OMG5860 Oğlum 21 aylık ama benim ismim baba ve mama dışında anlamlı bı kelimesi yok yani vardı ama şuan hepsini unuttu sanki ara ara soyluyo sürekliliği yok bütün isteklerini göstererek işaret ederek anlatiyo sanki hiç konusmayacakmis gibi geliyor sizlerde durumlar nasıl sadece biz mi böyleyiz
Mirac_21032019 OMG5860 17 ayligiz az once googleda 17 ay dil gelisiminde 35.40 cumleden bahsediyo tedirgin oldum bende.Ceee,baba,möö den baska bisi soylemiyo oglum
Benimoykum OMG5860 benim kızım da 21 aylık 8 Kasım da doğmuştu evet önce daja çok biseyler söylüyordu ama isteyince gene söylüyor zorlamiyorum önceden üzüm derdi isteyince şimdi üüü der 😁 ceviz isteyince civiiizz derdi şimdi ciiii 😁 sanırım anlasildiginin farkındalar bı sure sonra açılırlar çünkü kitap ta okurum sürekli konuşuruz da üstüne gitmemek lazım bı kaç dil gelişimi ile ilgilenen kişilere sordum kendi doktoru a da 24 aydan önce beklentiye girmeyin dedi evet 3 ay kaldı ama 24 ten sonra açılan da cokmus
OMG5860 Minniemouse_4235 dil gelişimine bakınca sanki gecikmiş gibi geliuo ama bilemedim de normal dir inşallah
OMG5860 Mirac_21032019 aynen Google göre çok geç kalınmis durumdayız biz ama bilemedim doktora da götürmek istemyorum ortalık malum Gebze de de durumlar kötü aynı olanlar varmı diye sormak istedim
Selimhan Mirac_21032019 benim oğlum da 18 aylık geçen ay kontrole götürmüştüm sordum doktora doğru düzgün konuşmuyor diye 2 yaşına kadar 10 kelime söylesin benim için yeterli demişti anne baba dede meme mana bunları söylüyor istediğini işaret ediyor veya bizi götürüyor söylediğinizi anlıyor her çocuğun gelişimi farklı tabi
Minniemouse_4235 OMG5860 büyük kızım 1.5 yaşında herşeyi söylüyordu iki kelimeli cümle kuruyordu bende bilmiyorum geç mi normal mi
Oozzee Benim oğlum da 19 ay 20 günlük, her zaman söylediği kelimeleri birden söylemeyi bırakabiliyorlar, çocuklar çok tuhaf.. Kuzenimin oğlu 2 yaşına kadar tek kelime etmeyip 2 yaşında birden konuşmaya başlamış. Şu an hafızaya atıp sonra birden kullanabilirler. Bir de TV-telefon-tablette video izlemeleri de onların dil gelişimini olumsuz etkileyebiliyor. İzletmemeye çalışmak lazım ya da kısıtlı izlemeli..
OMG5860 Oozzee benim de amcamın oğlu var hiç konusmayip 2 buçuk yaşından sonra konuşan ama yinede bende emin olamıyorum
OMG5860 Benimoykum benim oğlum da 28 Kasım dogumlu bende iki yaşı bekliyorum ama yinede eminde olamıyorum virüs olmasa hastaneye çoktan gitmiştim ama şuan korkuyorum hastaneye gitmeye
Oznur OMG5860 benimki de tam 21 aylik oda herseyi anlıyor ama konuşma yok hayvan sesleri çıkarıyor anlamsız kelimeler çıkarıyor. Anne bile demiyor senin ki adını söylüyormuş 🤣
OMG5860 Oznur aynen Merve diyo aslında ara ara bı çok kelime soyluyo ama devamlılığı yok umarım bian da konuşmaya başlar bebislerimz😂
Mustafa_Cinar OMG5860 oğlum 28 aylık herşeyi anlıyor biliyor dediklerimi yapıyor yani diğer bütün gelişimi iyi sadece cümle kurmuyor anne, baba, mama, dede, abi, Ege, möö, miii (miyav demek istiyor), havhav bu kadar şimdilik sabırla bekliyorum konuşacağı zamanı
OMG5860 Mustafa_Cinar aynen oğlumda öyle herşeyi anlyo ekstra hareketli de bı çocuk sürekli yaramazlık düşünmekten konuşmayı unutuyo galiba diyorum bazen 😂
Mucizem_06 OMG5860 evet ve de bı kız çocuğuyla karsilastryrm herşeyi soyluyo benim oğlum dedgnz gbi dede mama sayılı
OMG5860 Mucizem_06 gerçekten öyle oğlum dan bir ay küçük tandgmin kızı var söylemediği kelime yok gerçekten
OMG5860 Mucizem_06 izliyor evet izlemyo desem yalan olur ama o kadar dikkatini cekmyo ara ara bakyo sonra başka şeylerle ilgileniyo