Gamzeek Selam kızlar 5 aylık bebeğime uyku eğitimi vermek istiyorum bu zamana kadar hep memede uyuyordu işe başlayacağım artık ve bu alışkanlığı bırakmak istiyorum tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var uyku eğitimini nasıl verdiniz ne yapmam nereden başlamam lazım?
-CinarinAnnesi- Gamzeek bende şurda bekliyim inşallah tecrübeli anneler Bilgi verir benim de bebeğim 4,5 aylık meme de uyuyor sadece bende uyku eğitimi vermek çok istiyorum benim kuzenim var Almanya da yaşıyor onun bebeği 2.5 aylıkken vermiş uyku eğitimi şimdi büyük çocukları hayla akşam 8.30 9 da yatağında olur uyurlar ama onun verdiği eğitimle benim bebeğim fena biraz nasıl olur bilemiyorum
Cnprtk Gamzeek ben4,5 aylıkkrn eğitim verdm kendi kendine uyuyordu. Sonra aşıdan geldk bi hafta ishal vs uyku düzeni bozuldu. Sonra biraz düzelir gibi oldu bu sefer diş huysyzluğu başladı yine uyku düzeni gitti yani bacım olmuyor olmuyor hep bişi çıkıyormarsda atak haftaları da var tabi. Bence uyku eğitimi her çocuğua göre değil ben çok uğraştm olmadı.
Bilgiliannem Gamzeek 5aylikken eğitim aldık şuan bir yaşında.uzman desteği alın bence.bebek tabi robot değiller illaki diş,hastalık,atak, yürüme,emekleme vs.uykulari bozuluyor fakat yanlış destek vermezseniz eğitimli bebekler tekrar eski düzenlerine geri döner.
Zep Gamzeek benim bebeğim 8 aylik sallayarak uyutuyordum 3 4 gündür kendi kendi ne uyuyabilecegi sinyalini verdi dünden beri kendisi uyuyor allahım a çok şükür inanamıyorum gerçekten.. kozmikbakim diye bir site var orada alışkanlık bırakma günleri var tesadüf o güne denk gelmişim ondan mi bilmiyorum ama bebeğim de hazırdı buna
Cur_cun -CinarinAnnesi- onların ki biraz dha sert sanırım dimi? 2,5 aylık bebeğe nasıl uyku eğitimi vermiş biraz anlatabilir misin lütfen ??
-CinarinAnnesi- Cur_cun yani bana söylediği kadarıyla karnının tok olduğundan emin olup gazını alıp Hergün aynı saatte yatağına koymuş bir kaç zaman çok ağlamış mesela 10 dakika ağlıyorken 7 5 3 2 1 dakikaya düşüyormuş zaman içinde bir hafta on gün çocuğa göre değişiyormuş durum sonra çocuk öyle alışıyormuş uyumaya kendi başına İki çocuğu da ve onun kuzenleri de hep çocuklarını aynı metotla büyütmüş hepsi saati gelince yatağa koyar çocukları uyur
Cur_cun -CinarinAnnesi- benim bebeğim sanmıyorum sadece 10dk ağlasın 🤦🏻♀️ Sabır ve dirayet işi sanırım bu yöntem 🤷🏻♀️
-CinarinAnnesi- Cur_cun aynen öyle biraz da ağladığını duymamak katı olmak lazım valla benim bebeğim normalde bile nefesi kesilene kadar aglıyor bide eğitim vermeye kalktığım da düşünemiyorum 🤯 Ama çalışan biriyim doğum izinim bitince nasıl olacak onuda bilmiyorum buralarda çare arıyorum bende 😅
Cur_cun -CinarinAnnesi- oyy çok zor Allah yardımcınız olsun inşallah. Uyku benm için çok büyğk bir problem oldu 2 çocuğumda da ilkinde uyku eğitimi almıştım bakalım bunu nasıl yapcam
-CinarinAnnesi- Cnprtk siz nasıl verdiniz aynı şekilde aglasada yatağından almadınız mı mesela ve kaç gün sürdü ağlama süreci
