Gunesdogdu Arkadaşlar bebegim 17 aylik kiz. Babası bakıyor haliyle anne gibi degil ama ben çalışmak zorundayım esim asgari ücretli bile is bulamadı malesef ben ise başlamak zorunda kaldim. Korktu bisey olacak diye hep kısıtladı başını vurur düşer falan diye. Elinden tutunca yürüyor kizim ama kendisi sadece emekliyor hemen kendini yere atıyor. Ba ba ba anne dede diyor ama düzenli diil oyle bazen ağzından çıkıyor…. boyle olup da normal yürüyen konuşan büyümüş bebegi olan anneler lütfen yazabilir mi ben korkuyorum
gozde__ Gunesdogdu cesaret edemiyordur sürekli koruduysanız bence biraz serbest bırakın. 18 ay diyorlar en geç
Areliko Gunesdogdu emekleyen bebekler zaten geç yürüyor genelde bir de çok korumacı davranılmış onun da etkisiyle kendini güvenmiyordur bebiş. Zaten bir problem olsa elinizden tutup yürümez hatta emeklemez bile
Birminikanne Gunesdogdu her bebek kendine özgü doktoruyla konuşmayı tavsiye ederim 11 aylık yürüdük biz şuan 20 aylık koşuyor çoğu kelimeyi de söylüyor çocuk sizi örnek alır
Deletedmom278 Gunesdogdu Bebeğinize biraz zaman tanıyın. Kısıtlanan bebek zaten kendini geri çeker yada kısıtlandığı için buna öfkeyle karşılık verir. O yüzden düşer vs diye bebeğinizi kısıtlamayın. Düşe kalka öğrenecek. Sevdiği şeyleri önüne koyun ve ona doğru yönelmesini sağlayın. Konuşma içinde yine endişe etmeyin. Zamanla olacak şeyler dedikleri kelimeler ona şimdilik yeter. Bol bol kitap okumak ve iletişim halinde olmak gerekir.
Gunesdogdu gozde__ 18 ay biliyorum ama anne odası iste ya bisey varsa diye endişe ediyorum.kendi haline biraktigimizda sürünüyor sadece ve koltukta sıralıyor
Deletedmom278 Birminikanne Bir şey soracağım lütfen yanlış anlamayın sadece merak ediyorum. Kadın zaten yürümüyor ve az konusuyor diye endişe edip post açmış siz de diyorsunuz ki benim ki 11 aylık yürüdü ve gayet iyi konusuyor. Niyetiniz elbette iyidir buna eminim ama bu posta bu yazılmaz diye düşünüyorum. Karşıdan bakınca nispet olarak algılanıyor.
Gunesdogdu Birminikanne doktoruyla konuşmamış olabilir miyim? Ilk okuduğumda sakin olayım dedim ama su endişeli anneler üzerinden kendinizi yuceltmeniz yok mu??? Söyleyecek bisey bulamıyorum gerçekten allah gönlünüze gore versin… cocuk sizi örnek alir demissiniz bi de, evet sürünüyoruz biz evde yürümeyi akıl edemedik ve hatta konuşmuyoruz bile, bir zeki sizsiniz memlekette!!
Busraugur Gunesdogdu kızım 26 aylık yenı yenı ne dediğini anlamaya başladım normalmı bılmıyorum. 15 aylıkkene yürüdü ama birden yürüdü ben o zmn bile daha yürümez 2 yasına kdr dıyordum. Kanepenın kenarlarından tutunarak yıyorsa tutunarak kalkıyorsa yürür oda.
Sevilay61 Deletedmom278 hay agzınıza saglık illa burdaki yorum icin demiyorum ama forumda cok fazla bu durum söz konusu. Birisi derdini paylasıyor digeri ay sizinki gec kalmış benımki şu ayda şunu yaptı alıştırmadın etmedin gibi yaralayıcı yorumlar cok görüyorum.
