıdır.
YANLIŞ: Aşıların içerisinde çocuğuma zararlı olabilecek maddeler var.
YANLIŞ: Kızamık aşısı Subakut Sklerozan Panensefalit-SSPE’ye (Kızamık hastalığının neden olduğu bir hastalık) yol açar.
YANLIŞ: Ülkemizde aşı ile önlenebilir hastalıklar neredeyse yok edildi, dolayısıyla aşılamayı desteklemeye veya arttırmaya gerek yok.
YANLIŞ: Aşılarda bulunan alüminyumun Alzheimer’a yol açar.
Aşıyla ilgili detaylı bilgileri sağlık bakanlığının oluşturduğu bu sayfada bulabilirsiniz. 🔜 https://asi.saglik.gov.tr