BerenandMom Evet canım önce tadım sonra çorba,
tarhana çorbası ; 1 tatlı kaşığı tarhana ( bebek tarhanası) 1 çay bardağı su . Suyu tenreye koyup biraz ılıtıyorum ocakta tarhanayı ekleyip kısık ateşte pişiriyorum kaynadıktan 1-2 dk sonra söndürüyorum
mercimek çorbası; 1 ymk kaşığı mercimek ( yıkanmış ve yarım saat suda bekletilmiş ) çeyrek kabak yada havuç (patates yada brokoli de eklenebilir ) ort 1 su bar. Suda pişiriyorum ( su azaldıkça Ekleyebilirsin) süzgeçten geçiriyorum üzerine çok az kuru nane ekliyorum
Yayla çorbası ; 1 ymk kaşığı Pirinci lepe olana kadar suda pişiriyorum 2-3 tatlı kaşığı yoğurt ( bebeğime ayrı yapıyorum ) pirinç piştikten suyu ile yoğurdu ılıtıyorum kesilmemesi için ( dilersen pirinç pişerken içine sebze de ekleyebilirsin) pirinci ben biraz eziyorum , yoğurtla birleştiriyorum kaynatınca kapatıyorum , kıvamları hep yoğun çorbaların bu arada cnm sıvı vermiyorum
sebze çorbası ; bu tam bir fantezi çorbası 🤩 bal kabağı , kabak , patates , brokoli , havuç çeyrek oranlarda ( evde hangi sebzen varsa ) buharda pişiriyorum Sonra eziyorum Çatalla , ayrı bir tencere de yayla çorbasında olduğu gibi su ve yoğurdu kestirmeden pişiriyorum karışımı ekliyorum , yoğurt 1 tatlı kaşığı , su yarım çay bardağı kadar ,
böyle böyle çorbalara ekleme çıkarma yapabilirsin cnm ( piştikten sonra zeytinyağı ekliyorum ama kızım sevmiyor içmiyor zeytinyağı koyunca , kabız olmaması için çok patates eklemiyorum , yoğurt ekliyorum yerine