Birminikanne Deletedmom278 Asla öyle bi düşüncem yoktu örnek vermek açısından zaten bahsettiğim gibi her bebek kendine özgü bir bebek isterse 20 aylıkken de yürüyebilir nispet edilecek bi konu da değil zaten
Tubali Deletedmom278 çok güzel yazmışsınız. İyi niyetli mi yoksa değil mi bilmiyorum ama bunu forumda yapanlar var. Ben sütüm olduğu halde emziremedim hiç bununla ilgili üzüntümü belirttiğim bir post açmıştım. Biri yazmıştıki sütten kesmek daha kötü daha zor
Duygusm Gunesdogdu Yürüme konusunu bilemiyorum ama babası evde nasıl bakıyor acaba? Yanlış anlaşılmasın baba da gayet iyi bakabilir çocuğuna. Ancak acaba sürekli tv mi açık evde? Çocuğunuzla konuşuyor, kitap okuyor mu? Çocuk kendisiyle ne kadar dialog kurulursa o kadar çabuk konuşur çünkü.
Gunesdogdu Duygusm babası biraz keyfine düşkün ama bebeğinizi cok seviyor, bilerek degil zarar vermek için degil ama malesef biraz kendi haline kalmis durumda o yüzden ben pandemide evdeyken elinden tutup yürüttüm falan simdi cok seviyor öyle yürümeyi.. kitap okurken kalkıp gidiyor 😂
musmutluanniskos Gunesdogdu canım korkma 18 ay bitene kadar yürümemesi normal.. benim bebeğim de emekliyordu hep. Yürümeye korkuyordu. Bazı bebekler korkak oluyor ve zaten emeklediği için gerek duymuyor yürümeye. Şu an için de birkaç kelimesi olması yeterli diye biliyorum. Anne dede baba yeterli bence.
musmutluanniskos Bir de kuma götürün. Kumda elinden tutup yürütün. Ertesi günü bizimki yürümüştü. Bir de konuşma için kitap okumak çok önemli😊
Meryemozen Gunesdogdu benim oğlum 20 aylıkken yürüdü canım bende senin gibi düşünüyodum korkuyodum şimdi 1 ay oldu yürümeye başlayalı koşmaya bile başladı artık sürekli peşindeyim 😊 konuşmaya gelince bababa dededede başka bisey yok kendince biseyler anlatiyo ama hiç biri anlamlı değil bende zamana bıraktım zorlamıyorum Rabbim izin verdi yürüdü konuşmasına da ne zaman izin verirse konuşur inşallah 😊
Duygusm Gunesdogdu Tabii ki zarar vermek istemez babası 🌸 ben de sokağa çıkma yasağımız varken, evde kimseyi görmeden, lohusa halimle, bebekle başbaşa otururken açmaya başlamıştım tvyi, çok bunalmıştım 🤦🏻♀️
aramsamsam Gunesdogdu yürüme arkadaşı vs kullanmayı denediniz mi? Teşvik edin ve kendi başına denemesine izin verin. Düşmesi kalkması ona nasıl düşmeyeceğini öğretir siz sadece ciddi zararlar görmemesi için gözlemci olun müdehaleci değil. Konuşma konusunda eşiniz bakıyorsa mümkün mertebe tv telefondan uzak tutsun ve bol bol kitap okusun karşılıklı konuşsun. Mesela bir şeyi gösterip istediğinde “şuan sana oyuncağı vermemi mi istiyorsun al bakalım” şeklinde onun davranışlarını seslendirsin. Zamanla kendini geliştirir siz stressiz olun ki bu konuda oda stressizce öğrensin.
gozde__ Gunesdogdu yoktur bir şeyi kötü düşünme sen ilk adım arabaları var alsanıza durumunuz müsaitse onunla güvenle adım atar 🥰
Areliko Gunesdogdu evet canım için rahat olsun hepimiz sıkıntı ediyoruz bu tür şeyleri ama emin ol sorun olsa diğerlerini de yapamazdı. Kuzenimin çocuğundan biliyorum bu durumu ne emekleme ne ayakta birinin desteğiyle durma hiçbirini yapamıyor ☹️