YusufTalhaveAnnisi biraz uzun olacak ama üşenmeyip okuyabilir misiniz bilmiyorum kusura bakmayın şimdiden belki yardımcı olur. öncelikle şöyle anlatiyim sağlık ocağı demir ve d vitaminini 1 yaşına kadar mutlaka vereceksin dedi, doktorumuz demire gerek yok d vitaminini yaz aylarında verme dedi. sağlık ocağı asla tuz şeker ve inek sütü vermeyeceksin, öğlenleri sebze çorbası diyo. doktorumuz sebzeyi püre halinde ver, içine azıcık tuz at dedi. çocuk doktoru bi arkadaşım var, kendi kızına 5 aydan itibaren inek sütünü açarak vermeye başladı. yani demem o ki, doktorlar arasında hiç bir konuda görüş birliği yok, o yüzden mümkün olduğunca kendiniz karar verip ufak ufak deneyerek herşeyi yedirmeye çalışın. benim oğlum bi hafta sonra 7 aylık olacak. kahvaltıyı hala deniyoruz. (yumurta sarısı, labne peynir, anne sütü, mama, pekmez, reçel, bebe bisküvisi, zeytin ezmesi, yoğurt hergün başka 3-4ünü karıştırıp şansımı deniyorum henüz sevdiği bişey bulamadım ama bulucam 😬) saat 10.30 gibi cam rendeden geçirip ya da meyve süzgeciyle meyve veriyorum genellikle yiyo. öğlenleri havuç, patates ve soğanı buharda haşlayıp hergün ekstra bi sebze daha katıyorum içine püre şekline getirip içine biraz zeytinyağı ekliyorum. yemezse çok az tuz ilave ediyorum, genellikle yiyo denilebilir. saat 4.5 gibi yoğurt veriyorum. şu an en rahat onu yiyo çünkü ilk önce yoğurtla başladık ve 10 gün kadar sadece yoğurt verdim, alıştı artık sanırım. pirinç unlu muhallebiyi mama kullanarak yapıyorum, sadece halde hiç sevmiyo, içine tek bişey karıştırarak deniyorum (kuru kayısı, reçel, pekmez) pekmezle olanı biraz daha fazla yedi ama yine de çok tercih ettiğini söyleyemem. böyle deneye deneye bulucam işte. benim de sütüm yetiyo çok şükür, doktor acele etmene gerek yok, deneye deneye bulursun tadına baksın yüzünü buruşturduğu anda bırak yemezse emzirirsin dedi. ben de öyle yapıyorum.