mucizem Kızlar ne zamandan itibaren sağabiliriz sütümüzü bebeğim 13günlük bazen göğsüm ağrıyor kızım emmesine rağmen
GmzSnn mucizem ağrıyosa sağ cnm ama gün içnde wer o sütüde yada gece bekLemesin yeni sütün taze süt sonraki zamanLarda atarsın buzLuğa eğer haLa çok geLiyosa benmde oğLan 50 günLük bazen göğsüm ağrıyo sağıyorum biberon doLuyo atıyorum doLaba sağıLmış göğsümden biLe doyuyo oğLum gecede sağdığımı weriyorum uykusu açıLmasın diye içip uyuyo direk o yüzden sağmanın günü saati belli tarihi yoktur 💙 maşallah sütLere kimsenin nazarı değmesin 💙
GmzSnn KereminAnnesi o şu bu demiyorum gaz yapar yapmaz demiyorum oğLmn bünyesi iLk günden beri yemek seçmediğim için aLıştı gaz probLemmz hiç oLmuyo arada bi beLki bi kaç kez oLdu suyu aşırı içiyorum normaL besLeniyorum asLında we ne kdr sütüm az diye düşünürsen stresden o kdr azaLacaktır buna inanıyorum sütüm çok benim diye düşünüyorum hep o yüzden pozitif düşünceLerde beynimize süt üretimini fazLa iLetirmiş bak doLapda sağıLmış sütüm war we yine boş gibi görünen memeden emdi uyudu sağdığm sütü de geceye ayırayım bari dedim stresin sütü aşırı etkiLediğinden eminim ne zaman az üzüLsem o gün sütüm damLa damLa geLiyo ne zaman neşeLi oLsam resmen fışkırıyo bi sürü süt gözünden bide gündüz emzirip gecede oğLan uykuya yatınca iki memeyide oturdğm yerde tw izLerken tamamen boşaLtıyorm meme dibindeki yağLı süt çok doyurucudur we bebekLer ona erişemeden doyarLar o sütte hep memede kaLır bende onu boşaLtıyorum ki yeni süt geLsin sabaha kdr da emzirmeyip biberondakini bitirince sabah göğüsLerim iLk doğurduğum gibi doLuyo kahwaLtısı çoktaaaan hazır oLuyo yani düzenLi emzirmek her zaman sütü çoğaLtır bebek her istediğinde meme weriLmez 3 saat kesinLikLe doLdurmak bekLemek zorundasınız yoksa süt üretimi kesikLere başLıyo bi em bi emme meme de beyne sinyaL gönderemezmiş üretip üretmeyeceğine dair o yüzden memeyi boşaLtmak içn eLinizden geLeni yapın 🤗 we sabaha kadar uyuyarak sabahda doLmuş oLuşunu izLeyin 🤗 su için suLu şeyLer yeyin 🤗🤗🤗🤗🤗 ay çokmu uzun yazdım yine 😂😂😂🤣🤣🤣 maşaLLah sütLü anneLere 🤗🤗 sütü oLmayanLarda Nasip işi hiç üzüLmeye gerek yok hepsi büyüyo bebeLerin hiçbiri küçük kaLmıyo 🤗🤗
KereminAnnesi GmzSnn canımmm cok cok tsk ederim cok faydalı bi yazı olmus😍 sunu soracam sen kac saatte bir uyarıyosun emzirip yada sagıyosun üc saatte bir mi, ve gece kac saat aralıksız uyuyosun emzirmeden sağmadan, emme düzeni derken nasıl kastettin
KereminAnnesi GmzSnn bide benim sütüm henüz cok degil cogalması icin sürekli mi emzirmeliyim üc saatte bir mi ver diyosun, cünkü bebegim doymadıgı icin versem her saat emecek
GmzSnn KereminAnnesi iki msja birden cvp werim ilk a zamanlar ben de çok sık emziriyordum fakat çok sık emzirmek sürekli süt geleceği anlamına gelmiyor normal olan sütün çoğalması için ve bebeğin düzenli oturması için 3 saatte 1 emzirmek gerekiyor çünkü memenin 3 saat içinde tekrar eski haline gelip doldu gözlemlenmiş başlarda yaptığım hatayı sonradan düzeltip 3 saate 1 çevirdim her akşam fix saat 11:00’de uyutuyorum saat 2buçuk üçe kadar asla uyanmaz Sonra tekrar emziririm ama eğer sağlamışsam biberondan veriyorum çünkü gece o saatte uyandığı zaman altını falan almak zorunda kalıyorum bazen çok yapıyor eğer altın almaz direk emziğiceksen biberondan veriyorum 10 dakika sonra geri uyumaya devam ediyor çünküdaha çabuk emiyor ya sonra tekrar uyanması beşi buluyor belki 5:30 falan olabiliyor tekrardan biberonla veriyorum çünkü sütü iki kerelik sayıyorum iki kere emip yatmalı sağıyorym sonrada zaten sabah saat 8:00 gibi dokuz gibi uyanıyor günümüzde başlamış oluyor gerçi tekrar emip yattığı zaman bu defa göğsümü veriyorum saat gene 11’e 12’ye kadar uyuyor bazen 3 saati de geçiriyor 4 saat yapabiliyor uykuyu ben emme düzeni kesinlikle saatini olmak zorunda asla 2 saatten önce asla vermemelisin çünkü öyle yaptığın zaman bebeğin gazı varsa daha fazla gaz oluşmaya başlıyor hani ben de demiştim doktora ben ben sürekli emziriyorum demiştim gazım varsa daha da gazı artar sürekli emzirmek onu iyileştirmez doyurmaz da demişti bebeğin tek yapabildiği aktivite emek olduğu için ne verirsen ver Emecektir
