Elifnazzzim
Bende kayinvalidemden sogudum ve artik hic konusasim bile gelmiyo hayni evde yasiyoruz her gelene cocugun bezini biz aliyoruz bunu biz aldik diye övünüyo ya senin torunun alcan tabi her isi ben yapiyorum elini soguk suya sokmuyorum o ise hep esimle arami bozma derdinde
pasaminannesi06
Elifnazzzim aynisi bendede var o kadar zor ki çocuğu biz büyüttük yok biz aldık ettik yaptık ben bakıyorum vs ama dogdugusnam beri yek basıma bakıyorum tuvaleye giderken veriyorum sadece
Denizali
Elifnazzzim öyle kişilere taviz vermiyceksin kim olursa olsun bn bunu anladım:) 1 buçuk yıldır evliyim bunu anladım.lafini şöyleki sinirde olma kendinide kızdırma başkasının yanında onu mu diyo sende söyle elini soğuk sudan sıcak suyo sokmuyorum bu devirde öyle bi gelin bul de. Torunun yapican tabi de deki bidaha söylemesin başka yerde gülerek söyle.sende alttan alttan lafını sok canım❤
KuzeyinAnnesii
[bilinmeyen] sizin dediğiniz olmuş
Eşinizde sizden yana çıkmış
Kayınvalidenize olan soğukluğunuz devam ederse
Eşiniz sizden uzaklaşabilir neticede annesi
Dediğinizde olduğuna göre çok düşünmemeye çalışın
Yoksa daha sıkıntı yaşarsınız durduk yere
Eşiniz bile değiştiğinizi söylemeye başladıysa eğer
Kendinizi toparlayın derim
Belki kızgın olabilirsiniz ama ortada büyük bir durum söz konusu değil bence
Minnosunannesi
[bilinmeyen] Allah başka dert vermesin biz nelerini gördük. Ya bebeğini emzirmeye kalksaydı ?
PrensSelim
Minnosunannesi ayyy şu emzirme işini bir ara çok sık görmüştüm burda kabuslarıma girmişti resmen 🤦🏻♀️Allah esirgesin çocuklarımızı
esenisa
Minnosunannesi yok artık 🙄 şaka demi
Nazlipek
PrensSelim bende dün gece rüyamda gördüm aynı şeyi nası etkilenmişsem demekki😂😂
Mlsyldz
[bilinmeyen] hamileligm boyunca esimde bnde hep tek isim dusunuyodk 2 isim hic istemedk istemiyodk babası vefat etti eşimn konusu açıldığı zmn babamn adını koyamam nasl seslenrm bn öyle diyodu eşim hep koyulsa abim koyucakti zaten dedi byle bi dusuncemiz oldugnu kayinvalidm biliyodu ki tabikide gel gör ki 9.ayimda bigun eşimle telefonda konuşurken isim mevzusu oluyor esimd3 biz isme karar verdk sonunda diyo o da bnu blmesine ragmen babanın adını koysana dems bnm eşimde annesinn lafını dinleyen bi adam oldugu icin malesf bana syledi bnm rizam yok dedm ama nasl sinirlerm bozuldu tartstk tabi ya kabul edersin 2 ismi olur yada sadece babamn adını koyarm öyle cikarttrrm kimligi dedi mecburen kabl ettm cnku dediğini yapar bliyorm ve 2 ismi oldu ama herkes bebeğime bizim koydgmz isimle hitap ediyor mad3m seslenmicktnz nedn koydn o zmn diyorm sırf annesi istediği içinn koydu yani dediğini yaptrdi yine Allah izin verirrd3 bi bebeğim daha olrsa ismini bn koyucam inşallah tbi eşim ve annesndn bana sıra gelirse ve tek ismi oluck. Bn hic söz hakkım yokms öyle diyo tartisincada.k.bakma uzun oldu hala unutamadim unutmicmda. Sanslisn esin senden yana bnmki gbi degil
Minnosunannesi
[bilinmeyen] benimki bi onu yapmadı 😂 ama burda çok okudum
Merveg
Valla benimki de benim yanımda çocuğa annem diyor bu olaydan fenalık gelmeye başladı..eşimin yanında söylemiyor.özellikle yalnızken benim yanımda annem diyor defalarca ee yeter artık diye bağırasım geliyor iki ay sonra işe başlıcam çocuk bir zaman snra bana anne demicek herhalde.eşim yattı şimdi de diyor sen ne zaman başlıcaksınn sen gidnce altını ben açıcam mamasını vericem uyutucam birlikte olucaz falan diyor.aynı evde yaşıyoruz. Ben doğurdum ama sanırım büyütmek nasip olmayacak gibi.
