Suslupusluminigim Kızlar bebeğim 14 günlük ilk doğduğu günden beri sarılık var 2 gün ayrıca hastane de yattık ışık gördü 19.87 den 13.50 ye düştü evdeyiz sürekli emiyo ama hala geçmedi 15 e yükselmiş tekrar maf olduk topuğu delik deşik oldu çocuğumun var mı yaşayan atlatan Morale ihtiyacım var 😔😔
Bahartunali Suslupusluminigim canim benimde bebeğim 15.50 falandı sanırım yattık 1 gece ışık tedavisi aldı 10 a düşmüştü çıktık sonra yine 13 e yukseldi dr büyüdükçe yükselmesinde sıkıntı YOk iyi suan sık sık emzir demişti
Gmz123 Suslupusluminigim canim bol bol emzir bebeğin uyuduğu yerde surekli ışık açık olsun varsa mavi ışık yoksa normal florasan lambalardan bi de saat bası emzirmeye dikkat et uyanamiyosan alarm kur ben öyle yapiyodum
Neslihankarabal Suslupusluminigim ben ne yapmiysam geçmemişti. Ablam bana birine emzirt dedi. Inanmadim ama en son mecbur kaldim. Cok sevdigim bir arkadasim emzirdi. O gün inanilmaz seviyede kaka yapti ve bir daha çıkmadı cocugum resmen gözünü açtı. Bence dene kurtul cocugunsa yazık hastaneden kurtulsun yatsın annesinin koynunda. Fenami kizim şimdi sut annesine bayılıyor 🤗
DefneRana3881 Suslupusluminigim benim kızımda öyleydi hastanede yatıyo az düşüyo eve gelince geri artıyordu neler çektik öyle Allah yardımcın olsun 😞 ben sık emzirdim, mama takviyesi yaptım, güneş çıktıkça çırılçıplak soyup evde güneşin geldiği yerlere koltuğa falan yatrdım ve son çare manda yoğurdu yedim. Güneş ışığı ve manda yoğurdu ile hemen düştü ve geri çıkmadı çok şükür atlattı. Belki yardımı olur
Suslupusluminigim Aselll Allah acil şifalar versin inşallah büyüdükçe düşssün de başka bişey istemiyorum yani bol bol da emziriyorum bide
Oozzee Aselll benim bebeğim de 26 günlük, sizinkiyle aynıyız. Hiç ölçtürmedik, çocuk doktoru ilk günler çok düşük geçer dedi ama sanki hala yüzünde hafif sarılık var ki annem de var diyo. Vücudunda yok, yüzünde var. Acaba başka doktora da mı götürsek?
Melisaemir 5 günlük bebeğimde bugün değeri 8 sarılık başlangıcı çıktı. Dr emzir yetmiyorsa mama ver iyice doysun, üstüne sarı renk giydir, yatağını cam kenarına koy gün ışığı vursun, Geceleri karanlıkta uyusun dedi. Hepsi neyse ama sarı giydirmeyi koca karı lafı zannederdim dr dan duyunca Şaşırmadım değil.
Suslupusluminigim Melisaemir dediğinin hepsini yapıyorum sadece sarı giydirme olayını yapmadım canım deneyim bilgileri bakalım
Poludyavam Melisaemir bebeğim sarılık olduğu zaman kontrole götürdüğümüzde üzerinde sarı örtü vardı, bizim doktorumuzda tam tersini söylemişti. Sakın öyle şeylere itibar etmeyin, çocuğun sarılığını bastırırsınız sarı renk sizi yanıltır ve bebeğe faydası yok demişti. Stresle şekerli su ver diyenlere bile uyup verdik. Onun da yanlış olduğunu eskiler mama yerine onu kullanırdı sütü olmayan ya da yetmeyen için formül mama var onunla takviye edilir aksi şeylerle bebeğin karaciğeri daha gelişmedi yorarsınız demişti. Her doktorun görüşü farklı.
Suslupusluminigim Gmz123 bol bol emziriyorum canım valla inan her gün nerdeyse sadece 2 saat uykuyla duruyorum bebek uyuyo olsa bile uyandırıp emziriyorum artık geçer inşallah bir şekilde
Suslupusluminigim Neslihankarabal Allah Allah ilk kez duydum valla benim de yakın arkadaşım var emziren denesem mi acaba 😊
Suslupusluminigim DefneRana3881 manda yoğurdu ilk kez duydum bunu da o kadar cok sey var ki yap denilen nerdeyse hepsini yaptım herşeyi denicem artık çocuğumum topukları maalesef oldu
DefneRana3881 Suslupusluminigim maalesef öyle oluyor kızımnda ellerindeki iğne izleri geçmedi sanrım geçmeyecek😞 ve evet böyle durumlarda çok fikir veren oluyor Rabbim şifa versin
Cemilev Suslupusluminigim Benimde öyleydi cnm reyap hastanesi var ona gittim orda ateş ölçer gibi bir cihazla ölçülüyor delmiyorlar cocugu mama takviye ettim de düşürdüm cnm Allah yardımcın olaun
Suslupusluminigim Cemilev sağol canım o dediğini hiç görmedim özel hastanede de görmedim devlette de görmedim ben Manisa da oturuyorum da yarın gitcem yine sorayım bakayım öyle bir cihaz var mı diye
Elamm Cemilev aynen bende hep alından ölçttürdüm hep 9 10 çıktı uzayan sarılık dendi 3 ay olcak hala yüzü sarımsı ne zaman geçcek bilmiyorum 🥺🥺
Elamm Suslupusluminigim evet çocuğu delmeyelim boşuna diye alından ve göğsünden bakıldı bizimkinede hep her seferinde kan mı verilir ya yazık çocuğa 🙁
Buskat Suslupusluminigim ışık tedavisiyle aniden düşen sarılık ardından bir miktar daha yükselebiliyor, korkmayın emzirmeye devam.düşüşe geçecektir. 16.9 la ışın gördük 11.3 e düştü ertesi gün 11.4 iki gün sonra 12. Dört gün sonra 10 oldu
SevimnurBasaran Suslupusluminigim canım benim oğlumda sarılıktı. 16 ile bir gece hastanede fototerapi gördü 9a düştü ertesi gün çıktı ancak sonra tekrar 14e yükseldi doktor tekrar yatırmak istedi ama ben istemedim. Doktorumuz o zaman sarılık geçene kadar 30 cc mama verelim dedi o zamanda geçmezse yatırırız dedi. Benim oğlum sarılıktan dolayı sürekli uyuyordu emzirmek için uyandırsam memede tekrar uyuyordu ve emmiyordu bende sürekli sütümü sağdım öyle içirdim ardından 1 saat sonrada 30cc mama verdim ve geceleri sürekli ışık açık bir şekilde yattık 1 haftaya kalmadan sarılığı geçti çok şükür