AslhanDivarc Merhaba anneler 40 günlük bebeğim var 2 çocuk. Uyumuyor bir türlü saatlerce ayakta kalıyor emzirmek istiyorum doğru düzgün emmiyor kafasını geriye atıyor ama Uyumuyor da. Ağlamıyorda sadece kucak için mızırdıyor. En sütümün yetmediğini düşünmeye başladım. Çünkü 2 saat sonunda göğsümde doluluk yok kızımda doluluk olmadan doğru düzgün emmiyor. Sütüm artsın diye her fırsatta emzirmeye çalışıyorum ama malesef boş olunca emmiyor uğraşmak istemiyor.gun içinde elimde matarayla dolaşıyorum bol su tüketmeye çalışıyorum ama yinede olmuyor. Daha 40 günlük millet sağıp sağıp dolaba atıyor bizde tık yok yaaa.
Tubafadime AslhanDivarc canim suan reddediyor seni ama mutlaka emzirmeye çalış hiç sütüm yokmu yetmiyormu gibi şeyler düşünme biliyorum insan stres ediyor ama etmemeye çalış mutlu ol emin ol kafada bitiyor. Denemiş başına gelmiş biri olarak söylüyorum bebegin stresini hissediyor ve oda tepki veriyor. Dut kurusu al karardan kaynamis suda 5 dk kaynat ve sabah aç karnina aksam ac karnina ic incir tüket mutlaka. Artacaktir allah’ın izniyle bol bol emzirirsen sütün dolar taşar ama emmezse git gide azalır canim.
Aysukk AslhanDivarc bide bazen göğüslerim şişiyor hah diyorum busefer arttı sagıyorum yine aynı sinir oluyorum😅 vala bebegimde iştahlı yazık yavrucak hep aglardı aclıktan. millet ay senin sütün yeter bebege yaratısı öyle her meme ihtiyac kadar uretir diyorlar gülüyorum artık bebek bi dikmede üç ölçü mama yiyor benim 30 ml sütümde yanında arasıcak😅
Bebek1634 AslhanDivarc humana still tea, galactaco damla, ebebekte satilan promaltlar sut arttirici diye biliyorum. Corekotlu bal karisimi da sutun kivamimi koyulastiriyormus.
Simay41 AslhanDivarc rezene, kayısı hoşafı, günde 1 tane muz, 1 tane havuç, kaju, badem mutlaka tüketin hem sütün kalitesi hem de sütünüz artar. Birde bol bol emzirip, sağım yapın sütünüz artar. Strestende uzak durun. İnşallah bol bol sütünüz olur 🙏🏻
Elifakk Ben yiyeceklerin çok süt yapmadığı kanısındayım. Galactago diye bi bitkisel damlaya ve humana still çaya başladım sütümün arttığını hissediyorum.
AslhanDivarc Elifakk galaktago kullanıyorum.onceki hamileliğimde humana tea kullanmıştım pek faydasını görmedim. Rezene içiyorum. Bol dereotu yedim faydası olmadı. Bende yiyeceklerle arttığını düşünmüyorum.bol sıvı şu almaya çalışıyorum ama kızım emmeye düşkün bir bebek değil şimdilik sık sık emzirebilsem ıyi olucak ama hanımefendi pek oralı değil hep lıkır lıkır istiyor
Aysukk AslhanDivarc vala ben artık beslenmenin cok etkilediğini düşünmüyorum sürekli süt yapan seyler yemekten hamileliğimde almadıgım kiloyu almaya başladım bebeiğim ikiaylık ve sanki bisenedir emzirmişimde sarkmış gb memelerim fos. Hatta sagım yapıyorum surekli artsın diye doğdugundan beri 30 ml i geçmiyor yok sasırıyorum buzluga süt biriktirebilenlere
AslhanDivarc Aysukk ya ben ilk hamileliğimde yine başlarda buzluğa atmıştım bunda hiç yani anlamadım gitti. Ya emzirmeyi beceremiyorum galiba sanki çocuk ucundan içiyor o yüzden azalıyor bence. Yakında pipetle çeker gibi çekmeye başlıca k heralde
AslhanDivarc Tubafadime 4 günde yarim kilo dur kuruşu birirdim😁 hissediyordur eminim stresi. Gogsum doluyken lıkır lıkır emiyor ama boşken diliyle ittiriyor yada iki çekip bırakıyor tekrar alıyor bırakıyor tekrar alıyor zorlayincada kızıyor nasıl sık sık emziricem böyle bilmiyorum
AslhanDivarc Aysukk ama sağımda miktarın artması zaman alıyormuş canım isterse göğsünde 200 ml olsun düzenindeyim yoksa yine az çıkıyormuş sağimda
Deletedmom414 AslhanDivarc şimdi her imkan var bizde süt yok🤣 eski kadınların fotosunu görüyorum instagramda savaş zamanı falan. Onlar emziriyor o yoklukta bizde süt yok anlam veremiyorum niye böyle oluyor
Tubafadime AslhanDivarc 1 saat aralıkla emzir canim bol su tüket ayrica sütüm var de gazı vardır belki ondan emek istiyordur ondan geliyordur basinida. gazının çıktığına da emin ol canim herşey kafada bitiyor emin ol. 😘
AslhanDivarc Bebek1634 çörekotlu balı denicem. Promaltı içemiyorum bira tadı var ve asitli midem kaldırmıyor😔
Nimm AslhanDivarc mochi kullan elektiriksiz ve gücüyle sağım yapmıyor araştır anlarsn ne demek iatediğimi tek göğsümden sağıyorum diğerinden emerken emdiği yerde 2 side uyarılıo mochiyi takınca ve tek sağımda tek göğüsten her defasnda nerdeyse 100 cc süt birikio 10 dkikada bazen daha az sürede… mochi ye çok teşekkür edersin benim gibi… 3 katına çıktı sütüm sayesinde…
AslhanDivarc Deletedmom414 galiba bizim gibi takıntılı degillerdi doyuyor mu doymuyor mu diye belki ondandır😊
AslhanDivarc Simay41 wuuu ne çok şey öyle☺ stresten uzak durmam pek mümkün değil gibi ama diğerlerini denicem☺
Balkzm_0604 AslhanDivarc canım bendede aynı 41 günlük bebeğim sütüm çok azaldı mama vermeye başladım mecbur bu gidişle sütüm kesilecek 😣😣
AslhanDivarc Balkzm_0604 kesilmez inş ya bi bol bol emzirebilsek artar aslında. Ilk bebeğinizse ve yardımcı olabilicek aileniz varsa emzirme kampına girin bence daha çok erken düzelebilir belki