Ozgemir05 çok ama çok normal ben hayatımda ilkkez bir bebeğe bez taktım oda kendi oğluma yani bi bebek ile ilgili hiçbirşey bilmiyordum bazen çok yoruluyordum sinirleniyordum ağlıyordum hayatımda kalbini kırmadığım hiç kimse kalmadı üstüne üstük birde insanlar en güzel zamanlar şimdi dediğinde bu en iyi zaman ise sonraları Nası acaba diye o kadar korkuyordum uykuya o kadar düşkündüm ki sabah erken kalkmaktan hayatım boyunca nefret ettim doğama aykırı gibiydi iş saatlerimi bile hep 11 sonrasına ayarlıyordum taaaki Doğum yapana kadar ilk haftalar o kadar acayip geldi ki cılız bir sesle bebeğim iki saatte bir ağlıyor emiyor sürekli saatlerce emiyordu gögüsümü çektiğim an kıyamet kopuyordu çevremdekiler mama mı versen acaba bu çocuk doymuyor diye diye pat die evden çıkıp Birgün doktora gittim sanırım 15.günümüz filandı kendimi o kadar inandırdım ki doymadıgına doktorada benim sütüm yetersiz bu çocuk aç kalıyor sanırım bişi yapın dedim doktor sarılık olmadığını ama sütüm madem az sana mama yazayım 15-bi göğüsün 15dkk diğer gögüsünü ver baktın aranıyor 15cc mama ver dedi ama sütün yeterli mi yetersiz mi anlamamız için ay kilosuna bakmalıyız bebeklerde deneme ile anlayabiliriz Ancak sen emzir eğer aç ise mama yer değilse ve hala memeye gidiyorsa senin sıcaklığını istiyor demekki deneyeceğiz dedi mama aldım eve geldik yaklaşık 3 farklı marka biberon denedik Yok asla istemiyor mamayı ille meme eşimle kavga kıyamet tabi eşim ısrarla mama vermeyelim Nurdan ay sonunu bekleyelim ben tabi çevredeki aç bu çocuk kafası yüzünden aklım karmakarışık ayrıca benim çocuğum kolik imiş ben tabi anlamıyorum açlıktan ağlıyor sanıyorum hep neyse bir gece eşim evde Yok annem bende bizim çocuk siddetle ağlıyor bende anne bu çocuk aç dur su mamayı vereyim dedim ilkkez löp die içti mamayı bir iki dakika geçmedi pat pat pat gazını Nası çıkarttı üstüne kaka yaptı sonra uykuya geçti bende yatağına bıraktım mutfağa girdim bir ses geliyor odadan biri bogulyyor gibi ses cıkartıyorr koştum geldim o günü asla bir daha yasamak istemiyorum annem zor almış beşikten çocuk kus kus bpguluyordu az daha Nası o an ki refleksle ters çevirip kusturdum hatırlamıyorum o akşam aslında bebeğimin ağlama sebebi gaz idi ve tüm aile bu kez beni suçladı sen mama verdin bu çoçuğa bişi olsaydı die garip bir baskı başladı üstümde oysa kendileri aç bu çocuk diye diye beni aç olduğuna ikna etmemişler gibi....bir daha asla bebeğime mama vermedim ilk ve sondu sonra karar verdim saatimi ayarlıyordum kendimi bir ay boyunca bebeğime verdim iki saatte bir 15+15 emzirmeye başladım bebeğim ay sonu 1.5 kilo almıştı sonraki aylar zaten hep 1kg die gitti ilk aylar asla gece gündüz ayrımı yok bunu sen öğreteceksin ona gazlı bir bebek ise belki ağlama krizleri ondandır biz bunu 20-25günlikken anladık bilmeyince anlamamız uzun sürdü yani :) ve Benim oğlum suan 7 aylık olacak yaklaşık 3 aydır bir uyku düzeni var aksam 9 yatar gece 2-3 kez kalkar emer sabah 9 ayaktayız gün içinde 15dkk bazen 30 dkk uyur 3 ayrı saatlerde sana daha açık konuşayım kaka yapmayı bile sen öğreteceksin bebeğine düşün yani yaşaması için bilmesi gereken herşeyi sen öğreteceksin ona o yüzden sinirlenme sabırlı ol uykusuzluga alış bunun için enerji veren yiycekler tüket gece gündüzü tam ayırıyor sonra dişi başlıyor ve bu diş serüveni 15 ay filan sürüyormuş biz o serüvene geçiş yaptık ayrıca gece gündüze alışması için gündüz dışarı çıkar akşam ise mesela duş aldır pijamalarını giydir ve gece uykusuna geçiş yapmasını düşündüğün saatte karanlık odaya al yada loş ışıklı odaya yalnız ol onu orada emzir uykuya geçir uyanıncada yine aynı odada devam et emzir geri yatır süt sorunsalına gelince süt arttıracak çaylar damlalar filan var onlardan kullanabilirsin benim evde var aslında ben artık kullanmıyorum eğer yakınımda isen sana verebilirim İstanbul fındıkzadedehim uzun uzun yazdım ama herşeyi bende o dönem o kadar karmaşalar yaşadım ki
İsterdim birimin bana bunlardan bahsetmesini ama kimse bana söylemedi o yüzden böle uzun uzun kendimi temsil göstererek yazdım