minnakimm bakın söyle bizimkine sadece stent takıldı. İdrar kanalımdan girdiler kesi yok. Açık ameliyat coook daha zordur muhakkak size hangi işlem uygulanacak? Eğer açık ameliyat yapılacaksa size yşne de ameliyattan sonra bize takılan stentten takılacak belli bir süre sonra bizdeki gibi stent cıkarılcak. Ama söylediğim gibi benim kızıma sadece kapalı şekilde stent takıldı. Bebek 6 saat aç kalıyor ameliyata giriyor tabi her ameliyat gibi riski var çıkınca 3 4 saat DHA besleyeniyorsunuz. Ağrılı oluyor biraz fazla huysuz oluyor bebiş. benimki 4 aylıktı dönmek fln istiyordu yerinde durmuyordu . Benimki sürekli sonda ve serumu çıkarmaya çalıştı. Sondaya dikkat edin asagı yönde aksın . Sondanın hortumu bebekten yüksekte durmasın ki gelen idrar tekrar böbreğe doğru gitmesin. . Enfeksiyon riski oluşturur. gece yatış veriliyor stentte .Bizde stent 3 ay bekledi max 3 ay bekliyorMus vücut daha sonra reddediyor . 2. Aydan sonra kızımın idrarından Yoğun kan gelmeye basladı eritrosit 1700 lerdeydi lökositi fln da yğkseldi yani enfeksiyon oluşturdu stent enfekte oldu. Sonra kuzum bir gece ateslendiD ne yapsam düşmedi . Acile başvurduk derken ateş 40 ı gördü lökositi 300 geldi kanda da crp 37 lerdeydi sepsise girmiş kuzum acil yatış yaptık 3 gün ateşi 40 dereceden düşmedi : özellikle 2 gün eşimle hastane odasında pet şişeyle hiç durmadan yıkadım yavrumu. ateşi 41 i gördü. Soguk kompres fln etki etmiyordu antibiyotikler ateş düşürücüler işe yaramadı bir dakika uyumadık kızımı kaybedebiliridk bir ara satürasyonumda 60 a kadar indi . 3. Gün sonunda ateş geriledi enfeksiyon pik yapıp azalmaya basladı sonrasında hastaneden çıkar çıkmaz antibiyotik iğne tedavisi devam ederken stent çıkarıldı be idrarı normale döndü elhamdulillah. Bu süreçte kuzum 10 aylık olana kadar asla ıslak mendil kullanmadım. Pamuk ve kaynamış su ile temizliğini yaptım. Yukardan asagı yönlü tek sefer silerim pamuğum bir yüzüyle. Asla aynı yüzle iki kez geçmem. Sık bez değiştirdim kakayla asla bekletmem çişi de max 3 saate yapmasa bile bezi yenilerim. Hiç pişik olmaz . Olsana pişik kremi vb kullanmam riskli cnkü, yıkarken bile şampuan vb özel bölgesine gelmemesine dikkat ederim . Küvetin içinde yıkamam çünkü su içinde bekletmem o bölgesini hatta bize spa hediyesi geldi götürmedim. Elhamdulillah stentşn sebep olduğu enfeksiyon harici hiç enfeksiyon geçirmedi bu çok önemli bu yuzden ve bu ay böbreği de büyüme yapmadığı için açık ameliyat erteleniyor. Enfeksiyon geçirdiğinde böbreklerinde kalıcı hasat oluşur ve böbrek fonksiyon kaybeder bunu unutmayın . Çok dikkat edin