Nermin_erzk
Merveg benimki de aynısını yapıyordu ben söyledim onun bir tane annesi var o da benim lütfen annem demeyin siz babaannesiniz dedim daha demedi
Mlsyldz
Çocuğu görmeye geldiğinde isim konusunu actm eşimn yannda bnm haberm yoktu babasinn adını koyucagndn diyo bide soylemiyo bn dedimde öyle koydu diye. Bide bu olay bizden gittiktn 1 hfta snra oluyor madem oyle bnm yanmda nedn sylemedn biliyo istemicegimi planlams resmn ayy vlla sinirlerm yine o gün ki gbi bozuldu k.bakmayn nolur
Mlsyldz
[bilinmeyen] en azindn kaynann karismicktr ama bnmki gbi. Htta o zamana ann vefat ederse ve kizimz olrsa onn adınıza koyarsn dedm koyarm tbi diyo bide
Bebegimce
[bilinmeyen] ne kötü gelinmişsin 😱 senin dediğin olmuş kayınvaliden diretip illada olmıcak deyip engel olmamış kadın sadace fikrini söylemiş beğenmemiş olabilir herkesin görüşü bu kadar soğucak birşey yok 🤷♀️
Saadetbelcim
[bilinmeyen] biz esimle ortak isim koyduk.belcim diye hamileligim boyubca hep belçim belcim diye sevdik oyle kabullendik kabullendirdik. Ama belcim dogdu aradan 2gun gecti kimligini cikarmaya giderken esim diyorki nisa belcim koycam. Iyide nerden cikti diyorum oyle iste diyo sonra öğrendim ki meger kaynanamla kaynim birlesmis begenmemis koydugumuz ismi esimide aralarina alip nisa koyun kuranda yaziyor falan filan dolduruyorlar esimde korkusuna bana soyleyemiyor annemle abim.koydu diye. Kaynimda bir gun kizimi sevmeye geldiğinde. Vurgulu vurgulu diyorki amcasi koydu adini amcasi belcim nedir bos bos isim en guzelo nisa. Ben bunu öğren lohusa halimle bide cilgina dondum esime dedim eger sen benden yanaysan onlarin yaninda da Belcim diyeceksin aksi halde kalplerini kirarim birqz saygi ya. Neyseki esim basta olmak uzere bir cok.insan belcim diyor. Bazi parazitler cikiyor ama agizlarina tikiyorum laflarını artik.
btlbtl
[bilinmeyen]
sonucta sizin istediginiz olmus bence kendinizi dolurmayin unutun gitsin , benim olmadi bile mecbur 2 isim koyduk.
Gerci dedesi 2 isim koymamizi bile kabul etmedi tek kendi adi olsun istedi.
Ama hersey unutuldu gitti oluyor boyle seyler 🤗
PrensSelim
Nazlipek etkilenmemek elde mi 🙄
Nazlipek
[bilinmeyen] sizin dediğiniz olmuş neticede bence tadını çıkarın isteseler de istemeseler de koymuşsunuz gerisi mühim değil kendi kendinizi doldurmayın onlar da eski kafa insanlardır becerememiş dilleri dönmemiş olabilir belki art niyet yoktur illa bizim dediğimiz olsun diye değil dilleri dönmediği anlamadıkları için söylemişlerdir biraz tolerans gösterirseniz eski sıcaklığınıza kavuşursunuz:))
Zmrasevgi
[bilinmeyen] ben kızıma zeynep ismini koymak cok istedim babam benim adimi zeynep koymak istemiş o zaman halam bırakmamış babam hep diyodu insallah kız olur zeynebimiz olur ben son aya kadar zeynep koyacam diyodm son ayda kaynanm birden o ne eski isim bizim köyde bi kadın var zeynep onu sevmiyorum zeynep boyle dedi dedi birgun eşim geldi diyor zeynep olmz. Babam da zeynep koyacam diye biliyor ve o kadar sevinçli ki bu arada kizlar babam yatağa mahkum biri iki ayagida kesilmis durumda. Birakmadilar zeynep koyamadim ama efsa istediler onu da koydurtmadim adi Zümra ve bunu ben seçtim ama zümra 'yı beğenmiyorlar biri sorunca valla bilmiym adi ne zuhra galiba zumree herhalde böyle degisik tavirlar ben bilmem geline sorun.adini diyorboyle yaparlarsa tabiki gelin kaynanasini sevemes buyuklerimiz de biraz dilini tutup.bazi.seylere karismayacak bırakın gençler mtlu olsn ya
Melikesmum
[bilinmeyen] bizim ki de bir ismi siz birini ben koyayım dedi ben müsade etmedim . Eşimle birlikte karar verdik iki isme de 😁 gerçi her halükarda bende soğudum kaynanamdan 3 hafta yanımda kaldı sütüm gelmedi resmen . Yılda bir 3 gün görsem yeter
Kadir
[bilinmeyen] boşverin sizin istediğiniz olmus yine kayınvalidende sınır oldugunla kalsın😂
Saadetbelcim
[bilinmeyen] annesi biziz o cocuklarin. Hasta olsalar biz bakcaz iyi olsalarda biz bakıcaz. Biz uykusuz kaliyoruz biz emek veriyoruz biz sabir diliyoruz bizim icimiz gidiyor o cocuk icin cennet bile benim ayagimin altindayken bırakında isim hakkim olsun. Hamileligimde cok cektim dogururken hastane beni rezil etti mahvetti simdide hasta bir kizim var yarin tahlil sonuclsri cikacak belki yatiricaz kim kalacsk kim bakacak? Ben tabikide cunku ben annesiyim biz anneyiz kimse ama kimse bizden oncelikli olamaz o yavrular icin. Isim icinde anne ne diye seslenirse odur canim bana nisa nasil diyorlar sirf inat diye nisami yapiyorum hee belcim diyosun diyorum mesela! Bosver canim.takma ilerisini dusun o cocuk seni herkesten daha cok sevecek sende onu