Busramusti
İlk aylarda giderek çoğalıyor. 4-5 ay civarı günde 1 litreyi geçiyordu içtiği süt. 7-8 ay civarı azalmaya başladı benimkinin içmesi. Şimdi hala süt ağırlıklı besleniyor ama günde 600-800 cc falan içiyordur. Ben uzun süre 4 saatte bir sağdım ve o zaman bir sağmada toplam 250-300 cc çıkıyordu. O yüzden hep stok yapabildim. Baktım bebeğin içmesi azaldı, dondurucuda da süt var, biraz dinleneyim dedim, sağma aralığını yavaş yavaş 5 saate 6 saate en son 7-8 saate çıkardım ki bu yaz başına denk geliyor, bebeğim 1 yaşındaydı, gece sağmaları da bıraktım, sütüm çok çok azaldı. İlk başlarda 8 saat sonunda 250 cc çıkarırken artık 150 falan çıkarmaya başladım. Günlük 450 cc süt demek bu ve yetmedi haliyle. Devam sütü de içmeyince son bir umut yeniden 3-4 saatte bir sağmaya döndüm, geceleri de kalktım ( hala kalkıyorum) ve birkaç gün içinde meme kendini toparladı. Dondurucudaki sütleri bitirmiştim o dönem, onları yerine koyabildim ve ekleme de yapabildim. Keşke memeye dönse, iflahım kurudu sağmaktan, meme memeliğini yitirdi, ev mandıraya döndü ben ineğe döndüm. 😂 Ama onca lafa tepkiye rağmen-sağarsan sütün kesilir az gelir gibi- bugünlere geldim ya o bana yetiyor. Burada sağıyorum sütün kesilir diyorlar diye sürekli post açılıyor. Üşenmeden yazıyorum gördüğüme. Çünkü kadın zaten hassas, kadının zaten canı yanıyor, etrafında akıl veren ve canını sıkan bir sürü insan var, sütün kesilir deyip üzmenin ne gereği var. Sanki emziren hiçbir annenin sütü kesilmiyor ya da hepsinin sütü şaldır şaldır geliyor. Bu biraz da bünye meselesi. Emzirmekten daha yorucudur ama sütünün yeteceği varsa sık sağmakla da yeter, yoksa emzirmekle de yetmez.
Yuh bana! Amma yazmışım.