GmzSnn KereminAnnesi Bir de sütünün çoğalması için yapabileceğin en büyük şey 1:30 litrelik bir şişe ve onu günde iki kez bitirmek ben 1:30 litrelik bir şişe koydum önüme günde 10.02 kere içtin miydi fazlasını iç istersen içiyorum ama eksiğini asla içme eksiltme
GmzSnn KereminAnnesi Son olarak kimin ne dediğine bakma o gaz yapar bu gaz yapar diye asla Yemen’den eksiltme kilo almayacak şeyler bence ama her şeyi ye seçme çünkü yedigin her şeyi bebeğine gidecektir önceki gün ne yediysen sonra gidin bebek o yediğinin tadını ala ala emiyor muş
KereminAnnesi GmzSnn canım Allah razı olsun cok dua ediyorum sana yapacam dediklerini son bisey danısacam kusuruma bakma
KereminAnnesi GmzSnn biz suan 40 günlügüz ilk haftalar sütüm azdı sezaryen sonra sagdım su vs biraz arttı yani 60 80 cc oldu cok olmasada , ama 4. Hafta bi stres yasadım hastalandım yemeyi icmeyi aksattım emzirme saatim aralıklı oldu simdi tekrar cok azaldı basa döndü sence gögsüm kurudu mu artık bırakıyım mı yoksa yine artırmak mumkun mı
GmzSnn KereminAnnesi bebek emdikçe göğüs kurumaz kuzum her zmn ne kdr geLiyosa hep geLir hem sağ hem emzir ben öyLe yapıyorum sütüm çok oLuyo bak sabah sağdım tek göğsmden 200 cc çıktı bu muhteşem bişey diğer göğsümden de hem sabah emdi uyudu üç saat hem uyanınca yine aynı göğsü emdi uyudu o yüzden sanki boooooL sütün warmış gibi rahat oL bende rahat oLdum hep kendime sütüm çok dedim we çoğaLdı az dedikçe azaLır 👍🏻 Bebek memeyi bırakana kdr emmesine izin wer meme ne zaman tamamen boşaLır hızLa 3-4 saate eski haLine döner doLar ama sütü eski haLine getirmek için biraz beben uyudukça sende uyumaya çaLış başLarda sütü terbiye ederken anneninde uyuması çok etkiLi oLuyo şişeyLe gez su hep yanında oLsun ne zaman sütün terbiye oLur o zaman rahatLıcal şişeyLe gezmesende süt aynı akacaktır hem zaten bebekLer büyüdükçe emme süreLeride kısaLıyo iki fırt çekip sert çekiyoLar doyuyoLar geçen ay yarım saat emzidiğim göğsü bu ay 15 dk emip doyuyo beLki önmzdeki aya 10 dk emcek yani büyüdükçe çekme kuwweti artıyo hemen memeyi bitirip uyuyakaLıyo yada doyuyo 🤗🤗
Ebru Benim kızım hiç beklemiyor 3saat bu yüzden sütümde dolmuyo yeterince nasıl bekleticem 3 saat bana da bi akıl verir misiniz GmzSnn
GmzSnn Ebru bende başLarda zorLanıyodum ama artık 3 saati asLa öncesinde istemiyo başLarda ağLamasın diye nemeyi direk ağzına sokardım ama baktım oLcak gibi değiL ağLasın dedim ağLadı ağLadı sustu uyudu sonra bende saatime göre her üç saate bi emzirdim iyi doyuyodu çünki çok acıkıyodu we uyukLamıyodu emerken üç saati doLdurunca azcık emip uyumuyoLar doyana kdr emiyoLar bırak ağLasın zamanLa kendi kendini terbiye edecektir gündüz terbiye ederse gecede zorLanmazsın gece asLa 3-4 saatten önce kendi uyanıp ağLamaz biLe
Ebru GmzSnn sadece kendim kalsam bebeğimle dedğinizi yapacam ama sürekli etrafımdan doymamış bu sütün yetmiyo mama yap ver diyen o kadar çok kişi var ki şimdiden mama vermeye başladık bile biraz önce 120 cc içti biraz sakinledi biraz sonra yine ağlarsa şaşırmam😔
GmzSnn Ebru ben tekim aiLem türkiyede burdada kmsem yok benmde eşim sürekli her ağLadığnda aç o çocuk deyip durur ama ben takmam ne biLiyosam onu yaparm kimseye Laf düşürmem iknci çocğm oLdğu haLde bişi biLdiğini sanan çok kişi war burdada ama ben onun annesiyim derim susturrm
Anneyim3 GmzSnn iyi geceler canım zor geciyor bu dönemler bizde geceleri biraz zorlanıyoruz ama sonuçta hep böyle gelip gitmicek sen canını sıkma stres yapma o da senin stresini anlar hisseder bizde kucak delisiyiz beşiğne yatrdım mı dursun diye dua ediyorum hep 🤦♀️🤗 ama gecici bir dönem öyle düşün heba etme kendini