Esra1986 Bgn 1 yaş aşımız var anneler konuyla ilgili sıkıntı yaşayan var mı zaten 9.ayda vurulan aşılardanmış ateş vs oluyor mu
BurcuKucuk Esra1986 canım 9.ayda yapılan sadece kızamık alışı. 1 yaş aşısı KKK ( kızamık, kızamıkçık ve kaba kulak ) , karma aşısı ve su çiçeği aşısı. Ateş ise bünyeden bünyeye değişir. Bundan önceki aşıları nasıl atlattı ise muhtemelen aynı şekilde atlatır ☺️
Azizeguney Esra1986 9. aydaki vurulan aşıdan değil. 9. ayda vurulan aşı kızamık aşısı sonradna çıkarıldı. normalde yoktu. 1 yaşına gelince bu kızamık aşısını 1 doz arttırıp tekrar veriyolar ama yanında ilave aşılarsa var diye biliyorum 2 tane.
Musab44 Esra1986 benim oğlum 8 ay 3 günlük arkadaşım vurduğu 3 gün ateşi düşmedi. Ben hiçbir aşısını yaptırmadım sırf bu yüzden . Allah yardım etsin ne diyeyim çok zor
Nursma BurcuKucuk siz yaptırdınız galiba değil mi? Bizim de yarın 9 aylık aşımız var kızımın da yumurta alerjisi var yumurta alerjisi olan bebeklerde yüksek ateş yapıyor dediler korkuyorum bende. 🙄
ozlmygz 4 gün önce oğlum oldu 1yaş aşısını herhangi bir sıkıntı yaşamadık biz ateşide çıkmadı çok şükür.
BurcuKucuk Nursma evet canım ama eğer yumurta alerjisi var ise hastanede alerji doktorunun gözetimi altında yapılması gerekli demişti bize doktorumuz.
Deletedmom238 Nursma ben dokuz ay aşısını bugün yaptırdım ve kızımın yumurta alerjisi var şimdilik uyuyor ateş olmaz inşallah muhtemelen bu gece uyumam başında beklerim inşallah bişey olmaz bende çok korkuyorum birde kan aldılar değerlere bakmak için ona çok ağladı yavrum yatırdım hala iç çekiyo
melisaninannesi Nursma benim de kızımın yumurta alerjisi var. Alerji doktorunun gözetiminde önce sırtında denenerek aşı vuruldu. İki saat hastanede bekledik. Bir iki gün ishali oldu sadece. Tam teşekküllü hastanede olması lazım aşısını.
Esra1986 BurcuKucuk beyazını yedirdim çoğu zaman bi sıkıntı yaşamadık alerjik bi bebek değiliz ztn ama bikac anne kötü şeyler yaşadı kafama takıldı hep. insan bikere evladini yitirince hep pimpirikli oluo işte 😒
Nursma BurcuKucuk ben hemsiremize alerji konusunu söylemiştim aslında 6 aylık aşısında ama hiç böyle birşeyden bahsetmedi kendisi bize. Hastanede yapılması daha iyi olur o zaman değil mi? Ya çok üzüldüm şuan burada bir arkadaş söylemişti alerjik bebeklerde yüksek ateş yaptığını da. 🙄
Musab44 Deletedmom238 kan aldırmak zormuş bizden de alcaklar Eylül’ün 10 da inan canı yancak ağlıcak diye aldırmak dahi istemiyorum . Gerçi hemişiremiz çok iyi ama bilemedim eli çok hafif bneden kan alınca acımazdı
Nursma Deletedmom238 biz kanı 8.5 aylıkken aldırmıştık doktorumuz birdaha aldırmaya gerek yok demişti. Bizde nasıl vurduracağız bilmiyorm muhtemelen hastanede gözetim altında falan olacak.
Nursma melisaninannesi yani bunu çok geç öğrendik maalesef nasıl olacak bilmiyorum hemsiremize de söylemiştim alerjisini ama hiç bilgi vermedi kendisi 😒
Esra1986 Nursma hemşireler hemen vurayım göndereyim derdinde bizimkiler oyle( hepsini genellemiyorum,ilgilileri de vardır elbet) Ama vurdum çık öyleler valla siz danışıp sorarsanız öyle konusuolar
BurcuKucuk Nursma bence ateş biraz bünyesiyle alakalı diğer aşılar eğer ateş yapmadıysa bu da çok fazla yapmaz ama diğer açılarda yüksek ateş olduysa bunda da olma ihtimali olur tabii ki. Hemşireniz ne diyor canım alerji için ?
Nursma Esra1986 hayır birde bizimki bana kızdı aradm az önce kim verdi bu bilgiyi diye beni azarlıyor. Şimdiye kadar olan bütün aşılarında yumurta proteini varmış bugün çağırdı boy kilo ölçümü yapmak için aşısı için kendi doktorunuzla görüşün diyo. 3 saat hastanede kalırsınız falan diyor. Ya yumurta gelmiş kapıya demi daha önce söyleseydi ya birde en başından beri kızımı takip eden hemşire. Bütün özel durumlarını da biliyor. Nasıl söylemez anlamıyorum birde beni azarladı kaygısızca.
Nursma BurcuKucuk diğer aşılarımz da hiç ateş olmadı hemşiremizi aradm şimdi konuştum oda bana kızdı sana bu bilgiyi kim verdi diye. Şimdiye kadar olan bütün aşılarında yumurta proteini vardı önemli olan aşıya alerjik reaksiyon gösterip göstermediği diyo. Bugün getirin boy kilo ölçümü yapalm aşı için kendi doktorunuzla görüşün diyo. Hayır kendisi bilgilendirmedi bide bilgilendiren oldu diye kızıyor ya.
BusraG Musab44 bir sıkıntı yaşadınız mı aşı yaptırmamakla alakalı. Şahsen bende yaptırmak istemiyorum. Perşembe 2. Ay aşısı var. Korkmuyor değilim.
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi Musab44 Eylül de 1 yaş asısı bizim de var. Ama bende yaptırmak istemiyorum. 9 aylıkken yaptırmıştım. Beni yan etkileri korkutuyor bu 1 yas asısının o yüzden yaptırmak istemiyorum. Saglık ocagıyka nasıl konustu uz. Form falan nasıl oluyor ne söylüyorlar yaptırmıycam deyince
BurcuKucuk Nursma valla ben şaşırdım o nasıl hemşire. Benim oğlumun sırf yumurta alerjisi olma ihtimali bile olmasına rağmen doktorumuz dedi ki alerji doktoru eşliğinde yaptırın Allah korusun herhangi bir alerjik reaksiyon gösterirse müdahale edilir diye. O zaman hemşire hanım en başından bilgilendirseymiş 🤷♀️🤷♀️🤷♀️