Mervenaz12- Arkadaşlar 4 aylık bebegim var . Bu zamana kadar fazla emdiği için kusan meme aşığı bir bebekti. 1 haftadır meme istemiyor yaklaştırınca bile aglıyor . Emzik ve biberon emmiyor tutmadı onlarıda.Bu durumu yaşayan var mı nasıl aştınız.
nurbyrm44 Mervenaz12- Ben 4. Ay başından beri yaşıyorum bu durumu ve şuan 5 aylık olduk hala aşamadık meme+mama gidiyoruz bu arada denemediğim şey kalmadı üstelik mama da içmek istemiyordu Allah’tan onu aştık yoksa hepten aç kalacaktı
Kismettt Mervenaz12- 4.-ayında bende yaşadım bir aydan fazla sürdü, uykuda emzirdim uykudan yeni uyandığında, ayakta, gezerek şarkı söyleyerek bir sürü yöntem denedim, geçti çok şükür geçicek vazgeçmeyin.
Ssemass Mervenaz12- canim agzini falan kontrol ediyor musun pamukçuk falan varsa belki ondan da emmek istemiyor olabilir
Mervenaz12- nurbyrm44 mama yerine ek gıdaya erken geçmeyi düşündünüz mü . Benimki şuan aç kalıyor nr yapacağımı şaşırdım
NesAli Atak haftasında olabilirsiniz. Tentene temasta olun hep bebeğinizle ve zorlamayın ısrarcı olmayın. Sürekli Teklif edin. Geçecektir. Biberon kullanmayın bu dönemde. Sonra memeyi unutup biberona alışabilir.
Mervenaz12- NesAli hiç bir şey kullanamıyorum biberon emmiyor beceremiyor fazla. Kaşıkla süt vermek bir işkence yarısı dışına gidiyor. Aç kalıyor bezinde kırmızılık oluşuyor.doktor iyi beslenmeyince oluşur demişti . İdrarını az yapıyor en çok bu durum beni strese sokuyor .
nurbyrm44 Mervenaz12- düşündüm tabiki ama doktoruna danışmadan cesaret edemedim açıkcası sık ve az mama vere vere tekrar mamaya alıştı. Ek gıda için 5.5 aylık olduğunda başlamayı düşünüyorum ama bakalım doktorumuz ne derse 🤷🏻♀️
nurbyrm44 Mervenaz12- Birde ek gıdaya başlansa bile en az 1 yaşına kadar devam sütüne devam edilmeli diye biliyorum yani burada denk gelmiştim
nurbyrm44 Mervenaz12- Benimki de öyleydi az mama yapıpta dökmedim yemiyo diye gece uykularım kaçtı valla normalde 2-3 saatte bir 3 ölçek yiyem bebeğim 4 saat olmasına rağmen birşey yemiyordu bende çıngırak vs. aldım elime dikkatini dağıta dağıta yedirdim
Mervenaz12- nurbyrm44 dogru sizde haklısınız bilmiyorum paketli ürünler bana pek doğru gelmiyor bebekler için ama insan mecbur kalınca her şeyi yapıyor .
nurbyrm44 Mervenaz12- yeterki aç kalmasınlar canım mama da zehir değil sonuçta, tabiki bi anne sütünün yerini tutmaz ama mecbur
Kismettt Mervenaz12- Ben de çok ağlamıştım ama ağlamayın lütfen onlar her şeyi hisseder sakin olun sabredin, kesinlikle biberon vermeyin mutlaka geçicek
nurbyrm44 Mervenaz12- bende ilk günler çok ağladım ama zamanla alışmaya ve aşmaya çalışıyorum üzülme canım üzüldükçe sütünde azalır kendimden biliyorum 😞 gündüz emmesi sıkıntı da gece uyanma saatlerine yakın ben ondan önce kalkıp emziriyorum tam uyanmadığı için anca böyle oluyo
Mervenaz12- Kismettt teşekkür ederim desteğiniz için. Biberon emmiyor zaten inanın beslense ona bile razıydım
Mervenaz12- Ssemass doktora gittik pamukçuk olsa fark ederdi baktı agzına falan. Bende farklı bişey görmedim .
Mervenaz12- nurbyrm44 bende öyle yapıyorum . Haklısın ama elimde degil. İdrarını az yapıyor bezinde kırmızılık oluyor bunlarda canımı sıkıyor
Zbetus nurbyrm44 Eds sistemiyle mama verin eğer mama verecekseniz tekrar. Bu sayede biberona alışıp memeyi bırakmayacaktır
nurbyrm44 Kismettt çok zor.. biberonu bırakırsam nasıl beslicem? Acaba biberonu bırakıp kaşıkla mama versem zamanla biberonu unutup tekrar memeye döner mi ?
Kismettt nurbyrm44 Kaşıkla verin öyle bi deneyin bence çünkü eğer bir sağlık problemi yoksa meme reddinin en büyük nedenlerinden biri biberon kullanımı
Mervenaz12- nurbyrm44 kaşıkla deneyebilirsin ben kaşıkla yapmaya çalışıyorum ama saglıklı olmuyor dökülüyor tükürüyor