Zeyzey2616 ben dığduğu andan itibaren bir uyku eğitimi verdim aslında. bizler sabahları alarm çaldığında uykulu oluruz uyanmak istemeyiz alarmı kapatıp beş dk yatcam deyip 2 saat daha yatmak tatlı dimi.
birde pazar günleri alarm kapalıyken her ne sebeptense sabahın köründe uyanasımız gelir birdaha da uyuyamayız. Bebek uykularıda tamamen bu mantık aslında. Etrafımda gözlemlediğim bebek alışkanlıkları, yurt dışında verilen eğitimler, erken çağ uyku alıştırmalarında hep tek şey söyleniyor. Bebeğiniz acıkıp uyanmadan siz uyandırın, alarm mantığı ile o bebek siz uyandırdığınız için uykusunu daha kıymetli görüp daha fazla uyumak isteyecektir. Yeni doğduğu zamanlarda ben 45 dkda bir kaldırıyordum kaldırmam yarım saati buluyordu. 1. Ay sonunda gece beslenme süresini uzatıp 1.5 saat yaptım ve kızım uyanmadan bir buçuk saatte bir ben uyandırıyordum. 2. Ay sonunda 3 saat yaptım ve kızım sürekli kendisini benim uyandırmama alıştığı için artık acıksa bile uyanmıyor araya attığım saatlerin farkına varmıyordu. 3. Ay sonunda 4 ila beş saat arası beslenme koyup geceleri 11 den sonra 2 kez beslemeye başladım.
- Ay sonunda ise gece 11 de emzirip yatırıyordum sabah 7-8 e kadar kızım deliksiz uyuyor ve hiç uyanmıyordu🥰
belli aylarda gündüz uykusu 4 tü 3 oldu 2 oldu şimdi halen iki gündüz uykusu bir gece uykusu yapıyor.
etrafımda çok fazla bebeğin kendisi acıktığı zaman uyandığımı söyleyip o kendi uyandıkça emziren çok arkadaşım vardı. İstisnalar vardır elbet ama en basiti kızımdan 2 ay büyük olan arkadaşımın kızı kendi uyanmayı alışkanlık ettği için onun için saat fark etmiyor 45 dk 1 saat maksimum iki saatte bir uyanıp emiyor.
ben bebeğin geceleri sırf emme bağımlısı olmasını istemedim aslında çünkü brn migren hastasıyım ben uykusuz kaldığımda atağım tutuyor ve o zaman bebeğime hiç annelik yapamıyorum. Biraz uzun oldu ama bu şekilde aktarmak istedim 🥰