1anne34 Arkadaşlar oğlum 18 aylık hala yürümediği için doktor MR önerdi hafif düzeyde hidrosefali çoktı balına böyle bi şey gelen var mi başka hiç bi şey yok ama hidrsefliye dair sonradan düzleen biley mi ilerme olur mu
Asli123 1anne34 bu zamana kadar bas büyümesi fark edilmedi mı ? Yürüme dışında hareketlerinde bi sorun var mı bebegınızın. Gecmıs olsun 🙏🏻 Vakit kaybetmeden fızık tedaviye başlayın
1anne34 Asli123 Allah tazı olsun şükürler olsun hiç bi problemi yok işte bizde şok olduk hatta büyümesi hep önden gitti ama kafa büyüklüğü normal hidrosefali bebekleri gibi değil MR da yanlışlıklık olmuş olabilir mi acaba ya da ne bilim başka bi şey buna da şükür ama Allahım daha kötüsünü göstermesin
1anne34 PonciKom çünkü oğlumun Allah’a şükür ne dış görünüşümden ne de zekasında hiç bi problemi yok doktoru bile emindi bi şey çıkmıcagını çok hafif düzeydeymiş zaten acaba ilerme olur mu onu merak ediyorum ya da bi hata mi oldu MR da
MuhammedAmine 1anne34 Peki sağlık ocağı kontrollerinde kafa çevresi ölçülüyor o zaman da normal mi çıkıyordu ölçüleri bu zamana kadar . Benim abim 23 aylıkken yürümüş doktor o zamanlar tutunup kalkıyorsa sıkıntı değil demiş şimdi 31 yaşında heybetli bir adam 😊
Asli123 1anne34 bebekler mucizenin adı MR yanlış olmaz benm oğlumda 4. Evre beyın kanaması geçirdi çocuğuma neler söylendi neler 8ayşık ve hiç bişeyi yokk çok şükür coookk
1anne34 MuhammedAmine hayır herşeyi normaldi hep hatta doktoru çektirirken bile emindi bi şey çıkmocagına sadece biz rahat edelim diye çektirin dedi bilmiyorum bu sonradan nasıl oluyo ya da şuan hafifse ilerde nasıl olur inşalalh benim oğlumda abiniz gibi olur bi sorun Çıkmaz yanlışlık olmuştır
1anne34 MuhammedAmine yok hayır sadece emekliyor biz kaldırırsak kalkıyor ama zaten dedelerinde ve annesinde de geç yürüme var doktor genetik ve tembellikten diyordu
Deletedmom328 1anne34 kafa ölçüsü normal miydi kontrollerde? Beyinde sıvı birikmesi durumu sanırım arkadaşımın bebeğinde de var 😔
1anne34 Deletedmom328 evet normaldi hatta şuan da kafası herşeyi normal algılaması konuşması ama nasıl böyle bi sonuç çıktı bilmiyorum hamileliğimde de herşeyi yaptırdık b şey çıkmamasıştı bu sonradan olan bi şey mi ki . Arkadaşınızın bebeği nasıl peki tedavisi yok galiba bu hastalığın tam emin değilim de
1anne34 PonciKom inşallah ama yanılma olabilir ki MR da çünkü gerçekten bu sonucu bügün öğrendim ama kalbimde en ufak bi kötü bi şey yok içim rahat derler ya öyleyim çünkü herşeyi normal sadece yürümedi hala o kadar
MuhammedAmine 1anne34 şant takıyorlar . Tekrar MR talep etseniz yanlışlık olması mümkün mü bilmiyorum ama sonuçta çekilen görüntüler bebeğinize ait görüntüler
Deletedmom328 1anne34 arkadaşım hamileliğinde öğrendi,detaylı ultrasonda . Bi ara normal ilerliyordu kafa ölçüsü şu an büyüme var Ankara’ya götürecekler şant takılacakmış galiba. Sizin durum bana hidrosefali gibi gelmedi açıkçası ama doktor daha iyi bilir tabi
PonciKom 1anne34 farklı doktorda gorsun oda aynısını dıyorsa dogRudur bende şaşırdım netedw baktım suan eekwn dogum dogumda veya dogum oncesınde ogrenılır dıyor şaşırdım 18 aya kadar farkedılmemiş olmasına ınsallah mr yanlsıtır