BBM Kızlar merhaba.. 2 ay olucak meme reddiyle ugrasiyorum geçmedi geçmiyor çok üzülüyorum. Aranızda atlatan var mı nasıl bi süreç izledi ? Bu arada emzik ve biberon kullanmıyoruz. Meme reddine tazyik ya da alerjinin sebep olduğunu düşünüyorum diyete girdim 10 gündür bi değişme yok. Memeyi tutarken kucağımda ziplayarak hatta bazen pilates topunda hep piş pisleyip ninni söylüyorum ağlıyo kucağımda durmak istemiyor aslında ama devam ediyorum piş pişe ondan sonra kendisi aranmaya başlıyo ve hemen memeyi veriyorum geceleri uykusunda da hemen tutuyo. Ama gündüz atlatmadan başka nasıl emziricem ben bu çocuğu ağladıkça işler daha da kötüleşirse diye korkuyorum ya da ağlayarak tuttuğu için mi aşamıyoruz bi türlü. Bilgisi olanlar lütfen yazın lütfen onla birlikte bende ağlıyorum artık emzirirken 😔
AlmilaDoga BBM merhabalr 🌸 3.aya doğru bi hafta civarında süren meme reddine benzer biley yaşadık tam meme reddi diyemiorum öyle olması için hiç emmesi lazım ilk yaptığı zamanlar çok ağladım süt olup emmemesi zoruma gitti o psikolojiyle çocuğum beni istemiyor diye düşünüyorsun çünkü arandaki en kuvvetli bağ o diye düşünüyorsun (emziren anne düşüncesi mama verseydim bu düşüncem olmazdı tabi😇) ama ilk başlarda sinirliyken tutturmaya çalıştım daha sonra ilk önce kendim sakin stressiz olmalıydım stres ona geçmesin üstesinden geleceğine inan daha sonra memeye yatırınca yay gibi oluodu hemen kaldırıodum soyunup emzirmeye çalıştım bu aşırı işe yaramadı kendisi yüksek yastıkta yatıp üzerine eğilip emzirdim doğru değildir belki ama buna alışırsa diye devam ettirmedim sonra uykuya daldı emzirdim hep en güzeli öyleydi bi iki hafta sonra geçti Allah ın izniyle bu arada “ya Hadi ya Allah” diye zikir çektim araştırabilirsin google dan 20-100-400defa sayılardaydı sanırım 2-3ay döneminde bi çok bebek yaşıyormuş🌸
Aselim046 BBM kızım meme reddini emzirirken devamlı bi elimle pış pış yaparak ve ayakta gezerek aştım diyebilirim. 5 buçuk aylık oldu hala bazen istemezse ama açsa gezerek emziriyorum. Bi de karanlık yerleri tercih ederseniz daha küçük 3.aydan sonra etrfaı görmeye daha çok meyilli oluyorlar daha da zor oluyor o zmna hep etrafa bakıyorlar. Tavsiyem boş koridor kapılar kapalı
Edauu BBM benimde tam tersi gündüzleri emiyo aksamları reddediyor anlamadım gitti, ama ben zorla her yolu deneyerek tutturuyorum kazanan ben oluyorum tutuyo evin içinde geziyorum once kasıkla veriyorum sonra emzigini tutturuyorum sakinlesiyo sonra veriyorum hemen alıyo
Nako Tentene temas ve duşta emzirme yapabilirsiniz.👍 Facebook emzirme akademisi grubuna üye olun post açın yardımcı olacaklardir
BBM Nako oldum canım ama onlarda ten tene temas ve duşta emzirme yapın diyorlar ek bisey söylemediler birlikte duş alıyoruz deniyorum ama duşta da itliyo kafasını
Nako BBM başka bir emzirme danışmanındanda bu tür red zamanlarında kırmızı ruj sürme ve kırmızı küpeler kolyeler takma vs gibi dikkat çekici şeyler yapın diye bisey duymuştum. Ben kırmızı ruj sürdüm denedim basarili olmadı bizfe ama bi dene istersen bunuda 😏 bizimki atak zamanıydı bikac haftada geçti ama ne ağladım ne üzüldüm hiç sorma
BBM AlmilaDoga benimkide işte yay gibi oluyo emmek istemiyo kafasini itiyo neredeyse 2 aydır savaşıyorum ve başaramayıp birakcak diye çok korkuyorum. Nasıl uyutup emzirdiniz acaba ? Ben zaten memede emerken uyutuyodum işte o yüzden gene kucağımda pispuslayip mayistirmaya çalışıyorum ağzına meme vermiyorum aslında ama gene de ağlıyo bi süre sonra mayışıp aliyo memeyi, ayağımda falan da sallattirmiyo ağlıyo. Iyice şaşırdım emzirmek ayrı dert uyutmak ayrı. Duayı mutlaka denicem Allahım bizede bu süreci atlamayi nasip etsin inşallah. 🤲
AlmilaDoga BBM asla ayakta sallama taraftarı değildim memede kucakta uyutuodum değişiodu ama kucağıma uyutmak için alınca emzircem sanıyordu yatmıodu da mecbur ayağımda salladım o dönem ve bebek arabasında ileri geri yaptım (o zaman evde kullanıoduk) youtubeda pışpış sesleri var onlarla uyuttum dalınca alıp emzirdim hep önemli olan o zaman bebeğin doyması bi süre böyle yaptım sonra o huyunu bıraktı çok şükür belkide artık önceden hep meme ağzında durabilirdi belkide o dönemde bebekler artık doydukları için memeyi istememe bilinci oluştuğu için yapıolardı bunu keşfettikleri için hep yapıolardır o açıdan bakıodum açıkçası ama çok şükür o dua bende işe yaradı yani o kadar çaresiz hissediodum ki o çaresizlikte bi yerden sonra tek sığınağım o dua olmuştu
annediyebiri BBM benim kızımda tıpatıp bu anlattığınız gibiydi. Yay gibi olması özellikle anneyi çok yoruyor. Ben be bu sürecte sallanarak emziriyordum veya gezdirerek birde yanına kolik için sesler var onu açıyordum mesela yağmurda araba sesi gibi. Hamak bize çok iyi geldi ayakta sallatmıyorsa en iyisi hamak. 2 ay kadar gündüzleri sütü sağıp kaşıkla verdim. 6 aylık olduktan sonra çok şükür reddetmedi.
