Aygul 8 Kasım da Doğum yaptım e devlette süt parası diye bakıyorum ama tarih aralığı veriyor giriyorum bu TC numarasına ait ödeme yok diyor PTT ye de gittim yatmamış . Acaba sizde böyle bir durum yaşadınız mı 🙃
EbruSamet Aygul canım arama yerine rapor yaz 4/a 4/b işgörmezlik ödemesi görme çıkıyor ona tıkla götürüsün 149 tl yatmıştır
Aygul Oziezo ne zaman yatacak ki acaba başka bir yere başvurmamız mı gerekiyor hastane bizim adımıza başvuru yapmış ama
Ayysegul Oziezo belki yılbaşından sonra yatar tatile gitmişler bugün eşim bir is icin aradı o şekilde bilgi verildi.
Aygul EbruSamet baktım şimdi oraya yönlendiriyor e devlet ama çıkmadı :( eski bir ödeme vardı işe gitmediğim zaman rapordan dolayı 39 tl yatmış bi onu gösteriyor
Aygul Pinkkk o konuda bilgim yok ama bence herkese yatırılma ki zaten çok birşey değilmiş anladığım kadarıyla
EbruSamet Aygul hmmm acaba süreyi kaçırmış olabilirmisiniz hemen yatıyor bir hafta içinde cünkü sonra geri çekiliyor para diye biliyorm
Liyaa Aygul cnm süt paradı için başvuru yapman gerekiyor eşin başvuru yaptımı yada telefonla da oluyor
Sltnhfsa EbruSamet eşi kamuda çalışanlara da yatıyormu sanki biyerde kamuda calışana yatmaz diye okumuştum. Ama Ben çalısmıyorum
Aygul EbruSamet ben hiç bakmamıştım gene burda biri yazmıştı hatta bayağa yazılanları takip ettim internettende baktım ve PTT ye gittim iki defa ikisindede yatmamıştı . Peki siz ne yaptınız yani bizim hastane başvuru yaptığını söyledi ben o yüzden hiç birşey yapmadım
EbruSamet Aygul canım sadece eşim hastanenin verdiği Doğum bilgisi ve raporlarıyla SGK’ya gitti nüfusa falan gitti öyle bide hastane Doğum raporunu onayladığında sisteme düşüyor SGKnın sonrasında da PTT’ye yatıyor
AysegulAsel Süt parası için sgk ya doğum belgesiyle gidilmesi gerekiyor. Onlar sistemden bakıp başvuru yapıyorlar. Doğum parası içinde kaymakamlığa başvuru yapılıyor. Süt parası 1 hafta içinde yatıyor. 149 TL Doğum parasıda 2 ay içinde yatıyor. İlk çocuğa 300 TL İkinci çocuğa 400 TL Üçüncü çocuğa 600 TL
Aylin-73 AysegulAsel nasıl yapılıyor bana da soyler misiniz herkese veriliyor mu bende 29 kasımda Doğum yaptım
Figen Aygul canım süt parası babanin hesabına yatıyor Muş ben doğum parası anneye bizde öyle oldu yani
Kahvegerek Figen siz çalışmıyorsunuz galiba. Çünkü süt parası anneye yatar yani ben aldım çalıştığım için eşim değil
Liyaa Aygul bu arada ayın 8ile 15arası yatıyor şimdi baksanızda çıkmaz kayıt açıldıysa siz çarşamba günü bi arayın sigortayı ordan da teyit edin kayıt olup olmadığı çıkıyor bu arada bazen eşede yatabiliyor birde eşinizin sistemine bakın