Ysmnozcn Merhaba kızım 3 aylık ellerini keşfetme evresinde, ellerini ağzına götürüyordu ama 1 haftadır baş parmağını emmeye başladı, önüne geçemiyorum, ne yapmak gerek fikri olan paylaşabilirmi
Arasannesi Ysmnozcn bızımkıde 4 aylık 3. Aydan berı eller agızda.artık ıkı elı bırden sokmaya basladı 8 parmak basparmaklar harıc ıcerde.bır de işaret parmagını cok iştahlı emıyor.abarttıgı zaman cıkarıp emzık verıyorum alıskanlık olmasın dıye
Deletedmom346 Ysmnozcn Hiçbir şey yapmayacaksınız ☺️ Ellerini parmaklarını keşfediyor ve emecek zamanla tüm parmaklarını ağzına sokacak daha sonra ayak parmaklarını emmeye çalışacak sonra da 1. Yaşına kadar ne bulduysa ağzına götürecek bebeğinizin keşif yöntemi bu bunu kabul edin zorlamayın diş kökleri de kaşınıyordur. Bu çok doğal bir süreç yapmaması anormal diyor doktorlar ellerini ve verdiğiniz nesneleri temiz tutun yeter
aksu5334 Ysmnozcn valla bende bilmiyorum işaret ve orta parmağı emiyo aynı anda şimdi baş parmağa döndü
bir_pasa_annesi Ysmnozcn benim bebeğimde 3 ay 12 günlük oda öyle ilk basta elini komple agzına alıyordu şimdi parmağını alıyor yeri geliyor dudagını diş etini dilini kanatıyor ve hayatta en sevdiğim şey bir çocugun parmağını emmesi🤪
Cennetkusum Ysmnozcn benim bebegim de oyle bas parmağını emip duruyor oyle yaptığı icin emziği bıraktı artik tutmuyor:(
Cicekimftm Ysmnozcn eline diş kaşıyıcılardan verin sürekli. Yuvarlak ortası boş olan kavrayabileceği tarzda olabilir.
Arasannesi Ysmnozcn sizinki daha koyamıyodur belkı evet.bızım bebek artık emzıgı cıkarıp takıyo agzına bıde kauçuk emzık kullanıyoruz dışı da yumusak oldugu ıcın elınde parmak yerıne onun kenarlarını falan emıyo
Cicekimftm Ysmnozcn endişelenecek bir durum yok. Oral dönemde parmak emilebilir. Zamanla bırakıyor. Müdahale ederseniz kalıcı olur. Kendi haline bırakın
Ozge23 Oğlum 11 aylık sağ elinin işaret ve orta parmağını emiyor emzik almadı ilk baş parmağını emiyordu şimdi ikisini emiyor. Etrafımdaki insanlar parmağını hep çekti şimdi sol kolunu üstüne getiriyor yani saklayarak emiyor. Çok araştırdim müdahale etmeyin diyorlar. Ve bende baş parmağımı emerek büyüdüm keza benim annemde emiyormuş. Üstüne düşmüyorum ters tepki yaratır.
TalentedMom Ysmnozcn benimki 4 aylık hala emmeye devam ediyor sürmeli ağzından çıkarıyorum çünkü sürekli emmekten parmakları inceliyor ve hastalığa sebep oluyor
BabyGroot Ysmnozcn benimki de öyle baş parmağını emiyo bi de elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyo diş kaşıyıcı aldım o biraz etkili oldu tabii elinden de tam olarak vazgeçmiş değil 😄
Sinif177 Ysmnozcn Dr lar normal bakıyor ama ben ileride bırakması zor diye emziğe alıştırdım. 1 hafta boyunca emzik tutsun diye uğraştım.