Elakuzusu melis_duru Çok teşekkür ederiz çok faydalı bir post benim kızımda da sivilce tarzı kızarıklık oldu kabuk bağlamadı ama bende mi yaptırsam
melis_duru Elakuzusu rica ederim 😊 bizim doktorumuz, kabuk şart değil, küçük bir iz bile olsa aşı tutmuş oluyor demişti, isterseniz siz de doktorunuza sorun. Benim kızımda hiç iz yoktu çünkü, ufacık bile yoktu
Busragokceberra melis_duru 4 aylık olduk az önce baktım küçük nokta gibi sivilce var acaba tutmuş mudur
melis_duru Busragokceberra küçük iz de olsa tutmuş oluyormuş, yine de doktorunuza da sorun aklınıza takıldıysa tabi. Benim kızımda ufacık bile iz yoktu
Ozgul321 melis_duru aynen öyle ıkı ay sonra yaklaşık kabuk baglıyor ıltıhap gıbı akıntı falan yapıyor suan altı aylık kızım hala kolunda kocaöan kabuklu yara var takip edin Küçük küçük baslıyor sonra kabuklu yara oluyor
melis_duru Ozgul321 evet sonra kabuklu yara halini aldı, şimdi de izi duruyor. İlk aşısında bunların hiçbiri olmamıştı
melis_duru Vera1810 rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 😊 yani eğer hiç iz yoksa muhtemelen tutmamıştır, ama tabi test yaptırmadan doktorlar bile kesin konuşamıyor, o yüzden o vebale ben giremem, bence testi mutlaka yaptırın 🌸
Vera1810 melis_duru ben dr a goster dım kokunu kuzum dr bana dedıkı illa ız olcak degıl dedı bende bılemedim işte içime de sinmiyor. Bakalım farklı dr a götürürsem söylerim yine
melis_duru Babys1 iz olmadan tutması çok düşük ihtimal dedi bizim hem özeldeki hem sağlık ocağındaki doktorumuz. Hatta eskiden eğer iz yoksa direk 2. kez aşı yapıyorlarmış, bu test işi sonradan çıkmış
asenaaybuke melis_duru merhaba benim kızım 10 aylık halen iz yok babada bu testi söyledi sağlık ocağı ama 1 yalına kadar bekle belki oluşur olmazsa yaptır dedi siz ne kadarlık iken yaptırdınız testi
melis_duru asenaaybuke merhaba 🙋🏻♀️ ben 19 aylıkken yaptırdım ama o zaman şüphelenmeye başladığım için. Daha önce şüphelensem daha önce yaptırırdım
melis_duru Vera1810 evet illa iz olması gerekmiyormuş ama iz olmadan tutması düşük ihtimal denildi bana. Ben de o şüpheyle her gün aklıma takacağıma test yaptırayım rahatlayayım dedim, iyi ki de yaptırmışım. İçinize sinmiyorsa yaptırmanızı öneririm 😊
Kucuktospam melis_duru böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim, bebeğim aşı olacak yakın zamanda bilgilendim🙏
Elif_Naz Evet benim kızımda iz kaldı aşıdan sonra yaralanıyor iltihap kapıyor kanıyor bi süre devam etti böyle çocuk doktoruna gittim bu aşının tuttuğunu gösteriyor demişti bende o zaman öğrendim şimdi iz kaldı
balim5858 melis_duru merhaba siz söyleyince kontrol ettim kolunda hafif bir çember izi var çok hafif bizde aşı dışarı falan taşmadı dışarı taşarsa mı tutmama ihtimali oluyor yoksa aşı olmuş olmasına rağmen mi tutmuyor ?
melis_duru balim5858 merhaba, bizde dışarı taştığı için tutmadı ama taşmasa da tutmama ihtimali olabiliyormuş. Ama sizinki tutmuştur bence çünkü bazısında hafif iz de olabilirmiş, benim kızımda hiç iz yoktu. Hafif de olsa iz varsa tutmuş oluyor yani
Elif_Naz melis_duru bende kızımın kolu yara olunca doktora götürdü öyle öğrendim 6 ay bile sürer demişti iyileşip iz bırakması