melis_duru antropologanne bu nasıl olabilir aklım almadı 🤯 daha geçen yaz yaptırdım, testi de, 2. doz aşıyı da. 1 senede ne çabuk sistem değişti yine canım ülkemde
melis_duru melis_duru ilkinde tutmadıysa hakkı bitti mi yani, Allah’a emanet mi korunacak ? İnanamadım cidden
antropologanne melis_duru Inanin igne ucu kadar anlamıs degilim, icim hic rahat degil. Kendi kontrolumuzu bekliyorum doktorumla tekrar gorusmek icin. Sizede gecmis olsun tekrar🙏
Didem145 melis_duru canim bi bakarmisin benim kızımın ppd si 16 mm cıktı veremden supheleniyolar ama kızımın ciğer filmi temiz öksürük balgam vs hiçbişey yok verem aşısı oldu ve tuttu aşısıda acaba ondamı 16mm cikti
melis_duru Didem145 merhaba 🙋🏻♀️ aşı olunca kaç çıkıyor verem olunca kaç çıkıyor onu ben bilmiyorum, yanlış bilgilendirmeyeyim sizi. En az 5 mm olursa aşı tuttu demek demişlerdi, bizde zaten 0 çıkmıştı, ama 16′yı bilemiyorum malesef, ne desem yanlış olur
Didem145 melis_duru asililar 15e kadar cikiyomus 15ten sonrasi pozitif demekmiş ama benim kızımın aşısı tuttu ciğerleri de temiz kanları temiz öksürük balgam yok hiçbişey anlamadim yanlismi cıktı acaba
Emir123ali melis_duru aynı şüphe bendede var oğlum 21 aylık sizin bu yazınızı okuyunca daha çok içime şüphe düştü bende yaptırcam cuma günü doktorumuza sorucam teşekkürler bilgi için
Emir123ali melis_duru bizim sağlık ocağındaki bayanda yapamadı iğne dışarı sıktı sonra koluna yaptı ama ben dışarıya sıktığını sizin gibi sordum o yüzden kafama takılmıştı şimdi artık bana uyku yok cumaya randevumuz var inşallah bizim doktoruda ikna edebilirim bizede kağıt yazar verir bende götürürüm bende İstanbul’dayım taksim bana daha yakın oraya götürürüm
melis_duru Emir123ali yani o kadar sinir oldum ki bir de içeri gittiği kadarı yeter diyor bana, gördüm işte hepsi dışarı çıktı. Bari de ki zamanı gelince bir test yapıp kontrol ettir de, ama yok, ben kendim araştırmasam haberim bile olmayacaktı tutmadığından. Evet umarım verir kağıdı doktorunuz 🌸
melis_duru RuzgarMommys önce kendi çocuk doktorumuza sordum, test istediğine dair kağıt yazdı ve ben o kağıtla verem savaş derneğine gittim öyle yaptırdım, doktordan yazılı kağıt olmadan yapmıyorlarmış
Aycemu1 melis_duru merhaba bizde tekrar aşı olacağız tutmadığı için 34 aylık çocuğum ama o zaman yapılan dozu hatırlıyor musunuz 005 veya 0.1 diye ayırmışlar kaç ml yapıldı acaba tekrar