Kuboos_ Çok geçmiş olsun. Kanser tedavisi gördüm ama lösemi değildi o yüzden lösemi hakkında bir bilgim yok ama genel olarak tedavi hakkında bilgi verebilirim. Pet çekildi mi sadece kan kanseri mi yoksa vücudun başka yerinde metestaz var mı çok önemli. Yayılım yapmamasi için tedaviye çok hızlı başlamalı ve moralini çok iyi tutmanız gerekiyor. İleri evre bile olsa moral çok önemli. Sürekli temiz hava alıp yürüyüşler, sevdiği şeyleri yaptırmak, sessiz sakin yerlerde gezmek bence kesinlikle kafa dağıtan şeyler. Hasta psikolojisine girmesine izin vermeyin. Kemoterapi mi alır yoksa ilik nakli mi olur onu bilmiyorum ama kemoterapi alırsa ilk bir hafta enfeksiyon açısından çok önemli en ufak şeyden enfeksiyona açık olunuyor. Annem evdeki kapı kollarini, prizleri bile silerdi enfeksiyon kapmayayım diye o derece önemli.
Bir diğer konuda vücut direncini arttırıcı şekilde beslenmesi gerekiyor. Ek takviyeler vs. (Mutlaka doktorunun bilgisi dahilinde) Ama ben mesela hic sevmesem bile sürekli et çorbaları, doğal sıkma meyve suları, hergün iki yumurta şeklinde beslendim. Sağlıklı beslenme çok çok önemli.
Birde kemoterapi herkese farklı tepki veriyor ama genel olarak mide bulantısı çok fazla oluyor. Bu süreçte özellikle günde 3 lt su içmesine dikkat edilmeli ki vücuttan daha çabuk atılsın kendine gelebilsin.
Belli bir yerde tutulum varsa radyoterapi başlanırsa mutlaka ışın cihazının yeni olmasını nokta atışı yapıp yapmadığını araştırın.(Benim üst yutak kanseriydi ve ışın cihazi nokta atışı yapmadığı baya kötü sonuçları oldu) O yüzden cihazın yeniliğini çok iyi araştırın. Tabi belkide tedavinizde radyoterapi yoktur.
Ve en önemlisi siz mutlu olun, inanın, dua edin ki abinizde bunu hissetsin. Siz ne ekerseniz o da onu alacak sizden. Mutlu olmasi için her şeyi yapın. Allahım büyüktür. Rabbim yar ve yardımcınız olsun🙏