DenizOkyanus Yeni gordum, ben de yazayim bildiklerimi. Kizimda da inek sutu alerjisi vardi. Neyse ki coklu besin alerjisi degil de inek sutuydu sadece. Dogdugundan beri hirlama, gurultulu ve mukuslu kaka, kusma vardi. Kilo alimi da yavasti. En son 4.5 aylikken kakasindan kan geldi, emzirdigim icin doktor beni diyete baslatti. Sut, sut urunu, sut tozu iceren hicbir sey yemedim, paketlerin uzerini dikkatlice okudum hep. Belirtiler oyle hemen hafiflemiyor. Yaklasik 1 ay gectikten sonra gozle gorulur iyilesme olmustu kizimda ama daha oncesinde de hafif hafif iyilesmeler fark edebilirsiniz belki. Bu arada onemli bir not da ekleyeyim. Ben diyete basladiktan sonra kakada kan gormedim hic. Sonra demir ilacina basladik ve tekrar kan gormeye basladik. Doktora soyledigimde, demir ilacinin da kakada kan yapabilecegini soylemisti. Gercekten de demir ilacini kesince yine hic kan gormemeye basladik. Bu da aklinizda olsun. Diyetim 3 ay surdu benim, sansliyim o konuda. 7 aylikken, doktorun yonlendirmesiyle once ben firinlanmis, sut urunu iceren seyler denedim. Ornegin 1 hafta boyunca azar azar ev yapimi pogaca yedim ve kizimi gozlemledim. Bir sorun gormeyince, doktorun belirledigi sonraki asamaya gectim. 7.5 aylikken de kizima yogurt vererek diyeti tamamen birakmis olduk. Yegenimde de alerji vardi ama onunki coklu besin alerjisiydi. 1 yasina kadar diyet yapmisti kardesim ve et, sut, yumurta, tavuk, balik vs hicbir hayvansal urun tuketemiyordu. Hatta kuruyemis bile yiyemiyordu. Kac kez yanimizda agladi surekli acim, hicbir sey yiyemiyorum diye ama 2 sene emzirdi yegenimi. Korkmayin yani, emziriyorsaniz sutunuze etki etme ihtimali cok dusuk. Kardesim o kadar sert diyet yaptigi halde yegenim topac gibi oldu diyet sonrasi. Benim kizim pek olmadi ama, minyonlugu yapisalmis :)