[bilinmeyen] Tabii rahatlıkla verebilirsiniz şu an. Hatta vermeniz daha faydalı olur. Çünkü yeşillikler genelde bağırsakları rahatlatır. Hazmı kolaydır. Bunları yedirdikten sonra kakası yeşil renk olacaktır. Görünce korkmayın. Son derece normal bir durumdur.
Ben şöyle hazırlıyorum. Bir tane küçük boy patatesi soyup küp küp doğruyorum. 10 tane ıspanak yaprağını da suda tek tek temizledikten sonra sirkeli suda 10 dakika bekletiyorum. Ardından ıspanakları da parmaktan biraz daha inçe olacak şekilde doğruyorum. Patateslerle birlikte ıspanakları süzgece koyuyorum. İçine kaynamış içme suyu koyduğum tencerenin üzerine süzgeci yerleştiriyorum. Buharda yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Hepsi pişmiş ve ezilebilecek kıvama geliyor. Sıcakken çatalla hepsini eziyorum. Patates çok olursa bir kısmını ayırırsınız. Ispanak çatalla yeterince ezilmemiş olursa bir tahta sarımsak döveceği yardımıyla ıspanakları daha iyi ezebilirsiniz. Hepsini ezdikten sonra birbiriyle iyice karıştırın. Kıvamının çok koyu olduğunu düşünürseniz içine bir ölçek devam sütü veya anne sütü eklemenizi öneririm. Ben devam sütü ile açıyorum. Bir çay kaşığı da sızma zeytinyağ koyuyorum içine. Dilerseniz içine bir tatlı kaşığı tarhanayı pişirip ekleyebilirsiniz. Olmasa da olur. Ben bu şekilde verince hapur hupur yiyor. İnşallah sizinki de sever 😊