Cnprtk -CinarinAnnesi- bir hafta sürdü müzik açıp yatağa koyardım bir kaç defa odaya girip çıkınca ztn uyurdu o kdr rahat alışmıştı ki ben bile şaşırdm ama devamı gelmedi sonraları ztn kendini keşfetme dönemine de giriyor hemen uykuya dalamıyor
-CinarinAnnesi- Bilgiliannem kimden nerden eğitim aldınız sayfa Bilgi paylaşımı yapabilir misiniz acaba 😇
Bilgiliannem -CinarinAnnesi- zaman kıymetlimiss sayfasinin ismi.Elif hanımdan aldık.yumuşak uyku eğitimi
Cur_cun -CinarinAnnesi- evet yaramıştı 9.ayında almıştım oğlumun ama zordu yine ağlamayan bebek yok aldığım kişiden de memnun kalmamıştım açıkcası zor bir süreçti benim için ve dünyanın parasını verdim parayı alan kişininde haketmediğini düşünüyorum açıkcası🤷🏻♀️
duyguluu Merhaba kızlar anneler benim kızımda 3 ay 11 günlük bende 4 ayda uyku egitimi vermek istiyorum memede uyuyor sallıyorum kendi kendine uyusun diyorum
milasmommy duyguluu benim kızımda 3 aylık canım. Uyku düzenimiz her gün örtüşmüyor yalan söyleyemem ama belli bir düzene oturdu 12 gündür. Sabah 7 de güne başlıyoruz meme, oyun derken saat 9 en geç 10 da ilk gündüz uykusuna yatıyor ve 2 saat uyuyor. Sonra ki öğlen uykusuna 3 gibi geçiyor ve 3-4 saat uyuyor 6-7 gibi uyanıyor sonrası pek uyku için diretmiyorum oda uyumak istemiyor zaten. Akşam saat 10-11 gibi artık sinyal veriyor meme emip uyuyor gece 3-4 gibi uyanıyor meme emip tekrar uyuyor bazen 1 saat sonra uyuyor çünkü oyun oynamak istiyor. 2-3 saat daha yatıp sabah en geç 7.30 güne başlıyoruz. Ama dün ilk defa 11 de uyudu sabah 8 de uyandı yani 9 saat aralıksız uyudu diyebilirim o uyurken ben emzirdim. Normalde meme reddi yaşıyoruz ama gayet güzel emdi gece. Çok mutlu oldum 😋
duyguluu milasmommy yaa neguzell canım benimki öyle değil ya uyumuyor hiç gündüz gece de uyanıyor 1 saat arayla niye anlamıyorum
miracinnannesii Ya kızlar bende cok istiyorum uyku egitimi vrmeyi ama bı yandan da gerek duymuyorum cnkü fark ettim ki her dönem oglumun uyku sekli degişiyor ve bir seklde O nasıl istiyorsa oyle uyuyor yani 2 aylıkken 12-1 de uyuyan oglum bi gün ansıızn 11 dıyınce uyumaya basladı snra 10a düştü snra 9 ve suan 8 dediğimi akşam uykusuna yatıyor yani saatlerini ble kndi belirliyor ve ben bunun için hiç bsey yapmadım . Mesela normalde beyaz gürültyle uyur ama bazen sesi acınca aglıyor kapatıyorm oyle uyuyor yani kısaca o nasıl isterse oyle uyuyor. Biraz da kasmamak gerekiyor bence çalışan anneler için bsey diyemicem ama tabiki. Bende oglumu sallayarak uyutuyorum diş atal vs gbi sorunlar yoksa uyku saati geldgi gbi uyuyor zaten 2 sallamaya ama atak vs olunca 2 saat salladıgımıda blıorm ve sadece oyle zamanlarda cok zorlanıyorm sallamaya onun dsında uykusu gelnce hemn uyuyor cnkü. Bence bu kadar üstlerine gtmeyelm ya bırakın keyfleri nasıl geliyorsa oyle uyusun minnoş bebişlerimz❤️
Cur_cun miracinnannesii ne kadar güzel çok şanslısınız ama her bebek aynı düzeni kuramıyo maalesef bende o annelerden birisiyim 😪