Kadert bana hazırlanan eğitim programını malesef gönderemem bunun için dava açabileceklerine dair formda belirtilen bir kısım var😒 ama mesele şu; 3 haftadan oluşuyor
ilk hafta bebeğinizi nerde nasıl ne şekilde uyutuyorsanız aynen öyle devam edeceksiniz. Sadece uyku aralıkları 2 saat olacak. Sabah uyandığında ilk uykusunu 1.5 saat sonra yapacak. Max. 1 saat uyuyacak. Daha fazla uyursa siz uyandırıcaksınız ( benimli asla 1 saat uyumadı. Hatta eğitimle beraber gün içinde yarım saat 40 dk olan uykular 20-30 dkya düştü) uyandığında bir sonraki uyku 2 saat sonra. Gün içinde 3 uyku 1 şekerleme diye hazırlandı programım 5 aylık bebek için. Küçükse bir uhku daha eklenebilir büyükse bir uyku eksiltilebilir ya da önce şekerleme kaldırılır uyku araları açılır. Akşam 8i uyku saati olarak belirlediler ama benim kız asla 8 e kadar dayanamıyodu zaten 7-7.5 da yatıyodu. Gece uyku saatinden en az 2 saat önce uyku işi bitmeli yani 8 de yatırıcaksanız 6 da şekerleme yapıyosa hala uyandırıyosunuz.
ikinci hafta bebeği kendi yatağına alıyorsunuz uyuturken asla sallamak emzirmek bineronla uykuya geçirmek falan yok. Dokunarak ninniyle konuşarak falan Sabırla uyumasını bekliyosunuz çok ağlarsa kosa süre kucağa alabilirsiniz ama sustuğu anda ya da ağlama şiddeti azalınca hop yatak tekrar.
üçüncü hafta yine sadece yatağında yatacak bütün uykularında ama bu sefer dokunmak yok. Sadece sesle. O da çok ağlarsa. Üçüncü haftayı da 3 e böldüler ilk üç gün sadece sesle destek ikinci üç gün sizi göremeyeceği bir yerde bekliyosunuz ağlarsa sesle destek sonraki 3 gün yatırıyosunuz bırakıp çıkıyosunuz odadan🙄
bu arada uyku öncesi ritüellerin önemi her defasında belirtiliyo. Yıkanma kitap okuma vs.
yanına yatma, kendi yatağınıza alma, uyumuyo bu sallayalım aman meme verim harap oldu çocuk zinhar yasak. Kafa şu şekilde işliyo; ne kadar uyanık kalabilir ki enimde sonunda pes edicek uyuyacak😒 sadece anneler sabırlı olun pes etmeyin ben yapamam demeyin… haaa oldu 5 saat odada çocuk uyusun diye telkin vericem tatlı tatlı sus çocuğum uyu bebeğim diye o da anlicak peki anacım diyip uuuyucak…
olay bu kabaca. Kendinize göre evirip çevirin. Uyku aralıklarına dkkat edin rutinleri unutmayın yeter