BusraElaa 3 gün önce rota aşıdı oldu kızım. Olduğu gün çok az kustu son iki gundur de ağız dolusu kusuyo yan etkisi mi acaba sinirlerim o kadar bozuk ki aşıdan mi acaba 😢
Eylul2018 BusraElaa benim kızımda kusardı. 4 aya yakın kusmaları birden kesildi. Rota aşısı bende yaptırdım çok şükür bişey olmadı
Glshyksl71 BusraElaa Rotavirüs aşısı aldıktan sonra bebeklerde huzursuzluk, hafif geçici ishal veya kusma olabilir. internette yaziyo yan etkisi
BusraElaa Ctnayse yarın goturucem ama yarina kadar kafayi yemezsem çok korkuyorum daha da kötü olcak çocuğum diye
Ctnayse Yanınızda biri varsa eşiniz aileniz bence acile gidin. Aşıların yan etkisi kötü sonuçları doğurabilir. Sizi korlutmak istemem ama burda dün okumuştum bir anne rota aşısından sonra rota virüsü kapmış diye anlatmıştı.
BusraElaa Ctnayse ateşi aglamasi yok o yüzden bekletiyorum yarin kendi doktorumuza goturucem bu gece uyumicam kusar diye bide ateşi olursa acile goturucem
Minikmercimegim Allahim boyle kotu seyleri duyunca daha yaptirmamis olan bizler bu asiya guvenipde nasil yaptiracaz. Bence hic durmayin acile olsun goturun. Benimde bi yakinim yaptirdi hastaneden cikamadi yavrucak yaptirmasa nolurdu. Yengem yaptirmadi daha 1 kere hastalandi 2 yasindaki cocuk. Yaptirmamak en dogrusu
BusraElaa Minikmercimegim suan çok kötü durumdayim insallah hebegim sadece bununla atlatir yarin asinin yan etkisi derse gercekten buraya yazicam insallah kimsenin basina gelmez
Ntugba BusraElaa alerjisi olan bebeklerde genelde yan etki yapıyor ama doktorumuza bir danışın isterseniz
BusraElaa [bilinmeyen] ama bebeğim hiç kusmazdi yada cok minnacik kusmuklari olurdu ağız dolusu kusuyo aşırı yani
Sevilay68 BusraElaa mutlaka yazın Rabbim yardımcınız olsun inşallah bisey olmaz benide içinizi ferah tutun
Derin_Deniz BusraElaa çok çok geçmiş olsun , umarım önemli değildir 🙏 bende kararsızım sizden gelecek güzel cevabı bekliyor olacağım , inşallah yarına bişeyi kalmaz 🙏 mama veriyo musunuz acaba ?
BusraElaa Minikmercimegim kendi doktorumuz yoktu sağlık ocağındaki dr sordum yan etkisi yok bu aşının ama kusmasi o gün basladiysa asidan olabilir dedi kendi çocuk doktorumuza da danisam 2 gündür neler cekiyoruz ben ve bebeğim
AselMeva Heraninannesi bizim doktorumuzda çok önemli olsa devlet öder zaten dedi bize bıraktı bende yaptırmadım yan etkileri çok fazla👍🏻
BusraElaa Sevilay68 kendi doktorumuz yomtu sağlık ocagindaki doktorumuz kusması aşıdan olabilir dedi. Kendi doktorumuza da danisinca post acicam zaten dikkatli olsun anneler
Heraninannesi ada0965 Doktorum madem bu kadar önemli ise devlet takviminde olsun dedi aşının %100 kanıtlanmış bir etkisi olmadığını söyledi
Heraninannesi ada0965 ve yaptırmayan olupta bebeği gayet sağlıklı olan da var çevrede bende yaptırmadım bizler rota aşısımı olduk. Bebeğini hijyenik ortamda büyütürsen birşeyde olmaz emzik biberon gibi eşyalarını kaynamış suyla yıkıyorum
BusraElaa Defneninannesi bizim süt alerjimiz belli belirsizdi. Yani 1 ay önce kakası mukuslu ve kanliydi doktorumuz peynir süt yogurt ve sütlü tatlı yeme dedi yemedim gecti kan mukusta azcik var mama da veriyorum ama doktorumuza ozellikle sordum alerjik bi durumu varsa yapilabilir mi diye hiç alakası yok her bebek yaptirabilir dedi cevremde de süt alerjisi daha ileri boyitta olup yaptiranlar var hicbisey olmamis