Mucizelerveanneleri Kızlar bebeklerinize ilk aylarda yapılan göz kontrolünü yaptırdınız mı ,??ve nerde yaptırdınız ?🧐
Elifasel01 Mucizelerveanneleri 45 günlükken baktırmıştık göz doktoruna canım biz. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı sadece 3 ay sonra gelin tekrar kontrol edelim dedi
Nermin_erzk Mucizelerveanneleri ben 30 günlüktü devlet hastanesinde yaptırdım önce doktor görüyor sonra damla sıkıyorlar damla odasında 15 dk arayla 3 kere tekrar doktor görüyor ışıkla bakıyor falan sonra 7. ayda tekrar getirin sorun yok suan dedi
MihmininAnnesi Bizim 42 günlük olcak yavrum o zmaan göz randevumuz haftaya cuma. Başka bir hastanede yaptıracaktım ama bebek hastaya bakmıyoruz dediler(tuzla devlet hastanesi). Bende doktorum demişti zaten doğum yaptığım hastaneye randevu aldım(haydarpaşa numune hastanesi)
MihmininAnnesi Mucizelerveanneleri evet normale alınıyor zaten ama kimi hastaneler çocuk ve bebeklere bakmıyor arayıp sormak gerek
Mucizelerveanneleri Sibellaa canım küvezde kaldığımız sürede ordaki Dr rop a gerek görmedi Yeni gittiğimiz ilk ay kontrollerinde Dr göz muayeneleri yapılsın dedi ,rop istemedi
Lavitaebella Sibellaa bizim de 6 günlük acı bir yoğunbakım tecrübemiz oldu çıkarken1.ayda rop muayenesi dediler ama biz erken doğum da değiliz. Doktoruna ulaşamadım bizim için de mi geçerli bu rop muayenesi yoksa premature doğumlar için mi? Her hastanede de yapılmıyormuş. Fikriniz var mı?
Mirve0109 @Annnisshhh gözlerıne bakıyolar cıhazlarla sonra damla damlatıyolar 15 dk bekletıp sonra gene bakıyolar. Oyuncaklar var oyuncakları sağa tutuyor bakıyormu dıye sonra sola o kadarcık :)
Sibellaa Mucizelerveanneleri yani bize küvezde kaldı 1 gün diye istedi erken doğumdu ama prematüre değildi. Siz bilirsiniz doktorunuz risk görmemiş olabilir
Sibellaa Lavitaebella biz de prematüre değildik ama yoğun bakımda kaldığı için doktorumuz istedi. Benim olduğum şehirde sadece üniversite hastanesinde yapılıyormuş uzun bi işlem değil aslında ama baya ağladı oğlum gözüne metal bişey takıp iyice açtılar kapatmaması için göz bebeğinin içine bakılıyomuş
Mirve0109 @Adasmom bize doktor 3 ay dolmadan muane ettırın dedi biz muane ettırdık gözlerınde kayma var dedıler buyuklerımızın söylediğine göre normal bır durum dedik kabul etmediler daha sonra baska bır doktora gösterdık kayma olur normal dediler 4.ayda gecti kayma. Sağlık ocagındaki ebede bız bu sebebden 4.ayda göz muamesi öneriyoruz dediler
Halece Biz Doğum yaptıgım hastanede (Kocaeli özel Marmara hastanesi) yaptırdık 64 lira ödedik , gözüne damla damlattılar yarım saat sonra mercekle baktılar