Mincuruk BBM bizde 4.ay atağında meme reddi yaşadık. Emme pozisyonuna geçirdiğim an ağlamaya başlıyordu yay gibi geriliyordu. Her yolu denedim. Yürüyerek zıplayarak emzirmeye çalıştım ama nafile. Memeye yaklaştığı an basıyordu çığlığı. Sonra tesadüfen bir yöntem keşfettim. Sizde de işe yarar mı bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez. Ağlamaya başladığı an mememi sıkıp ağzına dudağına süt damlattım. Sütün tadını alınca hemen tuttu. Şimdi 5,5 aylığız ve çok gazlı bir kızım var. Hala gaz sancısı tuttuğunda bazen meme reddi yaşıyoruz ve yine aynı yöntemi uyguluyorum. Hemen tutuyor. İnşallah sizde de işe yarar.
Teslime_deniz Benim kızımda 2,5 aylıkken emmez oldu o emmedikçe sütüm azaldı mamaya başladık şimdi 4,5 aylık ve arasıra emmiyor arasıra emmiyor ama ben kesinlikle zorlamıyorum çünkü zorlayınca hissediyor ve sakinleşmesi zor oluyor inşallah emer yavrunuz 🤲🏻
BBM Teslime_deniz ben bu ara zorluyorum canım ya ama işler iyice kötüleşecek diye çok korkuyorum sütüm azalmasın diye günde 2 3 kere sağım yapıyorum. Bazen tutup bazen tutmaması da ayrı bişey bu çocuklar niye böyle ya
BBM Nako yarın bunuda kesin denicem ama işe yaricani sanmıyorum.. o kadar üzücü ki ve ben artık cidden yoruldum her gün pilates topunda zıplaya zıplaya mahvoldum bi yandan ağlıyo çocuk ağlamadan alsa zıplamaya razıyım o derece
BBM AlmilaDoga aynı şeyleri yaşamışız resmen kucağıma uyutmak için alıyorum emzircem sanıyo başka türlü bi türlü uyutamadım ayakta da durmuyo zaten şaşırdım kaldım. Allahım bizede yardım etcek insallah suan resmen çaresizlik içindeyim günden güne üzülüyorum sütüm azalan diye korku ayrı dert kilosu düşük çıkıyor önün stresi ayrı dert bayilcam artik
BBM Aselim046 peki bu süreçte hiç ağladığı oluyo muydu benimki ağlıyo kafasını geri itiyo ben hâlâ pispis yapıp ısrar ediyorum emsin diye bi süre sonra zaten mayışıyo ve aliyo memeyi
BBM Edauu bizde de kazanan ben oluyorum her türlü aglatarak falan tutturup emziriyorum ama daha cok soğucak diye de korkuyorum ama baska türlü de emziremiyorum başka bi yol bulamadım gecmiyo gecmiyo
BBM Edauu bıraksak zaten bırakacaklar tüm gün onun emmesiyle uyumasiyla uğraşıyorum o kadar zorlaniyorum ki artik
BBM SayMyName canim baska şikayetlerimiz de vardi zaten bununla ilgili süt diyetine de girdim doktor relaktaz damla da yazdi sizin oyle cikinca gecti mi meme reddi ve sizde mi relaktaz kullandiniz
AlmilaDoga BBM evet bi çok bebekte olan bileymiş aslında ama insan o an sadece kendi başına gelio diye düşünüo en önemlisi sakin kalman her uykuya geçtiği anda al emzir şimdi bile kime zaman emmek istemio aynısını yapıyorum asla memeyle kavga etmesine izin verme illa emecek Allah ın izniyle sabırlı ol geçici bi durum gibi düşün ben atak haftalarında daha sabırlı bi insan oluorum biliorum ki gececek 🌸 inşallah güzelce atlatırsınız
Teslime_deniz BBM atak dönemi deniliyor etrafı keşfediyor deniyor bende anlamış değilim bugün emdi mesela ama dün emmedi hiç, bende sağım yapıyorum ama hem acı veriyor hemde çok çıkmıyor sütüm.Allah yardımcımız olsun
Aselim046 BBM evet şu an da bile istemeyince kafasını atıp aglama moduna geliyor hemen hatta bazen bi elimle kafasını zorla bastırıyorum emsin diye
BBM AlmilaDoga valla artık sabır küpüne döndüm diyebilirim canım zaten gazlı huysuz bi bebekti bide bu cıktı başıma. Inşallah bende atlatabilirim galiba başka yontemle uyutmaya çalışmalıyım artik nasıl uyutucaksam aç çocuğu