Ezgili Merhabalar. Rota virüsü aşısı yaptırma konusunda doktorlarınız ne diyor? Yaptıranlar ne gibi yan etkiler gördüler acaba?
Baloglumdoruk VERA19 Merhaba ne kadara aldınız aşıyı ayıptır sorması benim de 2 buçuk aylık oğlum var da yaptırmayı düşünüyorum
03032014 Bsraa94 bebeklerde şiddetlı oshal ve kusmaya neden olan bır vırus bu aşıyı yaptıran çocuklar çok daha rahat atlatırken aşıyı yaptırmayanlar zor atlatıyorlarmış hastanede tedavı edılıyorlarmıs
Mom0870 Bsraa94 Kanlı ve ateşli ishal yaşıyor çocuklar aşı yapılmazsa hastanede tedavi gerekiyor aşı tamamen korumasa da ağır atlatılmasana engel oluyor ☺️ Doktorum önerdi yaptırdım 🌿
Denizanne Ezgili kesnlikle yaptırın benim çevremde rota virüs geçiren bir kaç çocuk oldu hiç bir yan etkisi yok en basitinden öz yiğenim geçirdi bebekken hastanede yattı bi süre bi anda çok fazla kilo verdi
Hira12 Ezgili yaptirdik bsey gormedik .ama benimki kusan bebek normaldede yarim saat sonra kusdu ilac cikmamisdir ins😁
Masal20 Hira12 bebeği aşıdan en az 1 saat önce emzirmiş olmak gerekiyor aşı olduktan sonrada en az 1 saat geçmesi gerek eğer kustuysa maalesef aşınız boşa gitmiş demektir
Goktug-3 Ben yaptırmadım inş sorun yaşamayız açıkçası korkuyorumda hemşiremizin çocuğu aşı olduğu halde çok ağır atlatmış 15 gün hastanede yatmış bebeğin bünyesiyle alakalı sanırım bize tavsiye etmemişti
zeynepalimusab Goktug-3 ⚠️DİKKAT⚠️ : bu aşıyı yaptırdığı halde yine de rota virüsü geçiren binlerce insan var. Bir çok yerde okudum rota aşısınin gerçek bir koruma özelliği yok. Aşı sadece bir rant aracı (ilaç firmaları ciddi para kazanıyorlar aşılar üzerinden biliyorsunuzdur)
VERA19 Baloglumdoruk Ben yurt dışında yaptırdım o yüzden fiyat bilgisi versem yanlış olur. @Mom0870 biliyor olabilir fiyatını ona soralım🥰
Mom0870 Baloglumdoruk rotateq dozu 213 TL 3 doz ama rotarix var 2 doz yapılıyor o 300 küsürlerde canım. ☺️🌼
Mslll Ezgili yapılması gereken bi aşı bence . Oral veriliyo herhangi olumsuz bir etki oluşturmadı kızımda .