ElifimSaremm Ayımızla ek gıdaya başladık fakat 3 gün kuralında ilk patatesle başladık ve hiç yutmadı bile hep çıkardı kızım başına gelen tecrübeli anneler fikrininze açığım
Deletedmom278 ElifimSaremm Olabilir başka bir şeye geçin. Patatesi de sonra yine verirsiniz. Sevmediği bir şeyi zorlamayın değiştirin sürekli.
Bilgiliannem ElifimSaremm canım bence kabakla başla hem kabizda yapmaz.daha yeni tadiyor çatalla ezezbilirsin.küçük silikon kaşık la mi yiyor?
idil1990 ElifimSaremm daha nasil yiyecegini yutacagini bilmiyor anlayamadigi icin de disariya veriyor zamanla ogrenicek bence yogurtla devam et derim bugun cikardigini bi dahaki sefere yigebilir sabir isi
Dilekmh ElifimSaremm canım bende ilk patates ile başladım listemizde o şekilde belirtilmiş. haşladım cam rende de ezdim baya 1 çk da zeytinyağ döktüm püre gibi olduğu için yedi bu şekil de deneyebilirsin. Bence bebek patates ile normal patates arasında fark var bebek patates deneyebilirsin
Ezgi63 Patates ile başlamayın hemen . Yoğurt kabak havuç bunlarla başlayın . Patates kbız yapar yok verecekseniz patatesli çorbasına 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin . Gerçi ben tüm çorbalarına zeytinyağı eklerim
Deletedmom388 ElifimSaremm İlk önce öyle yapıyorlar genelde.Havuç deneyin şimdi.Sonra yine patates denersiniz.Eğer istemiyorsa zorlamayın zaten doyumluk yemedikleri için sorun olmaz.Zamanla alışacaktır🌼
ElifimSaremm Ecrinbilge bizede doktor tam tersi dedi ya bende şaşırdım ztn yarın kafama göre yoğurtla devam edicem gibi🙈
Znrkrgl İlk pütürlü vermeyin biraz püreye alışsın sonuçta tadım yapıyorlar .patates çok katı olduysa ben biraz kendi sütümden sağıp katmıştım ,yada formül mama da katabilirsiniz
Sophie8 ElifimSaremm sevmemiş olabilir, ona göre büyük lokma vermiş olabilirsiniz. Kızım mesela zeytini ikiye böldüğümde yemezdi 4e böldüğümde yerdi. Şimdilik zorlamayın bir sonraki sebzeye geçin sonra tekrar denersiniz. Hatta belki 3 gün kuralını temiz atlattığınız sebzeyle birlikte çorba vs yapıp verebilirsiniz
Sophie8 Bir de ben tadımlar da püre yapıyordum ama kendi önüne de parmak şeklinde bir iki tane koyuyordum. Önce onlarla biraz oynayıp biraz yiyordu sonra ben püresini veriyordum.