Karacamm merhaba, sizin bebiş hazırlık yapmaya başlamış. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. 🤗 kendimden örnek verecek olursam benim doğumdan bir gün önce adet sancısı ve bel ağrısı şeklinde ara ara gelen ağrım vardı kasıklarımda. Dayanılmayacak, günlük hayatımı etkileyecek bir ağrı değildi ama. Regl olduğum zaman daha çok ağrırdı öyle söyleyeyim. Aynı günün akşamı 22:00 gibi kasılmaları hissetmeye başladım ama bu seferde ağrılarım geçmişti. Kasılmalarda şöyle oluyor; nst bağlandığında biri karnınızın altına biri üste bağlanır, üste bağlanan kasılmaları ölçer, benim o üste bağlanan kısımda hissettiğim bebeğin toplanmaları oluyordu. Bütün karnımdan karıncalanmaya başlayıp o noktada gerim gerim geriliyordu. Dakika tutmadım açıkçası pek ama aklıma geldikçe baktım. 15-20 dakikada bir gibi gözüküyordu. Doktorumu aradım. Ne olur ne olmaz hastaneye gel bakalım içimiz rahat etsin dedi. Çünkü iki gün önce kontrolde 2 cm açıklığım vardı ve artık 39+6daydım. Hastaneye gittim, ebe açıklık muayenemi yaptıktan sonra şoklar içerisinde doktorumu aradı. Açıklığım 6cmmiş ama bende hafif kasılma dışında belirti yok. Epiduralimi taktılar, suni sancıda karar kıldık çünkü beni eve gönderse muhtemelen tam doğurmak üzere gelecektim hastaneye sabah. Ben de panik olmak istemedim. Epiduralin etkisi yarım saat kadar geçmişti bir ara ikinci dozu almadan önce. Ne sancı çektiğimi bir ben biliyorum. O 5dakikada bire düşünce duşumu aldım diyenlere helal olsun diyorum. O sancılara dayanmak açıkçası o an için çok zordu. 1 dk sürüyor sancının gelmesi, kasılma ve gevşeme. Şimdi olsa dayanılmayacak bir şey değil diyorum. Yani doğum sancısı olsa kesinlikle anlarsınız doğurmak üzere olduğunuzu. 🤣