Merhaba güzel anneler. 🍀 Bebeğim 6 ay 4 günlük. Bi hevesle başladığımız ek gıda tadım sürecinden bildiriyorum: Tam bi hayal kırıklığı! 😭 180 günlükken başladık tadımlarımıza. Normalde 6 ay dolunca başlamayı planlıyordum ama son birkaç haftadır çişli bezlerimizde bi azalma var. Sütüm var aslında, sık da emziriyorum ama acaba yetmiyor mu sorularıyla boğuşurken 6 ay olmaya 3 gün kala bi heves başladık tadımlara. 3 gün kuralıyla buharda haşlayarak kabak, havuç ve patates denedik. Daha doğrusu oğlumdan daha çok mama sandalyesi, minderi, mutfak fayansı, mama önlüğü falan tadına baktı her şeyin. Ne yaptıysam sevmedi yemeği. Önce çatalla ezerek denedim, reddetti. Normalde eline aldığı her şeyi ağzına götürür. Parmak şeklinde eline verdim, ağzına götürmek bi yana aldığı gibi yere attı. Anne sütüyle açıp püre kıvamına getirdim, onu da istemedi. Ağzına ne girdiyse yutmamak için direniyor. Ağzını açıp öğürmeye çalışıyor, diliyle yiyeceği dışarı atıyor. Bi de inatla ağzını kapatmıyor. Ben gözünün önünde yiyorum, babası yiyor hani görsün taklit etsin diye ama nafile. Şaklaban olduk günlerdir. Yarın patates tadımının son günü ama 2 günde toplasanız 1 tatlı kaşığı kadar yememiştir. Her bebek böyle deyin bana nolur. 🙏🏻 Hevesim öyle bi kırıldı ki. Yemek istemediği için ağlama krizine giriyor. Mama sandalyesinden alırken memeye yapışacak neredeyse. 🤷🏼♀️ Annemler inatla meyve suyu ya da yoğurtla başlasan böyle olmazdı diyor. Bize zamanında böyle başlamışlar. 🙄 Ama sebzeyi sonradan sevmemezlik yapmasın diye önce meyve vermedim. Gazlı bi bebek olduğu için de ilk olarak yoğurtla bağırsaklarını yormak istemedim, doktorumuz da böyle tavsiye etmişti. Ama ben mi bi yerlerde hata yapıyorum diye kendimi sorguluyorum artık. 🤦🏼♀️ Bebeğim nasıl alışacak bu sürece? 😢 Uzun oldu kusura bakmayın ama acayip kafama taktım bu durumu..