Kadriye89 Evet yuvalet iletişiki kitabında yarısına kadar bunu okudum. Orada ki ismi geçen adamları hatırlayanıyorum. Bir adam bunu savunuyor bebekler kendilerini kirletmekten rahatsız olur bu yüzden de altı kirliyjen ağlar, bez istemezler diyor. Bebeklerin kasları gelişmemiş tutamaz diye bir durum yoktur, bazen geceleri sabah dem tuvalet yapmamış bebekler var tabiki tutabilirler diyor.
Başka bir adam bu tezi çürütüyor bebek bezi kullanımını öneriyor ve 18-24 ay arası öğrenmezse psikolojileri bozukur vs. Diye inandırıyor insanları.. Hatta pampers bebek reklamında oynuyor. Anne babalar da tabiki bu adama inanıyorlar…
Yıllar gećiyor bu adamın herşeyine pampers sponsor olduğu ortaya çıkıyor, para aldığı için de bunu savunduğu ortaya çıkarılıyor.
İlk bebeklerin tuvalet iletişimine hazır olduğunu anlatan adam ise doğru söylediği kanıtlanıyor. Bebek bezi aslında bir kapitalist sistemin bize zorunlu olduğunu idda etti bir şey. 18-24 ay aslında tuvalet eğitiminin en zor seviyesi. Bebek benmerkezci bir dönemde, kişilik arayışında ve en asabi olduğu dönemdir. Bu dönemde öğretmek, uğraşmak, alıştırdığınız bezi atmak onu da zorlaycak sizide diyor kitapta. Mantıklı mı? Bence çok. Denenebilir mi? Evet. Denedim mi? Henüz hayır 😌